Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka minut po godzinie 11.00 w szpitalu w Pietra Ligure odbyła się konferencja prasowa z udziałem Georgio Barabino - ordynatora oddziału reanimacji szpitala. Tematem był stan zdrowia Roberta Kubicy, który włoski lekarz ocenił jako dobry.

- Ogólny stan pacjenta oceniam naprawdę dobrze. Może już jeść i pić, co jest bardzo budujące. Także jego stan psychiczny jest zadowalający, uśmiecha się i żartuje. Są przy nim rodzice, jego narzeczona, jest osobisty lekarz i menadżer. Ich krótkie wizyty na pewno mu pomagają - powiedział Barabino.

- We wtorek i środę będziemy przeprowadzać badania i wtedy podejmiemy decyzję o kolejnych operacjach. Musimy mieć pewność, że pacjent będzie wtedy całkowicie stabilny. Decyzja powinna być podjęta do czwartku wieczorem. Dalsze operacje zostaną przeprowadzone w tym szpitalu.

Jak powiedział Barabino, lekarze będą musieli sprawdzić stan stopy Kubicy, gdzie jest małe złamanie oraz uszkodzone ramię oraz łokieć.

- Musimy przeprowadzić badania tych miejsc i wtedy dopiero zadecydujemy, co dalej. Ale co najmniej trzy drobne operacje muszą zostać przeprowadzone. Stan pacjenta oceniam jednak jako naprawdę zadowalający. Nie ma nic niepokojącego.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

we wloszech slowo terapia intensiva jest czasami zamiennikiem rianimazione [w polsce nie jest tak] stad sie pojawilo to kretynskie tlumaczenie na polski szef oddzialu reanimacji w wykonaniu niektorych 'ekspertow'....ogladalem wywiad we wloskiej tv z Barabino i jest na nim normalnie tytulowany: il Primario di Terapia Intensiva, czyli szef oddzialu intensywnej terapii, w polskich psudowiadomosciach tworzonych przez glupkow pseudodziennikarskich od 2 dni mozna poczytac o oddziale reanimacji itd. jak zwykle kompletne niezrozumienie specyfiki jezyka obcego i tworzenie jakichs sztucznych bytow, jesli juz to we wloszech stosuje sie nazewnictwo np. oddzial int. terapii i reanimacji, czy anestezjologii i reanimacji ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Pytanie tylko kiedy nastąp przez media BEATYFIKACJA Roberta K.wczoraj walczył o życie,groziła amputacja dłoni.dziś już się śmiał rozmawiał i nawet zrobił sam kupe.myślę że pielgrzymkę jakąś trzeba zorganizować do miejsca wypadku.myślę że amulet z inicjałami Roberta to podstawowy gadżet każdego kierowcy

Pytanie tylko kiedy nastąp przez media BEATYFIKACJA Roberta K.wczoraj walczył o życie,groziła amputacja dłoni.dziś już się śmiał rozmawiał i nawet zrobił sam kupe.myślę że pielgrzymkę jakąś trzeba zorganizować do miejsca wypadku.myślę że amulet z inicjałami Roberta to podstawowy gadżet każdego kierowcy

nie uprzedzaj faktow:), to jak smolensk rozlozy sie na kilka tygodni...dziennikarskie glupki przechodza same siebie wiec o pozywke nie ma co sie martwic....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Radzę przeczytać, szczególnie największym "znafcom", może się zastanowi jeden z drugim... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Radzę przeczytać, szczególnie największym "znafcom", może się zastanowi jeden z drugim... ;)

A właśnie chciałem dać tego samego linka, z adnotacją "Do wszystkich dupków"

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

nie uprzedzaj faktow:), to jak smolensk rozlozy sie na kilka tygodni...dziennikarskie glupki przechodza same siebie wiec o pozywke nie ma co sie martwic....

To jasne. Zamach! Macierewicz powinien powołać komisję.

Ukryta Zawartość

Bariera wbila sie w auto a nie powinna!!

Mowilem ze powinnismy powolac komisje sejmowa!!

Ktos bystrzejszy, najlepiej z PISu powinien ta sprawe prowadzic!

Wszystko wskazuje na to ze Wlosi zrobili zamach na Roberta!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Bariera wbila sie w auto a nie powinna!!

Mowilem ze powinnismy powolac komisje sejmowa!!

Ktos bystrzejszy, najlepiej z PISu powinien ta sprawe prowadzic!

Wszystko wskazuje na to ze Wlosi zrobili zamach na Roberta!

tak, juz mi sie wczesniej wydawalo , ze w gowno sie szybko wyleje, tak jak w kazdej innej sprawie.....to jest pytanie na miare naszych czasow jak duzo zlego, oglupiajacego moga zrobic nasi pismacy i jak niewiele dobra wiaze sie z tym zawodem, dodac do tego politykow i mamy przemysl masowego oglupiania gdzie nie ma zadnej przeciwwagi bo ekspertow nie szanuja, a nawet czesto nie zapraszaja do studia bo uwazaja, ze serfujac po necie 15 minut przed programem sa w stanie wszystkiego sie dowiedziec....

Ukryta Zawartość

ja oczywiscie pisalem swoj post dla tzw. picu :)

Chcialem wlasnie kazdemu uzmyslowic fakt, ze wszystko mozna nagiac , wymyslec itd.

I tak wlasnie postepuje PIS

Tak wiec czemu nie zrobic afery i nie oskarzyc Wlochow ?

To napewno byl zamach na Kubice! Za tym stoja gube pieniadze! Mysle ze kamisja sledcza z bystrymi poslami napewno by to rozwiazala :)

ja oczywiscie pisalem swoj post dla tzw. picu :)

Chcialem wlasnie kazdemu uzmyslowic fakt, ze wszystko mozna nagiac , wymyslec itd.

I tak wlasnie postepuje PIS

Tak wiec czemu nie zrobic afery i nie oskarzyc Wlochow ?

To napewno byl zamach na Kubice! Za tym stoja gube pieniadze! Mysle ze kamisja sledcza z bystrymi poslami napewno by to rozwiazala :)

ale afera juz jest rozkrecana, nie musiales tego pisac to sie juz dzieje, teoria spiskowa nabiera tempa....

ale afera juz jest rozkrecana, nie musiales tego pisac to sie juz dzieje, teoria spiskowa nabiera tempa....

niedlugo podobno rozpoczyna sie sezon w formule 1. Zespol Renault specjalnie przygotowal super bolid pod Kubice! Mieli ambicje wszystko wygrywac ! Stawka idzie o prestiz i potezna kase , miliony euro.

Wiec czy nie mozna wyciagnac podejrzen ze mogl to byc jakiz sabotaz ?? Np. Wlosi rozdmuchali sztuczna mgle przed zakretem! Jechal Kubica, nie zauwazyl lekkiego zakretu i wpadl w bariere.

Czemu nie opublikowano filmu z auta kubicy ?? Film skonfiskowala wloska policja!

Na filmie napewno by bylo widac sztuczna mgle! Trzeba oskarzyc Wlochow!

To pewno zespol ferrari maczal w tym palce. Ludzie nie dajcie sie oszukiwac! Tu chodzi o honor naszego rodaka i calego narodu polskiego!

hehe

hmm w sumie moglbym sie zapisac do PISu , nawet mi dobrze idzie.

podali utrate krwi własnej razem z wykonanymi przetoczeniami w całym okresie

No i dodali benzynę co wyciekła po wypadku.

Tak się zastanawiam czy idiotów przypadkiem nie sieją.

Jak coś o wyścigu napisać to nie łaska, jak jest jakaś sensacja hieny się zlatują. Pomyślałby kto że sezon w pełni

W wyścigu nie ma afer jak widać a do smrodu muchy sie zlatują.

My tu gadu gadu, a Quick Nick już fotelik sobie mości...

"Nick Heidfeld zastąpi Roberta Kubica w barwach Lotus Renault GP na testach w Jerez. Polskiego kierowcę, który doznał poważnego wypadku w rajdzie Ronde di Andora, prawdopodobnie nie zobaczymy w najbliższym sezonie Formuły 1.

Heidfeld był partnerem Kubicy w barwach BMW Sauber. "Bild" pisze, że "nieszczęście Kubicy może oznaczać szczęście Heidfelda", który może mieć szansę powrócić do startów w F1. Na początek niemiecki kierowca będzie musiał się pokazać w czasie testów w Jerez.

W czwartek i piątek za kierownicą bolidu R31 pojedzie Witalij Pietrow, w sobotę i niedzielę Bruno Senna i Nick Heidfeld.

Testy w Jerez mogą rozwiać wątpliwości kierownictwa teamu, komu powierzyć tę rolę. Najpoważniejszymi kandydatami są - kierowca testowy Bruno Senna i Nick Heidfeld. Wcześniej mówiło się również o Nico Hulkenbergu, ale ta opcja prawdopodobniej jest nieaktualna. Akcje Heidfelda stoją wysoko, jest bowiem bardzo doświadczonym kierowcą, który ma na koncie wiele startów w wyścigach w F1."

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Szybkiego powrotu do zdrowia, Robert

Ukryta Zawartość

fajny gest

Ukryta Zawartość

Kolejny gest:

Ukryta Zawartość

Jarek podobasz mi sie! C

Chyba wysle ci walentynke w poniedzialek :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
Relikwie Jana Pawła II dla Roberta Kubicy

Ukryta Zawartość

no to teraz po takiej transfuzji krwi to nasz Robert MUSI byc mistrzem swiata!

W koncu krew od SWIETEJ osoby!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
nie bluźnij

tzn. w jakim momencie zbluznilem ?

moze troche przekrecilem, fakt ta kropla nie bedzie sluzyla do transfuzji krwi, jest to tylko relikwia.

Jednak teraz z takim POWEREM Kubica musi byc mistrzem swiata!

No a papiez chyba jest swiety co ? przynajmniej niedlugo bedzie.

Panowie jest niedobrze-stan zdrowia Kubicy się pogorszył-wszyscy przywracają go zdrowia po prostu za szybko-

-jakby był naprawdę nadczłowiekiem.Pęd do powrotu do zdrowia jest to dobrze-ale tak szybko po operacjach

dość pochopne wnioski są wyciągane...właśnie o szybkim,wręcz bardzo szybkim powrocie Kubicy do zdrowia.

Jak dalej będzie niewiadomo......choć jest lobby które chciałoby,aby Kubica jeszcze w tym sezonie ścigał się

w F1.Jestem realistą i życze mu na razie tylko i aż szybkiego powrotu do normalnego życia-to nie jest tak,że

po wypadku był prawie już po tamtej stronie-a teraz znowu operacja ośmiogodzinna.......a Kubica jest tylko

zwykłym śmiertelnikiem jak każdy z nas.Jednakże należy być przede wszystkim trzeżwym realistą,bo myslę,że to

co się dzieje wokół Kubicy sprowadza sie do nadmiernego niepoprawnego optymizmu.

Robert Kubica to człowiek z krwi i kości-której mu sporo uszło ostatnio,a kości też miał pogruchotane......

.....niech się cieszy że żyje,a wszyscy w imię swej sławy i biznesu chcą zrobić z niego ....cyborga.

Należy rozumieć jego zapalczywość i chęć dalszego ścigania się,ale czy te rzeczy są akurat teraz najważniejsze??? Oby nieustający pęd do bycia na piedestale nie zakończył sie niedobrze,bo jak dla mnie

wszystko idzie za szybko,a każdy z nas życie ma tylko jedno i nie powinien w tak ekstremalnych warunkach

ryzykowac.Mialem doświadczenie z tak szybką chęcią powrotu do zdrowia,która skończyła się żle.Kubica to

teraz bardzo chory i słaby człowiek i potrzebuje spokoju i czasu na wyzdrowienie,a tu nawet lekarze nie

potrafią sie powstrzymac od niepotrzebnego komentowania stanu jego zdrowia.Także jeszcze raz powtórzę

potrzeba sporo czasu i dużo spokoju,a nie nagonki medialnej-w tym wypadku niepomagającej w leczeniu.

Panowie jest niedobrze-stan zdrowia Kubicy się pogorszył-wszyscy przywracają go zdrowia po prostu za szybko-

-jakby był naprawdę nadczłowiekiem

spokojnie, o ile ja wyczytalem informacja ta oparta jest na relacji jego dziewczyny, a wiadomo ze to BABA i pewno panikuje :)

.....niech się cieszy że żyje,a wszyscy w imię swej sławy i biznesu chcą zrobić z niego ....cyborga.

racja, ja tez to pisalem to od samego poczatku, niech sie cieszy ze WOGOLE jeszcze zyje !

Niemiecki kierowca Nick Heidfeld zastąpi Roberta Kubicę w inauguracyjnym wyścigu nowego sezonu Formuły 1 - Grand Prix Bahrajnu (13 marca). Oficjalną informację podał w środę team polskiego zawodnika Lotus Renault.

- Chciałbym wrócić do Formuły 1 w innych okolicznościach, ale jestem dumny, że otrzymałem tak wielką szansę - przyznał w środę Heifdeld.

O tym, że niespełna 34-letni zawodnik zastąpi Kubicę na początku sezonu Formuły 1, spekulowano już od kilku dni. Niemiec spisywał się bardzo dobrze podczas testów. W minioną sobotę uzyskał najlepszy czas wśród kierowców Formuły 1 na torze w hiszpańskiej miejscowości Jerez de la Frontera.

- Bardzo dobrze "czuję" bolid, w którym pojawiło się sporo innowacji. Jestem niesamowicie umotywowany, nie mogę doczekać się rozpoczęcia sezonu - podkreślił Heidfeld.

Drugim kierowcą Lotus Renault pozostaje Rosjanin Witalij Pietrow.

- Zawsze podkreślaliśmy, że dla nas priorytetem jest posiadanie doświadczonego kierowcy. Nick wydaje się idealnym człowiekiem do tej roli. Czekamy na dobry start obu naszych zawodników w Grand Prix Bahrajnu - powiedział w środę szef teamu Lotus Renault Eric Boullier.

- Nasz zespół znalazł się w trudnym położeniu po wypadku Roberta Kubicy. Musieliśmy szybko reagować. Daliśmy Nickowi szansę podczas testów w Jerez. Muszę przyznać, że bardzo nam zaimponował. Jest szybki i świetny technicznie, doskonale "rozumie" auto - dodał Boullier.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.