Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postanowiłem dołączyc do grona kinomaniaków.Oto moje kino domowe jeszcze przed zmianą.

Wiec tak :

Amplituner SONY Str-DB830QS

DVD SONY DVP-S325

po roku zmiana Dvd SONY DVP-NS900QS

KOLUMNY SONY KLASY ES kolumny zostały potem wyminione na eltaxy które mam sdo dzisiaj ale to potem.

tak było 10lat temu

2 lata temu wymieniłem sprzęcik:

Amplituner SONY STR-DG820z HDMI i 7.1

Blu-Ray SONY BD-S350

KOLUMNY ELTAX 7.1

Dwa miesiące temu:

Amplituner SONY STR-V555ES

Dvd SONY DVP-S9000ES

KOLUMNY ELTAX

A tak to teraz wygląda i się prezentuje:

Amplituner SONY STR-VA777ES GOLD

Tuner SONY 777es Z DABEM GOLD

Dvd SONY DVP-S999ES GOLD

Będzie jeszcze

CD SONY CDP-XA555ES gOLD

Mini Disc SONY MDS-JA555ES GOLD

KOLUMNY ELTAX:

Front LINEAR RESPONSE LR10,5 na sprzedaż,

CENTER LINEAR RESPONSE LRCenter na sprzedaż,

Tyły CONCEPT400 na sprzedaż,

SUBWOOFER ELTAX ATOMIC a-15 Z głośnikiem 40cm

Kolumny będę wyminiał na Paradigmy jakie To sie jeszcze okaże. Załanczam foto.Jak znajdę starsze foty to też wstawię ,jak to kiedyś wygladało.Na ostanim zdięciu widać jak było 7.1.Proszę o opinię .Co by tu jeszcze pozmieniać jak by cos nie tego bo powiem że jestem zadowolony z tego co mam.Konfiguracja taka a nie inna ze względy na duży stół mieszczący 12osób salon jakieś 4x15metrów ale większość to skos.

te twoje fronty sa podobne do starszych kolumn infinity kappa ;] co mnie sie osobiscie podoba ;] co do dzwieku nie szlyszalem ani jednych ani drogich a szkoda bo bardzo bym chcial ;/

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Kolumny frontowe posiadają głośniki firmy Vifa. Zamontowane są głośniki 2x16,5cm niskotonowe ,1x13cm średniotonowy ,1x2,5cm kopółka tekstylna.Moc 200/250wat. Waga jednej sztuki23kg. Są wystawione na allegro w licytacji .Centralny też jest na Vifach 2x16,5cm niskośredniotonowe oraz 1x2,5cm kopółka wysokotonowa.moc to 150/200wat waga 15kg.Dodam tylko że te koumny kosztowały fronty 3,500zł a center 1,500zł

Wiem kiedyś je widziałem ale nie wiem jak grają te Infinity kiedyś miałem podstawkowe ale nie pamietam z jakiej stajni one były pamietam tylko obudowa zamknięta dość płytka gł. wstęgowy na wysokich a nisko-średniotonowy przeźroczysty tz mlecznobiały czy cos taka mębrana 20cm.

Kolumny frontowe posiadają głośniki firmy Vifa. Zamontowane są głośniki 2x16,5cm niskotonowe ,1x13cm średniotonowy ,1x2,5cm kopółka tekstylna.Moc 200/250wat. Waga jednej sztuki23kg. Są wystawione na allegro w licytacji .Centralny też jest na Vifach 2x16,5cm niskośredniotonowe oraz 1x2,5cm kopółka wysokotonowa.moc to 150/200wat waga 15kg.Dodam tylko że te koumny kosztowały fronty 3,500zł a center 1,500zł

Wiem kiedyś je widziałem ale nie wiem jak grają te Infinity kiedyś miałem podstawkowe ale nie pamietam z jakiej stajni one były pamietam tylko obudowa zamknięta dość płytka gł. wstęgowy na wysokich a nisko-średniotonowy przeźroczysty tz mlecznobiały czy cos taka mębrana 20cm.

jedna z opinni jakie slyszalem to ze te infinity kappa ogolnie sa bardzo prądo Żerne . ;] ale do nich trzeba troche m kwadratowych zeby to mialo rece i nogi . wkoncu to amerykanskie kolumny a wiadomo ze amerykanie lubia duze metraze

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Witam.wklejam zdjecia po zamontowaniu LED.Sorry za piwko :-].

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31710-0-63097000-1304958101_thumb.jpg

post-31710-0-67694600-1304958165_thumb.jpg

post-31710-0-69141100-1304958202_thumb.jpg

post-31710-0-26910500-1304958246_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sas, jak dla mnie to mocno świeci po oczach. Nie da się tego jakoś przytłumić?

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Faktycznie na zdjeciach tak to wyglada,ze mocno swieci,ale w rzeczywistosci nie jest tak zle (jak na razie).Moze pozniej jak mi sie juz opatrzy i naciesze sie nowa "zabawka" ,zbuduje jakis sciemniacz.Moge jedynie wlaczyc i wylaczyc ledy.

Odp na pierwsze pytanie:nie mrugaja w rytm muzyki ,i niestety nie otwiera butelek (wiadomo czego )(zart):-] .

Odp na pierwsze pytanie:nie mrugaja w rytm muzyki ,i niestety nie otwiera butelek (wiadomo czego )(zart):-] .

A to pech że nie mają tej drugiej funkcjonalności - wtedy by się przynajmniej do czegoś przydawały :)

A takie generalne pytanie, bo po za tym, że niebieskie LEDy są uznawane cały czas za nowość i tzw lans (patrz świecące wentylki), czy Wam one nie przeszkadzają?

Bo ja wszelkie, które tylko mogłem pochowałem lub pozasłaniałem.

Mimo, że świecą słabo, tak mocno dają po gałach, że nie mogę wytrzymać.

Zamiast skupiać się na ekranie, cały czas widziałem w kącie te niebieskie badziewiaki.

Z czerwonym, żółtym ,zielonym nie ma takiego efektu, ale ten niebieski dla mnie jest nie do zniesienia :o(

Nawet jak patrzę na zdjęcie nr 2 to nie skupiam się na TV, tylko widzę te niebieskie oczojebliwości

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

sas

Dla mnie to taki trochę "wieśniacki tuning" jak w samochodach się spotyka.

Jeszcze bym zrozumiał jakby te lampki były dookoła drzwi, aby po upojnej nocy z browarami przy filmach trafić do WC.

Bez obrazy, sorki, ale nie mogłem się powstrzymać.

Najważniejsze że Tobie się podoba, innym nie musi. :)

• 1 miesiąc później...

jako że nic się nie dzieje w temacie to przedstawiam swoje kino(salon) świeżo po remoncie

Ukryta Zawartość

post-26715-0-16428400-1309364042_thumb.jpg

post-26715-0-22967900-1309364055_thumb.jpg

post-26715-0-56770500-1309364064_thumb.jpg

post-26715-0-13800700-1309364078_thumb.jpg

post-26715-0-09165800-1309364094_thumb.jpg

post-26715-0-69807900-1309364104_thumb.jpg

post-26715-0-66554600-1309364113_thumb.jpg

post-26715-0-25444600-1309364126_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 1grzecho

sub to moja własna konstrukcja. zakupiony głośnik do niego to VISATON TIW 250 XS... panel wzmacniacza wykonał mi kolega elektronik też diy konstrukcja. jeśli chcesz czegoś więcej dowiedzieć się o moim subie to kliknij linka pod spodem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bardzo elegancko

wykładzina na podłodze zapewne poprawia warunki akustyczne.

ja w swoim ekranie listwę dociążającą okleiłem zwykłą czarną taśmą do izolacji aby nie rozpraszała podczas projekcji

gratuluję instalacji

Skoro jestesmy przy ekranach, Panowie wybaczcie pytanie ignoranta ale czy budzetowy ekran ramowy jest sztywny po rozwinieciu. Sytuacja gdy mamy tv i projektor. Oczywistym jest ze ekran nie opiera sie o sciane. Jak rozwiazujecie ten problem? Czy dolna krawedz/listwa dociazajaca zalatwia problem czy ekran opiera sie o przod tv?

ekran to ADEO LINEAR MOTHORIZED LINEAR

Ukryta Zawartość

mój ma 104cale 230cm powierzchni roboczej w podstawie i górny czarny top 65cm. ekran nie ma żadnych zmarszczek ani pofałdowań, rzekłbym że jest idealnie płaski,dlatego też jestem zadowolony że nie dokładałem do napinaczy. polecam

czy budzetowy ekran ramowy jest sztywny po rozwinieciu

kolego wybacz ale ekran ramowy się nie rozwija, jest ekranem stałym

Ukryta Zawartość

jeśli chodzi o ekran rozwiajny to listwa dociążająca spełnia swoje zadanie, ekran nie opiera się o TV, ale nieduży ruch powietrza potrafi ruszyć wiszący materiał

w ekranie ramowym, gdzie materiał naciągniety jest na ramę, ruch tego materiału, mimo mocnego naciągnięcia, wynikać może ze sprężystości samego materiału i jest raczej minimalny,chyba że przy ogromnych przekątnych, nie ma potrzeby "podpierać" go TV

Wharfedale:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-33289-0-64671400-1309443647_thumb.jpgpost-33289-0-67913500-1309443672_thumb.jpgpost-33289-0-26243400-1309443689_thumb.jpg

pozakrywaj te kable bo wyglądają nieciekawie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcie nr 3 - fajne podstawki do kwiatów ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

1grzecho - Powiedź mi jak działa Ci ten subwoofer własnej produkcji.

Sam od jakiegoś czasu chcę kupić i zastosować ten głośnik, który ty wykorzystałeś u siebie.

Czy warty był swojej ceny?

Jak z ciśnieniem akustycznym w pokoju? Pewnie sub wymiata - trzęsienie ziemi ;)

Jaki bas z niego masz? Szybki i miękki, czy raczej gruby i powolny?

Używasz suba tylko do KD, czy też do stereo?

Czy słyszysz szum powietrza z otworu bas reflex?

Fajnie Ci to wszystko wyszło.

Pozdrawiam.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

1grzecho - Powiedź mi jak działa Ci ten subwoofer własnej produkcji.

Sam od jakiegoś czasu chcę kupić i zastosować ten głośnik, który ty wykorzystałeś u siebie.

Czy warty był swojej ceny?

Jak z ciśnieniem akustycznym w pokoju? Pewnie sub wymiata - trzęsienie ziemi ;)

Jaki bas z niego masz? Szybki i miękki, czy raczej gruby i powolny?

Używasz suba tylko do KD, czy też do stereo?

Czy słyszysz szum powietrza z otworu bas reflex?

Fajnie Ci to wszystko wyszło.

Pozdrawiam.

ja napiszę tak :

mam kolumny Visatona i amplituner Onkyo 609 i przy dobrych ustawieniach amplitunera nie potrzebuję suba w pokoju ( przy innym ampli-słabszym myślałem że sub to konieczność )

same kolumny Visatona dają niesamowity bas i kolumny składające się z jednego głośnika basowego 17cm spokojnie nagłośnią pokój 30m2

suba mam Dali AW-8 i też daje niesamowitego kopa ( przy Onkyo 609 ) w kinie domowym

Głośnik 17cm zapewnia świetny bas w 30m2 ? Nie trzeba wtedy suba?

o rany, wesoło się tu robi.

Warto żebyś na własne uszy sprawdził, jaki bas daje dobry 12 calowy albo 15 calowy sub, jakie uderzenie w klatę przy oglądaniu koncertów lub efekt basowego zagęszczenia powietrza przy różnych efektach filmowych. Nie ma to NIC wspólnego z tym, co może wydobyć z siebie jedna 17-tka...

Głośnik 17cm zapewnia świetny bas w 30m2 ? Nie trzeba wtedy suba?

o rany, wesoło się tu robi.

Warto żebyś na własne uszy sprawdził, jaki bas daje dobry 12 calowy albo 15 calowy sub, jakie uderzenie w klatę przy oglądaniu koncertów lub efekt basowego zagęszczenia powietrza przy różnych efektach filmowych. Nie ma to NIC wspólnego z tym, co może wydobyć z siebie jedna 17-tka...

Kolega wyżej już niejednokrotnie dał popis swoich możliwości w różnych wątkach więc szczerze mówiąc mnie to akurat nie dziwi :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi