Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

stecko, 15 Maj 2010, 16:29

>Na jutro stawiam 2 miejsce:) o ile ktos mu w tylek nie wjedzie na poczatku wyscigu. On i webber

>odjada i to niezle zobaczycie:)

A ja z kolei mam nadzieję, że po zmianie, na twardych gumach Kubica wciągnie Webbera :)

Ale z drugiej strony bardzo dużo (o ile nie wszystko) zależy od tego kto za kim po zmianie wyjedzie i tego właśnie się obawiam...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Elberoth, 15 Maj 2010, 16:26

>Ten tor jest specyficzny. Nie ma długich prostych (promują McLareny, mające największe Vmax), ani

>szybkich łuków (promują RBR, które wydają się mieć największy docisk aerodynamiczny).

Jasne Webber wygrał kwalifikacje bo jego bolid jest szybki w szybkich łukach a te w Monaco to co drugi zakręt :-D

Webber wygrał kwalifikacje, bo ten sezon, to jego pierwsza i prawdopodobnie ostatnia szansa na zdobycie upragnionego tytułu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

gg, 15 Maj 2010, 16:36

>Jasne Webber wygrał kwalifikacje bo jego bolid jest szybki w szybkich łukach a te w Monaco to co

>drugi zakręt :-D

Webber wygrał Q3 bo zrobił super szybkie i bezbłędne okrążenie w aktualnie najszybszym bolidzie w stawce.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

PS. Druga pozycja jest do kitu w Monako, ze względu na ukształtowanie toru (krótka prosta po starcie i zakręt). W ostatnich dwóch wyścigach, kierowca który startował z 2 miejsca, był 3 już po pierwszym zakręcie ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

dobry klip -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to mniej aktualne ale fajniejsze :D -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajny ten pierwszy klip. Roberta w nim pewnie nie ma bo przy Buttonie, Hamiltonie i Vettelu trochę jednak niewyjściowo wygląda ;-)

Robert nie musi zmieniać teamu. Obecnie wokół niego budowany jest zespół, dają mu to co chce. Wreszcie jest zadowolony ze współpracy z zespołem, nie musi się kopać z koniem jak miało to miejsce w BMW.

Quick Nick na temat qualu miał powód do dumy - na czterech pierwszych pozycjach czterej jego byli koledzy z zespołów. Co myśli na temat występu Kubicy: "Z jednej strony cieszy mnie to, bo wiem, że to co on potrafi, potrafię również i ja! Już dwa razy pokonałem go tu w kwalifikacjach." :))))))))))

Mnie cieszy fakt, że Kubica ma za plecami wszystkich tych, do których traci w generalce.

Poza Webberem, do którego traci akurat niewiele :) Tak czy siak, nawet spokojna jazda "tylko" na utrzymanie pozycji daje mu dzisiaj awans co najmniej o trzy oczka w klasyfikacji generalnej i znaczne zbliżenie się do czołówki Button, Alonso, Vettel, Webber, z której dwóch pierwszych kierowców ma dzisiaj znikome szanse na dowiezienie jakichkolwiek punktów do mety, a na pewno jeden z nich.

mi sen z powiek spędzał dziś Vettel :( - wiadomo jaki ma on charakter, wystarczy pomyśleć o australii - teraz może być jeszcze gorzej ponieważ Vettel czuje oddech Webbera na plecach jako kierowcy niszczącego jego reputacje przyszłości F1 ( jak to może być żebym ja Vettel przegrywał z dziadkiem Webberem - ma niestety Vettel kompleks złotego dziecka któremu wmówiono że jest kimś wiecej niż ma to miejsce w rzeczywistości - a jak coś idzie nietak to to jest to dla niego srogie rozczarowanie ) i będzie starał się zrobić wszystko aby najgorzej być drugim na mecie - obawiam się że będzie wolał się rozwalić niż odpuścić

Ja tam myślę, że wszystko się rozegra podczas pierwszej (i pewnie ostatniej) zmiany opon,

a konkretnie to zaraz po wyjeździe z pit stopów. Albo się uda i pójdzie gładko, albo...

albo znowu utknie na 20 okrążeń za jakimś Sutilem czy innym fajansem, tracąc cenne sekundy na każdym kółku. Z drugiej strony każdego może to spotkac, a cały bajer polega na tym kto kiedy zjedzie i za kim wyjedzie.

Pozostaje jeszcze kwestia sejftikara, a ten potrafi albo wszystko spieprzyc, albo...

analizując zachowanie się bolidów ostatniej praktycznie 10 trzeba przyjąc wyjazdy SC za pewnik - HK niemógł przecież utrzymać lotusa na torze aby zrobić dobre kółko a co dopiero walka w wyścigu

ps. ma ktos może link do na którym można posłuchać komentarza z BBC ?? - już niepomne całą transmisje - jak sobie pomyśle o słuchaniu polsatu to mam dreszcze :( ( można na priv bo wiem że to mało legalne )

• Użytkownicy+

To nie wina Roberta, tak jak napisał wcześniej Elberoth, w ostatnich dwóch wyścigach na tym torze, drugi spadał na dalsze miejsca. Widać taka specyfika toru, a właściwie krótkiej prostej startowej.

Nie wiem, odnosiłem nieustanne wrażenie, że Webber nigdzie by nie odjechał, gdyby jego kumpel z zespołu nie blokował Kubicy i Massy.

parantulla, 16 Maj 2010, 16:18

>Nie wiem, odnosiłem nieustanne wrażenie, że Webber nigdzie by nie odjechał, gdyby jego kumpel z

>zespołu nie blokował Kubicy i Massy.

A gdzie niby miał odjechać? Wystarczało pozostawać z przodu i to robił.

Przysnąć nie przysnął ale pozwolił Vettelowi wyprzedzić się z prawej strony.Za wolno i za słabo do linii a Vettel to wykorzystal.Start nie jest najmocniejszą stroną Kubicy,prowadzenie bolidu jak najbadziej.Wszystko można poprawić,to kwestia treningu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.