Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Swietnie Robert!!

Panowie bez marudzenia ze tylko 3 miejsce:) Przeciez on smiga bolidem gorszym od czolowki. A przeceiz zostawil za soba niezla smietanke i nic nie mogli na to poradzic. Zreszta robert wyciska 100% z tego bolidu , wiecej sie nie da... Dzis pokazal swoja klase, zreszta juz wielu to widzi ze chlopak ma talent tylko maszynki mu brakuje:) i z kazdym wyscigiem zbliza sie do ferrari...

Tego mu zycze:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

gg - ja to wszystko wiem, ale uważasz, żśe tak było jak mówił Kubica? ma po prostu gorszy bolid od Red Bulliny i tyle:) plus konfiguracja startu w MC i taki efekt; moim zdaniem nie mający nic wspólnego ze spieprzeniem początku;

gg, 16 Maj 2010, 16:29

>A gdzie niby miał odjechać? Wystarczało pozostawać z przodu i to robił.

Wystarczało, bo miał bufor bezpieczeństwa za plecami.

A tak abstrahując:

"Kubica uprzykrza życie Pietrowowi

Według agencji Ria Novosti Witalij Pietrow musi w tym sezonie wywalczyć 25 procent punktów Roberta Kubicy. Wiele wskazuje na to, że będzie to zadanie ponad siły Rosjanina. Głównie dlatego, że lider Renault jeździ w tym sezonie fantastycznie i tym samym uprzykrza swojemu koledze z zespołu życie.

Kubica po pięciu wyścigach zajmuje w klasyfikacji generalnej szóste miejsce, m.in. przed Lewisem Hamiltonem z McLarena i Nico Rosbergiem z Mercedes GP. Zdobył już 59 punktów, a Pietrow tylko 6.

Łatwo więc policzyć, że Rosjanin jak na razie ma na koncie niewiele ponad jedną dziesiątą dorobku Kubicy. Poza dobrym występem w Grand Prix Chin, gdzie był siódmy, spisuje się kiepsko. W Monako znów nie ukończył wyścigu. Na kilka okrążeń przed metą jechał na ostatnim, 13. miejscu, ale zjechał do boksu i już nie wrócił na tor.

Aby spełnić wymagania kontraktowe Pietrow powinien obecnie mieć około 15 punktów. Ma prawie trzy razy mniej. W swoich kolejnych występach musi spisywać się znacznie lepiej i zacząć regularnie punktować. I liczyć, że Kubica nie będzie zajmował tak wysokich miejsc, jak do tej pory. W innym wypadku zespół Renault może zacząć się zastanawiać, czy na sezon 2011 nie trzeba poszukać szybszego i popełniającego mniej błędów zawodnika."

No chyba czas najwyższy...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla

To jest opcja. Nie znaczy, jak nie będzie miał tylu punktów, że mu podziękują. Zresztą jak Robert pójdzie w swiat dobrze jest zachować przynajmniej jednego kierowce ze starego składu... ale co my tu o tym, jeszcze na dobre ten sezon się nie rozpoczął.

Swoją drogą pomyliłem się, Hamilton nie łyknął wszystkich pigułek w Sobotę, zostało mu na Niedziele. Obecnie w punktacji poniżej Roberta. "A taki ładny był, amerykański".

Tench jesteś tam? Jak to jest weź mi wytłumacz.

psg, 16 Maj 2010, 16:45

>gg - ja to wszystko wiem, ale uważasz, żśe tak było jak mówił Kubica? ma po prostu gorszy bolid od

>Red Bulliny i tyle:)

Co mówił Kubica to jedno, co widziałem to drugie. Najpierw to widziałem, potem potwierdził Kubica. Nie mam powodu mu nie wierzyć.

e tam zostawcie Tencha, pisze i mysli jak cytowani przez niego mentorzy z f1ultra :D (choć nie zawsze potrafi interpretować to co czyta)...:/....to nie ta liga dla nas nie rozumiemy przecież o co w tym chodzi ;p ...

Tench ... mówiłeś że z renówką to loteria... kurde na razie w każdym wyścigu ta loteria idzie im świetnie ...kolejny raz zdjęli Roberta o doskonałej porze ! (taktyki to od Renault w tym sezonie mogą sie wszyscy uczyć ! ...żeby tylko jeszcze w parze z taktyką poszedł rozwój bolidu)

fenomenalnym pomysłem wykazali się tym razem kolesie z ferrari za pierwszym safety-carem zmiana opon i Alonso dzięki temu podskoczył o 17 oczek ! ...to na tym torze było by to absolutnie niemożliwe bez tego myku ;p ....

co do Kubicy ...nie liczyłem na nic wiecej niz 2 miejsce... i miałem straszną nadzieje że uda mu się zablokować Vettela (na pewno zwróciliście uwagę jak ustawił się na starcie by od razu dążyć do blokady) ...

niestety źle przyszalał co mogło się skończyć objechaniem przez mameje, potem Robert potwierdził to w wywiadzie ....

co do mnie przeżyłem chwilę grozy jak po drugim wznowieniu zblokował koło i było widać jak przez ładną chwilę tańczyło mu auto ....

dlatego właśnie lubię najbardziej Monaco z torów, a pogodę - deszczową ...wtedy bardziej liczy się kierowca co już parę ludzi tutaj to powtarzało wtedy widać kto potrafi jeździć ;p ...

czekoladka która ma niby taki wielki talent zostawała pod koniec wyścigu za mameją coraz bardziej, ewidentnie widać ze ten młokos nie potrafi długo trzymać nerwów na wodzy heh taki chaotyczny kolo który 3 razy dla uciechy publiki wyprzedzi a za 4 razem wypadnie z toru lub skończą mu się opony ...

ten sport wymaga bezbłędnej RÓWNEJ jazdy :) ...

dzięki dwóm nowym bardzo bogatym sponsorom pozyskanym w tym tygodniu Renault może jeszcze poważnie namieszać ...w tej sytuacji nie wiem czy dobrze by zrobił Robert odchodząc gdziekolwiek .... widać że po prostu robią pod niego zespół, jest młody ma jeszcze czas na Ferrari ;p teraz tylko musiał by walczyć z Alonso, a szkoda by było bo niejednokrotnie obaj w wywiadach mówili że mocno się przyjaźnią ...różnie by to mogło być gdyby musieli ze sobą konkurować ;p....

Elberoth, 15 Maj 2010, 17:24

>PS. Druga pozycja jest do kitu w Monako, ze względu na ukształtowanie toru (krótka prosta po

>starcie i zakręt). W ostatnich dwóch wyścigach, kierowca który startował z 2 miejsca, był 3 już po

>pierwszym zakręcie ...

Historia lubi się powtarzać ...

Można gdybać co by było gdyby Webber nie zaspał, gdyby pojechał innym torem po starcie itd ... fakt jednak faktem, że zadanie było trudne od samego początku, no i niestety się nie udało. A szkoda, bo Kubica przez cały wyścig był sporo szybszy od Vettera, co pewnie szybko się nie powtórzy.

Dla mnie najlepszym kierowcą wyścigu był Webber, potem Kubica i dużo dalej Alonso. Ten ostatni zrobił niesamowity wynik biorąc pod uwagę start z pitlane, ale trzeba pamiętać że w rzeczywistości udało mu się wyprzedzić tylko bolidy 3-najwolniejszych teamów. Resztę zrobiły SC i dobra strategia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale sam manewr był zabawny :-)

Stary dobry Schumi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Hill się zemścił :D - a tak poza tym to na 100% będzie apelacja ponieważ z tego co czytałem to było to zgodne z obecnymi przepisami

a wyścig - cóż jak zawsze żadnego ścigania i jazda w kółko - szkoda mi zawsze tylko jednego - tego że Kubica nieciśnie próbując zmusić do błędu wolniejszego kierowce - wiem cisnoł troche Vettel'a ale wydaje mi się ( jak często ) że był w stanie zrobić więcej tylko się powstrzymywał aby oszczędzać bolid ponieważ wiedział że gra niewarta świeczki i szanse nikłe ( niewiem - może jakby niemiał problemu z oponą to podkręciłby jeszcze tempo w końcówce ?? - kto wie )

z niecierpliwością czekam na turcje i pełny update ( F-duct i nowe aero ) renault i red bull - może red bull dużo niezyska :/ a renault dojdzie na równo ferrari i mclaren ( wydaje mi się że mercedes z tą ich grą pod schumachera może spaść na 5 miejsce z bolidem - niewiem jaki oni duży update szykują ) - zobaczymy :D

hamilton jak zwykle fantastyczna walka, ten to potrafi jezdzic na granicy i wyciagac 1500% normy z bolidu! gdyby nie on to nie bylo by co ogladac!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Na tym drugim filmie wyraźnie widac migający na zielono "sygnalizator"

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

modrzew47, 16 Maj 2010, 22:00

>Webber?Miał zabezpieczone tyły i nikogo z przodu!Trzeba czegoś więcej,mając dobry bolid?

Webber był najszybszy podczas całego weekendu, nikt mu nie musiał 'zabezpieczać tyłów'. Nawet gdyby Kubica okazał się szybszy na twardszej mieszance (na takiej jechali przez 3/4 wyścigu) to i tak nie miałby szans wyprzedzić Webbera w Monako. Zobacz jak długo Alonso bujał się z di Grassim w aucie o kilka sekund szybszym.

Webber nawet pitstop miał krótszy niż rk.

Parantulla

Sędziowie powołali się na artykuł, który mówi, że jeśli wyścig kończyć się za safety car'em, ten zjeżdża do pit-lane pod koniec ostatniego okrążenia a bolidy dojeżdżają do mety BEZ wyprzedzania.

Tyle przepisy. Jak zwykle pojawią się różne interpretacje i pytania jeśli tak to po co zielone flagi? Które nota bene oznaczają - free to race. Jest wiec mała sprzeczność.

czesc tench, to sa pizdy nie znawcy... kurde, ale hamilton pokazal klase w monaco nie? te wyprzedanie! jazda na 150% mozliwosci maszyny! nie to co te kluchy kubica... takie polacke..

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie no klase to pokazal Kubica w Barcelonie;) A w Monaco to jedynie Alonso poszalal i dziadko Schumacher na ostatnim okrazeniu;)

Te wyczytalem ze Webber wygral bo Vettel Kubice blokowal i ten nie mogl wyprzedzic Webbera.

Co sie w tej Formule dzieje, to chyba jakis spisek. A jakby doj**ac kare dla Red Bulla za nielegalny bolid(musza miec nielegalny bo sa za szybcy) to Kubica bylby "miszcz", a to ze prawie Massa go objechal na starcie o Vettelu nie wspominajac to taka taktyka byla?

A powiedz foxbat czy pekajaca felga na fotce to photoshop czy Hamilton tak cisnal ze az felge zajechal w Hiszpani, bo czytalem tu ze to napewno wina Bambuska...

Swoja droga zeby nie bylo to az przyklasnelem z radosci jak skosil bande;)

Ty foxbat jestes kumaty to mi powiedz czy to prawda czy falsz bo podobno byl kiedys taki kierowca co cisnal do samego konca, a drugie miejsce to dla niego proazka byla, liczylo sie tylko wygranie wyscigu przez co czasami wyscigu nie konczyl... Podobno do dzisiaj to najlepszy kierowca jaki kiedykolwiek jezdzil po torach F1. Nie to co te dzisiejsze piz... wróć... Ci dojzali kierowcy ktorzy jezdza madrze i wyrachowanie bo lepszy wrobelek w garsci...

Łapiesz foxbat? Nie jestem fanem Hamiltona, ale szanuje go za to ze chce sie scigac, za to ze ma ambicje, bo ja chcialbym ogladac wyscigi a nie dowozenie pozycji do mety..

Rece mi opadaja jak widze na torze, gdzie wyprzedzanie jest mozliwe, kierowce ktory dojezdza do kierowcy wolniejszego o sekunde na okrazeniu i nawet nie probuje zaatakowac, nawet nie opozni hamowania. Poprostu podrozuje w bezpiecznym odstepie tempem wolniejszego kierowcy.

Zobacz akcje Rosberg & Kubica vs Force India w Barcelonie... Borowa wpienial sie i krytykowal Rosberga za to ze nie potrafi wyprzedzic wolniejszego kierowcy a jak Maurycy przypomnial ze mamy analogiczna sytuacje w przypadku Roberta to Borowczyk sie zamknal..

Oczywiscie dla forumowiczow zaraz bedzie to przejaw dojzalosci, umiejetnosci i czego tam jeszcze chca.. ja to moge skwitowac tylko jednym slowem na p....

No i znalazł sie znafca...jaki do tego jurny,jak kogucik.Atakowałby i wyprzedzał a Hammiltona szanuje za wyprzedzanie i ściganie...dobre,nawet bardzo dobre.Brawo Tench.Tylko ten fajtłapa Kubica

nic nie wyprzedza,pi..da jedna.

Tench chyba na wyścigu był i ma wieści z pierwszej łapy.Podziel sie.

i to nie jamajczyk pisze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Co tam slychac na onecie?:)" ...tak wiemy wiemy Tench, posilasz się tylko porządnymi serwisami ...juz nam tu dałeś jednego linka z jego WŁASNĄ interpretacją ;p ....

nie ma to jak pieprzenie oderwane od rzeczywistosci kolesi na pseudo sportowym serwisie, plus wzajemna adoracja "oh ah jak my sie na tym znamy" a cała reszta to sezonowe fajtłapy ;p ....

co tam Tench ciekawego ostatnio przeczytałeś ? może jakiś fajny manewr na ytoutube nam pokazesz; ?

@up

Naprawde? On musial byc kiepski bo liczy sie wyrahowanie i dojzala jazda, dowozenie punktow do mety to jest to co sie w F1 liczy, po co ryzykowac strata punktow, rozbiciem bolidu, jesli mozna bezpiecznie dojechac do mety na gorszym miejscu?;) łapiesz ironie? a to ze mu placili tylko za zwyciestwa to jakas bujda..

Bawolek

"Sezonowe fajtlapy" hmmm dobrze ze znasz swoje miejsce w szeregu...

Co do interpretacji to przypadkiem wpadlem na ta liste ale juz nie dociekalem w jaki sposob byla pozycjonowana bo zapewne piszac posta bylem troche zmeczony po pracy.

Tench, lepiej powiedz jak taka pi..da śmie do wyścigu w Monaco startować z PP+1? I zakończyć wyścig na podium? Ale pi..zda. Wqrwiłem się.

Dawaj Tech jakieś comments z Ultra F1, bo nie wiem co o tym myśleć, zażenowało mnie. Potrzebuję wsparcia i dalszych wytycznych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.