Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Amen :)

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

O biscup już odprawił niedzielną mszę i jest z nami:)

A jak nie zamilknę to co mi zrobisz?

No ale pokaż swoje kino, nie wstydź się...No chyba, że się boisz iż twoi parafianie jak zobaczą twój wypas to przestaną na tacę łożyć?

A co do samych drzwi, to na pewno wykładzina na nich w niczym by nie zaszkodziła, a wyglądałoby to jeszcze bardziej profesjonalnie.

Takie jest moje zdanie i nie sądzę aby właściciel się przez to obraził, lub miał pretensje.

W końcu to ja mu podesłałem polską instrukcję do Velodyne DD-15.:)

Pozdrawiam Cię Darku i gratuluję wytrwałości przy realizacji Twojego celu.

chłopie ile ty masz lat :D ,co ma do tego moje kino ?, moge go nawet nie mieć wcale, twoje argumentacje są rodem z podstawówki. Jestes tak zadufany w sobie "wkoncu to ja mu podesłałem instrukcje", mogłeś ją nawet podesłać Komorowskiemu, i tak by mnie to nie obchodziło. Jeszcze raz pytam co ma do tego moje kino? Teraz to mnie rozśmieszyłeś okrutnie :D

Panowie, spokojnie:)

THX, dzieki za instrukcje zawsze sie przyda skoro dystrybutor w PL nie potrafi jej zalaczyc pomimo, ze ma taki obowiazek.

Na szczescie z angielskim tez sobie radze. Przy sprzedazy jednak moze sie to okazac wazna rzecza;)

Nie ma sprawy.:) I nie sprzedawaj suba do którego inne mogą wołać "Mistrzu" jak to kiedyś przy okazji jego testowania, napisał recenzent z pewnego poczytnego magazynu AV.

Pozdrawiam

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Nie ma sprawy.:) I nie sprzedawaj suba do którego inne mogą wołać "Mistrzu" jak to kiedyś przy okazji jego testowania, napisał recenzent z pewnego poczytnego magazynu AV.

Pozdrawiam

kiedys pewnie przyjdzie czas zamiany suba na aparat sluchowy, wtedy go sprzedam :D

No to mnie uspokoiłeś, bo myślałem już, że chcesz zdradzić Velodyne:)

darekdz

Świetny projekt. Kocham kino ale muzyka to inna bajka ;) Tak mniej więcej oczami wyobraźni widzę mój "plac zabaw" ;)

Pozdro

Jeszcze jedno... Najpierw kura czy jajko? Pierwsze postanowiłeś zmontować salę i do tego dograć zestaw głośnikowy czy sala była dostosowywana do zestawu grającego?

Zawsze warto dążyć do spełniania marzeń...

Edytowane przez THX Ultra 2

Jeszcze jedno... Najpierw kura czy jajko? Pierwsze postanowiłeś zmontować salę i do tego dograć zestaw głośnikowy czy sala była dostosowywana do zestawu grającego?

sprzet juz mialem, co tu dogrywac, pomieszczenie dopieor pokazalo jego mozliwosci

pomieszczenie to podstawa. Po używaniu przez 2 lata tego samego sprzętu i nagłej zmianie ustawienia i rozmieszczenia prowizorycznych "ustrojstw" miałem wrażenie jakbym kupił nowy sprzęt.

THX Ultra 2 marzę, marzę... na razie jestem studentem i raczej myślę za co będę kupował jedzenie :p ale mam już plan i zamierzam go zrealizować. Daj mi trochę czasu.

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.02.2012 o 21:03, gość napisał:

Mój zestaw po rozbudowie do 7.1. Było warto.

Fajnie gratuluje.

Ile metrów ma ten pokój?

Bardzo ładnie się to prezentuje i na pewno nie gorzej brzmi :) , nie czepiam się absolutnie ale czy ten "subik" coś daje przy takich frontach ? pozdrawiam, sylw.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bardzo ładnie się to prezentuje i na pewno nie gorzej brzmi :) , nie czepiam się absolutnie ale czy ten "subik" coś daje przy takich frontach ? pozdrawiam, sylw.

To nie aż taki tylko subik. Natomiast faktycznie zastanawiam się czy jest konieczny. Niby coś tam dokłada na razie na dole ale zobaczymy czy pozostanie w zestawie. Na razie jest bo był wcześniej do poprzednich kolumn kupiony. A pozbyć się go za grosze, to może niech pracuje.

Tylko ustaw w 905 double bass czy jak tam się to nazywa - żeby bas z kanału suba był też podawany na fronty (czyli i na suba i na fronty jednocześnie), bo coś mi się wydaje, że one mają znacznie większy potencjał w zakresie niskotonowym.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tylko ustaw w 905 double bass czy jak tam się to nazywa - żeby bas z kanału suba był też podawany na fronty (czyli i na suba i na fronty jednocześnie), bo coś mi się wydaje, że one mają znacznie większy potencjał w zakresie niskotonowym.

Oczywiście. To była pierwsza czynność po zmianie frontów. Sam Onkyo 905 oczywiscie był dla nich niewystarczający, chociaż też to grało. Ale ostatnio podczas sceny spadania mostu poczułem jak bas porusza mi nogawkami spodni. Dosłownie. RSIIIb z O.Z. robią znakomitą robotę. No i ta przestrzeń. Polecam. Myślę że następnym krokiem będzie jakiś wybitny center.

• 2 tygodnie później...

A to mój kącik , Onkyo TX-SR304e jest właściwe przypadkiem u mnie ale spełnia swoje zadanie,

PS3 40GB +Verbatim 500GB + MOVE (jeden z najleprzych zakupów , polecam dla niedzielnych graczy icon_lol.gif) ,

Philips Streamium NP1100 , Sagemcom 500GB DVR , Front DIY na AWX,

C,SR,SL M-Audio (na miejscu centrali dwa miniminitory skierowane wysokimi do siebie , centralny daje tło w sypialni , po subwooferze będe myślał o budowie centralnego z kopułką na środku , kto słyszał ten wie dlaczego ;) ,SUB myślę że w przyszłym tygodniu , miał być diy ale będzie gotowiec , celuję w KODA SW1000v2 ale odsłuch zadecyduje. Całość budżetowa ale daje niezłą frajde ;) jak to hobby :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23764-0-24619600-1330842362_thumb.jpg

post-23764-0-76399600-1330842373_thumb.jpg

post-23764-0-86790100-1330842382_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sylw
  • 4 tygodnie później...

No i jest od około miesiąca Koda SW1000v2 , zbliżyłem się ciut bardziej do KD ;).

Ukryta Zawartość

Sprzęt znajduje się w aneksie pomieszczenia na kształt litery L , całość ma około 25m2 . W muzyce nie potrzebowałem basu ale kino czy gry bez suba to nie to. Następny plan to przede wszystkim TV. Ale powolutku :)

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mój zestaw kina domowego. Denon 1911 Klipsch RF-52 + RC-52 + RS -42 + RW-10D TV Samusng LE40M87B Poniżej filmik ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7zfjmTXkawk&feature=youtu.be

Fajne. Klipsche bardzo mi się podobają. Ale central koniecznie podnieś wyżej na miejsce amplitunera. Amp może być z boku.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 24.04.2012 o 20:24, lexusiatko napisał:

Mówisz.. W weekend poszaleję i zobaczę co to zmieni. Dzięki za sugestię.

Zmieni na pewno. Dźwięk z centralu to bardzo ważna składowa całości systemu. Głownie przenosi dialogi. A u Ciebie obecnie dobiegają z piekła:-).

Powinien być zaraz pod TV lub nad. Ma dawać wrażenie że dźwięk biegnie z TV.

Mało widać na tym zdjęciu ale fronty ustawiłbym szerzej. Nie zaraz z boków TV. To dopiero zmieni Ci przestrzeń.

Fajny pokój Paweł :)

A u mnie na innej ścianie , już ostatecznie system skompletowany :)

Teraz tylko muza , film i move ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sylw

eee... wymien ten ampli na jakas lampe i dobre zrodlo dobierz to dopiero zaboczysz jak AWXy graja... :)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi