Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

R99 ... z tego co czytam to Ty chyba posiadasz jakiegoś lcd, a Szyba ma plazme .... i tu tkwi różnica na plazmie możesz oglądać godzinami filmy i będzie ok z naszym wzrokiem na lcd wzrok moze się szybciej męczyć.. Plazma jest bardziej subtelna i nie męczy tak jak lcd ( tym bardziej przy wieczornych seansach ), chyba ze posiadamy naprawdę dobrego=drogiego lcd odpowiednio ustawionego lub po profesjonalnej kalibracji, który to nie świeci jak żarówa i nie męczy wzroku...

.Tak, że R99 albo masz żle poustawianego lcd albo jest to tv niezbyt drogi... Ale z drugiej strony skoro posiadasz projektor to po co Ci zajebista plazma na której i tak filmów nie będziesz oglądał, tylko jakieś wiadomości itp...

Tylko trochę mnie dziwi , bo patrząc jaki sprzęt posiadasz to widać ,że interesujesz się sprzętem audio-wizualnym a nie znasz podstawowych róznic w sposobie wyświetlania obrazu dwóch konkurujących z sobą technologii ( lcd vs plazma ), z których jedna z nich umarła przez nachalny marketing tej drugiej , któremu poddał się mało rozumny Kowalski.... Dla którego najwazniejsze było zużycie pradu oraz tona niepotrzebnych bajerów....

Edytowane przez Yodas

Właśnie się zastanawiałem o co chodzi R99 (a tu psikus ma LCD), którego ja bardzo szybko się pozbyłem z powodu braku czerni.

Wzrok mi się męczył jak miałem mały telewizor i bardzo musiałem się nagimnastykować aby zobaczyć jakieś szczegóły.

Właśnie się zastanawiałem o co chodzi R99 (a tu psikus ma LCD), którego ja bardzo szybko się pozbyłem z powodu braku czerni.

Wzrok mi się męczył jak miałem mały telewizor i bardzo musiałem się nagimnastykować aby zobaczyć jakieś szczegóły.

Najważniejsze ze dokonałeś słusznego wyboru wybierając plazme panasa.... I słusznego takze pod względem rozmiaru.... Im więcej cali tym większa radość....

A i zimą można się ogrzać od takiej plazmy.... ;)

jak znam zycie szybciej kupie te lambo niż ty będziesz miał taki sprzet jak szyba

Obserwuj forum a zobaczysz.

a zwrot ,,Panie inteligencik,, - pewnie twój partner do ciebie używa tego zwrotu z powodu twojej zarozumialosci a ty nie potrafiles wpaść na nic lepszego aby okreslic tym innego uczestnika tego forum wiec uzyles dobrze znanego dla siebie zwrotu...

Przykro mi nie trafiłeś. Brak merytorycznych argumentów spowodował tak płytki upadek.

ps. chciałem kupic sobie najpierw breloczek ze znaczkiem lambo lecz wiem już ze kupując auto breloczek jest w komplecie kluczykow ,wiec się powstrzymałem...hehehehe

.

Ile masz lat dziecko?

Moja 9 letnia córka logiczniej myśli od Ciebie.

Raczej będę się trzymał tematu forum. Żegnam.

Tylko trochę mnie dziwi , bo patrząc jaki sprzęt posiadasz to widać ,że interesujesz się sprzętem audio-wizualnym a nie znasz podstawowych róznic w sposobie wyświetlania obrazu dwóch konkurujących z sobą technologii ( lcd vs plazma ), z których jedna z nich umarła przez nachalny marketing tej drugiej

Proszę zacytuj która z moich wypowiedzi mówi o tym iż nie znam "podstawowych róznic w sposobie wyświetlania obrazu dwóch konkurujących z sobą technologii ( lcd vs plazma )".

któremu poddał się mało rozumny Kowalski.... Dla którego najwazniejsze było zużycie pradu oraz tona niepotrzebnych bajerów....

Model TV jest w o mnie.

Zniżę się do Twojego poziomu jak Ty wyzywasz posiadaczy LCD od mało rozumnych.

Zrozum tępaku iż może wybór LED był przemyślany:

Muzyka 50% (playlista z playera)

Komputer 30%

TV 20%

Filmy 0%

Jak już to LED. Przy założeniu jak wyżej plazma mnie nie interesuje.

Edytowane przez R99

Proszę zacytuj która z moich wypowiedzi mówi o tym iż nie znam "podstawowych róznic w sposobie wyświetlania obrazu dwóch konkurujących z sobą technologii ( lcd vs plazma )".

Piszesz ze przy tv wzrok szybciej Ci się męczy niż przy projektorze , ale nie napisałeś ze oglądasz Leda (LCD).... czyli dla ciebie plazma czy lcd to ten sam rodzaj obrazu......

Kazdy led to lcd i właśnie widać jakie masz pojęcie... Lcd zwykły podświetlany jest lampą, a lcd led diodami, ale to nadal lcd,...

Model TV jest w o mnie.

Zniżę się do Twojego poziomu jak Ty wyzywasz posiadaczy LCD od mało rozumnych.

Zrozum tępaku iż może wybór LED był przemyślany:

Muzyka 50% (playlista z playera)

Komputer 30%

TV 20%

Filmy 0%

NIe nie jest o Tobie , nie mam w zwyczaju nikogo personalnie obrażać.... Pisałem dlaczego technologia plazmowa umarła...rynek zalał kłamliwy marketing i tanie lcd, które mają wszystkie bajery tylko nie posiadają tego do czego pierwotnie stworzono tv , a więc dobrego wiernego obrazu.....

rozumiem Twój wybór bo gdybym posiadał projektor do oglądania filmów to pewnie do zakupu tv do oglądania wiadomości nie przywiązywałbym takiej uwagi....

A Twój zwrot w stylu "tępaku" był bardzo niegrzeczny..ale zrozumiem to bo po prostu źle odebrałeś mój post..., który nie był personalnie do Ciebie....

Jeśli chodzi o Kowalskich małorozumnych , to jak ich inaczej nazwać skoro idą do sklepu wydają swoje ciężko zarobione pln-y i wierzą sprzedawcy ,który dzisiaj doradza wybór tv a wczoraj handlował pralkami.... A kiedy ich nowy lcd staje na półce są zaskoczeni bo w sklepie obraz był żyleta a tu mydło i powidło... A przecież można trochę poczytać i się pointeresować aby podjąć wybór trafiony...a nie wierzyć jakiemuś laikowi w temacie tv , który ma do tego dodatkowo płacone jak sprzeda jak najwięcej danych modeli tv....

Jak już to LED. Przy założeniu jak wyżej plazma mnie nie interesuje.

Co Ty z tym ledem ... pisałem ci że led to lcd tylko inne źródło podświetlenia matrycy.... Ogarnij się chłopie... ;) Edytowane przez Yodas

,,nie trafiony,, -hmm znowu nie zrozumiales...więcej ci tlumaczyc nie będę,widze ze za dużo od ciebie wymagam...

co do obserwacji,nie mam zamiaru cie obserwować,za zalosny jesteś ublizajac innym użytkownikom forum

co do twojej corki-mam nadzieje ze przejela geny matki nie twoje ...

faktycznie ,nie będę ciagnal tematu z toba bo to nie ma sensu chlopcze...nawet nie potrafisz okreslic wieku forumowicza po sposobie w jaki wyraza swoje myśli...

ze zwrotem ,,chłopce,, znizylem się do twojego poziomu...napisał by ci inaczej ale moglbys tego nie zrozumieć...

Edytowane przez michal535

Byl ktos kiedys, zaplacil bilet do kina gdzie wisial telewizor?

Dlatego kino bez projektora to nie kino

Ale kino z badziewnym projektorem to też nie kino... Oczywiście to jest moje zdanie... Wielki format robi bardzo duże wrazenie, ale oglądanie go z taniego projektora w pomieszczeniu kompletnie do tego nieprzystosowanym to porazka (obraz to "opera mydlana")...Więc na razie wybrałem troszke większy tv.Wychodzę z załozenia że robię coś dobrze od a do z , żebym był zadowolony z wydanych pln.Dlatego powoli przymierzam się do dobrego projektora, a to wydatek minimum 10 tyś. pln, do tego ekran "Stewart" to następne 5-10 tyś., i pokój by trzeba było zrobić na "czarno to widze" ;)

.. Jak za dwa lata wyremontuje poddasze to zrobie tam taką salkę 20m2 i wtedy nawet mój wymazony Sony vpl-vw500es spadnie z ceną do 20 tysi i wtedy zaświeci u mnie :)... Póki co muszę się cieszyć moim "nie kinem" .... ;)

P.S. Powoli małymi kroczkami do celu.... :) i trochę cierpliwości i poświęconego czasu na zdobywanie wiedzy w temacie...

Edytowane przez Yodas

Piszesz ze przy tv wzrok szybciej Ci się męczy niż przy projektorze , ale nie napisałeś ze oglądasz Leda (LCD).... czyli dla ciebie plazma czy lcd to ten sam rodzaj obrazu......

LED. LCD, OLED, PLAZMA jakie to ma znaczenie. Ten sam mały obraz który nigdy nie dorówna projektorowi wielkością i nie da namiastki kina w domu.

Wielki format robi bardzo duże wrazenie, ale oglądanie go z taniego projektora w pomieszczeniu kompletnie do tego nieprzystosowanym to porazka (obraz to "opera mydlana")...Więc na razie wybrałem troszke większy tv.Wychodzę z załozenia że robię coś dobrze od a do z , żebym był zadowolony z wydanych pln.Dlatego powoli przymierzam się do dobrego projektora, a to wydatek minimum 10 tyś. pln, do tego ekran "Stewart" to następne 5-10 tyś., i pokój by trzeba było zrobić na "czarno to widze" ;)

Sam sobie zaprzeczasz. Skoro robić coś dobrze to po co kupowałeś plazmę, a nie czekasz na dobry projektor?

Póki co muszę się cieszyć moim "nie kinem"

Dokładnie i tu się zgadzam.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 27.07.2014 o 16:53, R99 napisał:

LED. LCD, OLED, PLAZMA jakie to ma znaczenie. Ten sam mały obraz

No i to jest to fachowe podejście do tematu.

Czyli jak ktoś zamierza wymienić TV to należy kupić byle co. To i tak nie ma znaczenia. Wszędzie będzie ta sama jakość obrazu.

Nie dziwi mnie Twój wybór jednego z tańszych projektorów na rynku. Widzę, że jakość u Ciebie ma drugorzędne znaczenie.

Tak jak napisał Yodas. Jak ktoś zna jakość z dobrej plazmy, to potem zakup projektora jest problemem.

Też mam pokój tylko pod kino domowe, więc już ma ciemne ściany i jest jakoś zaadaptowany akustycznie. I też powoli się przymierzam do zakupu projektora. Ale to wydatek z ekranem 15-20tzł min.

W dniu 27.07.2014 o 16:53, R99 napisał:

Sam sobie zaprzeczasz. Skoro robić coś dobrze to po co kupowałeś plazmę, a nie czekasz na dobry projektor?

Ponieważ remont poddasza robię za dwa lata i jak miałbym żyć bez tv... ? Po drugie projek na którego mam ochotę teraz kosztuje 40 tyś a za dwa lata będzie w moim zasięgu..... A nawiasem mówiąc to zrobiłem dobrze bo kupiłem dobrą plazmę, której żaden lcd nie podskoczy a lubię pograć na PS3 w takie gry jak "Dark Souls", "Skyrim" itd, a nie wyobrażam sobie żebym odpalał projka dla gier...

R99 ... piszesz ze zaden tv nie dorówna projektorowi, ale bez urazy, ten twój to jakiś rzutnik do prezentacji korporacyjnych( z jakością u niego jak na twoim ledzie) i ekranik też masz nie za duży (90") jak na projka...A tak się podniecasz i pouczasz w temacie dobrego kina domowego jak byś co najmniej "Sim 2" posiadał i ekran 120"...

P.S. Ale i tak dobrze ze masz ekran a nie rozwinięte prześcieradło.... Chociaż pewnie róznicy byś nie zobaczył skoro obraz z LCD ( led) i z plazmy jest dla Ciebie taki sam.....

Sorry ale musiałem to napisać bo dalej mnie atakujesz..

...HQ dobrze Cię skwitował : " Nie dziwi mnie Twój wybór jednego z tańszych projektorów na rynku. Widzę, że jakość u Ciebie ma drugorzędne znaczenie"....

Byl ktos kiedys, zaplacil bilet do kina gdzie wisial telewizor?

Dlatego kino bez projektora to nie kino

Dlatego to się nazywa kino domowe.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Proszę bardzo:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kino_domowe

,,Kino domowe to zestaw urządzeń audio i wideo przeznaczony do oglądania filmów, który pozwala symulować w warunkach domowych wrażenie dźwiękowe, jakiego doświadcza widz na sali kinowej lub koncertowej. Zazwyczaj w skład zestawu wchodzą: źródło sygnału w postaci odtwarzacza Blu-ray lub DVD, elementy audio do odtwarzania dźwięku przestrzennego (DTS, Dolby Digital, Dolby Digital EX, itp.) czyli wzmacniacz i zestaw głośnikowy w systemie 5.1 (również 6.1 i 7.1), oraz urządzenie do odtwarzania obrazu, np. telewizor lub projektor z ekranem projekcyjnym.''

Ręce i nie tylko opadają jak to czytam...widaż że jakość obrazu nie liczy się wcale, byle by był duży:)Inaczej nie kwalifikuje się do kina domowego:A to ciekawe.

No ale z drugiej strony co to za kino z obrazem na poziomie najtańszych LCD z LG w kompletnie nieprzystosowanym do tego pomieszczeniu, na kiepskich głośnikach bez kompletnie żadnej adaptacji akustycznej.No ale tak to jest jak dla kogoś kino to wyznacznik jakośći.

Nawiasem mówić to do kina nie chodze bo obraz i dzwiek jak dla mnie lipa totalna.Sprzętem za 12 tysięcy można uzyskac o wiele lepszy efekt.

Edytowane przez TRIBUL

Do czego zmierzam

Zajzalem do tego watku w nadziei na podpatrzenie rozwiazan

A tu widze w wiekszosci male kanciapy z telewizorami obstawione kolumnami

W takim kinie to jeszcze nie bylem i chyba nie chce byc

Nazywajmy rzeczy po imieniu a nie jak ktos napisal mowmy na patyk drzewo

Z tv to sala telewizyjna. Z projektorem to moze byc kino domowe lub pokój kinowy - my tak mowimy.

W takim razie napiszcie petycję do wszystkich producentów, dystrybutorów, sprzedawców, żeby zmienili nazwy swoich produktów z zestawów kina domowego na zestawy sal telewizyjnych:) Ewentualnie zestaw kina domowego/zestaw sali telewizyjnej, żeby kazdy mógł dopasować nazwę do tego jaki ekran posiada:) Nie no panowie nową definicje tu widze wprowadzacie:)Kino domowe odnosi się głównie do dzwięku/zetawu głośników a nie do tego jaki ekran się posiada.

A jak nazwać zestaw - projektor z głosnikami stereo?

Do czego zmierzam

Wypadałoby żeby teraz 90 % forumowiczów wykrzyczało w Twoją stronę "PRZEPRASZAM!"

Do czego zmierzam

Nawiązując do tytułu tego b. długiego tematu powiedz Paweł_53104 ,do jak wielkiej kanciapy szukasz rozwiązań na tym Forum i co tam masz lub planujesz takiego w swojej kanciapie.. ;) Edytowane przez Yodas

Na orlenie kup hotdoga z kabanosem. Potem napisz petycję do orlenu że nazywają parówkę o smaku kabanosa kabanosem. Przykładów mozna podawac miliony.

W dniu 27.07.2014 o 17:16, gość napisał:

No i to jest to fachowe podejście do tematu.

Czyli jak ktoś zamierza wymienić TV to należy kupić byle co. To i tak nie ma znaczenia. Wszędzie będzie ta sama jakość obrazu.

Nie dziwi mnie Twój wybór jednego z tańszych projektorów na rynku. Widzę, że jakość u Ciebie ma drugorzędne znaczenie.

Tak jak napisał Yodas. Jak ktoś zna jakość z dobrej plazmy, to potem zakup projektora jest problemem.

Powtarzam nie intereuje mnie jakość z TV, ponieważ nie są one według mnie do oglądania filmów.

Projektor kupiłem taki na jaki mnie stać z 3D. Dobrze wiem o co chodzi w lepszych JVC, SONY, Mitsubishi....

Gdyby mnie było stać na inny to może kupiłbym SIM, ale tak nie jest i się tego nie wstydzę, a wręcz jestem dumny bo większość osób nie ma nawet tego.

Daruj sobie tą trywialną demagogię o jakości która jest dla mnie drugorzędna.

W dniu 27.07.2014 o 18:23, Yodas napisał:

R99 ... piszesz ze zaden tv nie dorówna projektorowi, ale bez urazy, ten twój to jakiś rzutnik do prezentacji korporacyjnych( z jakością u niego jak na twoim ledzie) i ekranik też masz nie za duży (90") jak na projka...A tak się podniecasz i pouczasz w temacie dobrego kina domowego jak byś co najmniej "Sim 2" posiadał i ekran 120"...

P.S. Ale i tak dobrze ze masz ekran a nie rozwinięte prześcieradło.... Chociaż pewnie róznicy byś nie zobaczył skoro obraz z LCD ( led) i z plazmy jest dla Ciebie taki sam.....

Najgłośniej krzyczą zawsze Ci co nic nie widzieli i nic nie mają.

Ten Twój zestawik oparty na JBL ES z TV55" to ma być kino? Żałosne....

W dniu 27.07.2014 o 20:41, TRIBUL napisał:

No ale z drugiej strony co to za kino z obrazem na poziomie najtańszych LCD z LG w kompletnie nieprzystosowanym do tego pomieszczeniu, na kiepskich głośnikach bez kompletnie żadnej adaptacji akustycznej.No ale tak to jest jak dla kogoś kino to wyznacznik jakośći.

Według mnie jakość obrazu z OPTOMA u mnie jest lepsza niż w kinie mimo nieprzystosowanego jeszcze pomieszczenia i również do kina nie chodzę.

Kiepskich głośnikach? Dużo lepsze od Twoich KEF R300 Piano Black. W kinie zjadają Twoje na dzień dobry i nie chodzi tu o moc. Poczytaj trochę forum osób które mają lub miały JBL Studio L890.

Najgłośniej krzyczą zawsze Ci co nic nie widzieli i nic nie mają.

Ten Twój zestawik oparty na JBL ES z TV55" to ma być kino? Żałosne....

Kolego nie wiesz co widziałem.. I coś tam mam :) :) :).....Doskonale wiem jaki to zestawik, i nie mądruję się w temacie głośników, tak jak Ty w temacie obrazu o którym nie masz pojęcia skoro akceptujesz ten swój "rzutnik"...

A jeśli chodzi o mój zestawik, to to samo powie ktoś o Tobie co ma zestawik za 50 tysi...Zawsze znajdzie się ktoś kto ma więcej i lepiej.....

. ...Troszkę masz kłopoty z czytaniem skoro nie odróżniasz rozmiaru 65" od 55".. Mnie mój ekonomiczny zestaw ( głosniki i ampli ) do kina w zupełnosci wystarcza, Tak jak Tobie Twoja "opera mydlana "....

P.S. Proponuję zakończyć te osobiste wycieczki ................................

Edytowane przez Yodas

Słownik PWN:

kino

1. «miejsce przeznaczone do projekcji filmów na dużym ekranie»

2. «przemysł i sztuka filmowa»

3. «film lub seans filmowy»

4. pot. «o zabawnym wydarzeniu»

Punkt 1:Czyli odnośnie kina domowego możemy mówić o pomieszczeniu w domu przeznaczonym do projekcji filmów na dużym ekranie. Mówimy idziemy do kina domowego - do pomieszczenia

Punkt 2 :- nie odnosi się do tematu

Punkt 3: Film lub seans filmowy, tu jeżeli mówimy o kinie domowym, możemy zaprosić kogoś NA kino domowe - czyli na filmy nasze rodzinne , np. z wakacji. Czyli zapraszam "na kino domowe"

Chyba że ktoś jest mądrzejszy od słownika PWN albo wole wierzyć w to co mówią marketingowcy.

Edytowane przez KotSylwester
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Z tv to sala telewizyjna. Z projektorem to moze byc kino domowe lub pokój kinowy - my tak mowimy.

Koniecznie skoryguj definicję ,, kino domowe'' w wikipedii.

Bo Wy tak mówicie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 28.07.2014 o 09:06, KotSylwester napisał:

Chyba że ktoś jest mądrzejszy od słownika PWN albo wole wierzyć w to co mówią marketingowcy.

Na razie zapodałeś definicję kina a nie kina domowego z PWN.

Reszta to Twoja radosna twórczość.

To tak jakbyś zapodał definicję ,, koń'' a potem pod jej kątem oceniał ,, konika polnego''.

Prosze bardzo, też PWN z tym że teraz bez Twojej manipulacji:

http://encyklopedia.pwn.pl/haslo/3922354/kino-domowe.html

,,

kino domowe, nazwa zestawu urządzeń do odtwarzania obrazu i dźwięku o wysokiej jakości w warunkach domowych;w skład zestawu wchodzą: szerokoekranowy odbiornik lub projektor telewizyjny, odtwarzacz DVD, wielokanałowy wzmacniacz sygnałów elektrycznych z dekoderem dźwięku przestrzennego lub amplituner, zestaw głośników i in. ''

No i tym razem projektor R99 się nie łapie. Bo PWN mówi o wysokiej jakości:-)

Masz rację nie spojrzałem w "kino domowe". Natomiast jest tu podana jedna definicja - dotycząca sprzętu. A my mówimy o pomierszczeniu. W tej kwestii PWN nie uznaje za kino domowe sprzętu bez DVD. A projektor nie ma wysokiej jakości? :) Jesteśmy w punkcie wyjścia :)

Edytowane przez KotSylwester
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie masz racji. Tytuł tematu to ,,nasze instalacje''.

Nie ma ani słowa o pomieszczeniu. Ale oczywiście gdzieś ten sprzet stać musi, więc przedmiotem dyskusji jest i to, i to.

Ja pisałem o projektorze R99. On na 100% nie jest wysokiej jakości. To jeden z tańszych.

Wam się chyba naprawdę nudzi :)

Kilku osobom odbiła palma po kupnie projektora i próbują narzucać jakieś swoje racje.

Przecież wszystkim nam zależy na przyjemnym spędzeniu czas podczas oglądania filmów. Nieważne, czy mamy dedykowaną salke z projektorem, czy pokój dzienny zaadaptowany z TV.

• Pokaż nowe odpowiedzi