Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

foxbat, 25 Kwi 2009, 13:45

>parantulla, nie jest zle :)

No źle nie jest. Jest tragicznie. Skoro ten sam kierowca, tym samym autem, w tym samym dniu... kwalifikacje jedzie wolniej niż godzinę wcześniej trening... to przepraszam bardzo, ale co to jest?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, 25 Kwi 2009, 14:21

>foxbat, 25 Kwi 2009, 13:45

>

>>parantulla, nie jest zle :)

>

>No źle nie jest. Jest tragicznie. Skoro ten sam kierowca, tym samym autem, w tym samym dniu...

>kwalifikacje jedzie wolniej niż godzinę wcześniej trening... to przepraszam bardzo, ale co to jest?

Jest kicha ale i tak nic by nie zrobił Kubica. Czas najlepszy który uzyskał na 3 treningu pozwoliłby mu na zajęcie 10 miejsca. Dopóki bmw nie wprowadzi zmian w bolidzie to nie mają co liczyć nawet na punkty.

a tam gadacie....

na starcie kubica wyprzedza nakajime i kovalainena... na drugim kolku raikonena..

potem wykorzystuje blad rosberga, ktory wjezdza w masse i wyprzedza ich... na 10 okrazeniu alonso ma awarie silnika... hamilton kreci pirueta...

a ja budze sie zlany potem..

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

DawidM

29 Mar 2009, 12:45

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 563 / 1881 / 3 Jedno ale, Kubica nie ma KERS'u, nie ma dyfuzorów a i tak był najszybszy! Więc myślę że jak dorzucą mu dyfuzory(kers nie potrzebny bo przy jego wadze łącznej z bolidem to się nie opłaca..) to myślę że tylko takie przypadki mogą mu stanąć na przeszkodzi w zdobyciu tytułu w tym sezonie.

Odpowiedz » | Zgłoś do moderacji »

Zgłoszenie wpisu do moderacji

bardzo proszę o uzasadnienie zgłoszenia.

vinylec

29 Mar 2009, 12:52

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1248 / 363 / 0 Święte słowa.

TO JUZ NIE JEST NAJSZYBSZY???

Tench, 26 Kwi 2009, 00:37

>parantulla&vinyles

>Koniec Kubicowania? Juz nie ma go na podium to jak na prawdziwego polaka przystalo odwracamy sie

>pleckami? Pizdy z was a nie kibice.

>

>Forza Ferrari!

Skąd. Tylko dzięki temu że Robert jeździ to wogóle oglądam ten cyrk dyfuzorowo-kersowy. Ważne że jeździ w F1 i będę się cieszył z każdego punktu !!. Forza Robert !!!!

A tak z innej beczki już ktoś napisał że jakiś idiota w bmw wpadł na pomysł jednego pitstopu !. Aż mnie ciarki przechodzą jak myślę jakich speców ma Robert i wcale się nie dziwię że po każdym wyścigu/kwalifikacjach jest wkur...ny i tak się wypowiada na temat bmw. Przecież ma Kers jako jeden z niewielu, na starcie bahrajnu jest długa prosta, potem druga, miałby gdzie nadrobić nawet kilka pozycji. A tak zawalą mu bolid pod kurek, na starcie go jeszcze wyprzedzi heidfeld, i tak ponad sekundę/dwie będzie sobie tracił do wszystkich zawodników tylko po to żeby 30 sekund zyskać na głupim pitstopie. Nie licząc opon które nie wiadomo czy wytrzymają taką ilość okrążeń.

Kubek, 26 Kwi 2009, 09:24

>A tak z innej beczki już ktoś napisał że jakiś idiota w bmw wpadł na pomysł jednego pitstopu !

To nie jest przesądzone, że będzie jeden pit. Deklarowana waga po kwalifikacjach Roberta była rzeczywiście największa ale ponieważ Kubica nie wszedł do 10tki ma wolną rękę przed startem w kwestii ilości paliwa.

niestety pozycje kubicy i haidfelda są odzwierciedleniem obecnej pozycji bmw w stawce.zamiast pracować solidnie przed sezonem nie zrobili widać nic.przyszlości brak

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

W związku z niemożliwością testowania

między wyścigami BMW dzisiaj testowało:

1)czy bolid nie wywraca się na zakrętach,

2)czy przy hamowaniu silnik się nie wyłącza,

3)czy posiadają więcej niż 1 bieg.

Po dzisiejszym wyścigu widać jak KERS "pomaga". Od następnego sezonu albo niech będzie on 1 taki sam dla wszystkich, albo wcale. 1 i 2 opcja pozwala na to by dobrze przygotować bolid do sezonu i skupić się głównie na Nim a nie na KERS. Druga sprawa jest taka że BMW nie robi nic, albo bardzo mało(chyba zaczynają liczyć pieniądze, a tak się w tym sporcie nie da na dłuższą metę...)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

nie wiem, czym sie przejmujecie, Tajsen przeciez wszystko to zaplanowal, to zaslona dymna, przeciez na GP Hiszpanii maja miec nowy bolid!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

gg, 26 Kwi 2009, 13:10

>To nie jest przesądzone, że będzie jeden pit. Deklarowana waga po kwalifikacjach Roberta była

>rzeczywiście największa ale ponieważ Kubica nie wszedł do 10tki ma wolną rękę przed startem w

>kwestii ilości paliwa.

No i miałem rację. Nie łapię czemu tak głupie pomysły wpadają do łba "strategom" bmw. Przecież patrząc na czasy Roberta jakie miał na miękkich oponach na treningu to myślę że miał szansę na punktowaną pozycję gdyby miał normalnie zatankowany bolid.

tia... a reszta stawki bedzie laskawie czekac ;p

sytuacja w tym sezonie doskonale pokazuje jak minimalne sa roznice miedzy samymi kierowcami (poza jednym kamikadze) a jaka role odgrywa sprzet... kierowcy ktorych uwazano za "kiepskich" w poprzednim sezonie nagle "o dawna drzemał w nich talent" ....takze wszystkie tu posty "Kubica do kitu Vettel super odkrycie" sa smieszne....

kazdy kto tam jezdzi jak ma bardzo dobry samochod to bedzie wygrywał heh i tyle ;p

bawolek, 26 Kwi 2009, 17:53

>kazdy kto tam jezdzi jak ma bardzo dobry samochod to bedzie wygrywał heh i tyle ;p

Różnica jest. Jak chcesz różnicę to popatrz na pary - Hamilton - Kowalainen, Alonso-Piquet, Rosberg-Nakajima, Button-Barrichello. Przecież mają te same bolidy. Do tanga trzeba dwojga - i bolidu i kierowcy.

myślę że z cebulą by dało lepsze efekty.

A co do bmw to chyba jednak Thiessen to główny debil w stawce strategów.

- Po nieudanych kwalifikacjach zdawaliśmy sobie sprawę z wysokiego ryzyka kolizji zaraz po starcie. Niestety, nasze obawy się ziściły i obaj nasi kierowcy w pierwszym zakręcie uszkodzili bolidy. W tym momencie nasz wyścig praktycznie się skończył - przyznał Theissen.

az mi sie słabo robi jak to czytam. Neutralizacja na takim torze jak w bahrajnie ? Jak tam nawet nie ma w co uderzyć bo bandy są daleko od toru, deszczu nie zapowiadali, burzy piaskowej też. No i na pierwszym zakręcie miał kolizję jaką chciał. Ale jakoś SC nie wyjechało.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.