Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Całą sprawę bardzo prosto wytłumaczył Ted Kravitz z telewizji Sky: „Kiedy wyjeżdżasz na tor podczas kwalifikacji, musisz mieć wystarczającą ilość paliwa aby wykonać okrążenie wyjazdowe, pomiarowe i zjazdowe, a następie powrócić do boksów...

Bardzo to wszystko ciekawe, zwłaszcza w świetle tego, że nie raz ani nie dwa w tym sezonie na własne oczy widziałem

jak podczas kwalifikacji zawodnicy zaraz po przekroczeniu linii mety zatrzymują bolid na torze, trawie lub poboczu

zaraz przy wyjeździe z pit lane i już na własnych nogach idą sobie w pizdu.

P.S.

Bidny Schumi za wjazd w tyłek Senny zostanie przesunięty o pięć oczek na starcie do kolejnego GP

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja pierdzielę, ale akcja... wystarczyłoby pół metra głębsze to bajoro i kaplica...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • 4 tygodnie później...

Hue hue hue, a nie mówiłem, że Kubika będzie w brodę sobie pluł?

Lotus w generalce trzeci przed... Ferrari, tego chyba nikt się nie spodziewał,

tym bardziej, że Grojean połowę tegorocznych GP zakończył na pierwszym... okrążeniu...

• 2 tygodnie później...

I znowu to samo, przecież to normalnie wściec już się można...

Tym razem co prawda nie odpadł na pierwszym kółku, ale za to mógł skończyć na pierwszym miejscu, a nie w czarnej dupie...

• 2 tygodnie później...

Po raz kolejny renoweczki pokazjuja ze potrafia szybko sie przemieszczac...

Do dzis nie moge sie pogodzic z tym jak Robercik spiepszyl sobie kariere i zyciowa szanse na bycie jednym z topowym kierocow F1...

No coz czekamy na nastepce Kubiki:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nie żebym narzekał, bo i tak dobrze jest, ale mogłoby być znacznie lepiej, gdyby RAI nie przysypiał za kółkiem,

żeby się zbudzić na cztery okrążenia przed metą jak już jest po zawodach (praktycznie co wyścig jest to samo)

no i gdyby ten bidny GRO miał więcej szczęścia albo chociaż trochę mniej pecha, po to już normalnie jest masakra,

że co drugi wyścig jak ktoś w niego nie przypierdoli, to mu bryka zdycha albo jeszcze coś innego się dzieje.

Za samo drugie miejsce dwa tygodnie temu miałby tyle punktów, że Lotus byłby dzisiaj na drugim miejscu w generalce.

No ale dzisiaj dali popis jak się patrzy i ci myśliciele od strategii i sam kierowca, bo był moment na samym początku,

że po wymianie nosa spadł na koniec stawki i nieciekawie to wszystko wyglądało, ale później pokazał klasę i o to chodzi :)

Jaki miszcz tacy fani, jacy fani taka o miszczu pamięć.

Miał chłopak swoje pięć minut i miał stworzone cieplarniane warunki, żeby coś w tym sporcie osiągnąć,

a że sodówka do łba uderzyła i na własne życzenie koncertowo wszystko sp***dolił, to tylko sobie może teraz pogratulować.

Nie chcę już się nad nim pastwić przesadnie, bo szczerze mówiąc wisi mi kalafiorem co z nim teraz będzie czy nie będzie,

chciałbym jedynie zwrócić uwagę na fakt, że jak ktoś olewa dokumentnie kibiców i całe środowisko przez dwa lata nie dając znaku życia,

to nie powinien być specjalnie zaskoczony ani tym bardziej zdziwiony, kiedy w końcu sam zostanie przez wszystkich olany i zapomniany.

Proste.

• 1 miesiąc później...
Gość partick

(Konto usunięte)

Kubica wystartuje w niedzielnej imprezie Subaru Imprezą WRC. Polak zastąpi zgłoszonego Andrea Crungolę, pojedzie z numerem 3 i będzie pilotowany przez Giuliano Manfredi.

http://rallyonline.pl/potwierdzone-kubica-wraca-juz-w-niedziele_37631.html

Już mi w środę ciśnienie podskoczyło, ale dzisiaj czytam w wywiadzie, że jeśli idzie o powrót do F1, to "...celem jest rok 2014..."

a tu ledwo połowa 2012 minęła, toż to nerwowej sraczki idzie już dostać od tego czekania, a to jeszcze ponad rok, o dżizas...

No i chxx w dupcię każdemu niedowiarkowi/ złośliwcowi.

Każdy stękający w rajdzie dla niby amatorów nie znalazł by się w pierwszej 50tce.

R O B E R T G R A T U L A C J E !!!

Wracja to F1 bez Ciebie nie da się oglądać.

2014 Ferrari !

Gość partick

(Konto usunięte)

Kubica powiedział, czego jakoś polskie pismaki nie cytują, że w ciągu miesiąca powinien wiedzieć czy będzie gotowy na 2013, czy raczej na 2014.

a że Massie kontrakt z Ferrari kończy się chyba w tym roku, to wiadomo, że Kubica będzie się sprężał.

...keep dreaming...jak sie myle posypie glowe popiolem...

i filmik na Youtube, ok? ;)

Edytowane przez partick

Jaki miszcz tacy fani, jacy fani taka o miszczu pamięć.

Miał chłopak swoje pięć minut i miał stworzone cieplarniane warunki, żeby coś w tym sporcie osiągnąć,

a że sodówka do łba uderzyła i na własne życzenie koncertowo wszystko sp***dolił, to tylko sobie może teraz pogratulować.

Nie chcę już się nad nim pastwić przesadnie, bo szczerze mówiąc wisi mi kalafiorem co z nim teraz będzie czy nie będzie,

jeszcze o Robercie nie raz usłyszysz. Jeśli chodzi o sodówkę to ja tam żadnej nie widziałem. Jak dla mnie Robert jest jednym z niewielu kierowców którym właśnie sodówka nie uderzyła do łba. Jakby się rozp**ył w ferrari na ulicy to można by było tak sądzić. Wystartował w rajdzie, czemu nie, ma do tego prawo, tak chciał się trenować, jego sprawa. A że przypiep** akurat w łączenie barierek na trasie to nazwałbym to raczej ogromnym pechem niż głupotą. Głupotą tu można nazwać tylko organizatorów tego rajdu.

chciałbym jedynie zwrócić uwagę na fakt, że jak ktoś olewa dokumentnie kibiców i całe środowisko przez dwa lata nie dając znaku życia,

to nie powinien być specjalnie zaskoczony ani tym bardziej zdziwiony, kiedy w końcu sam zostanie przez wszystkich olany i zapomniany.

Proste.

A co miał przez dwa lata mówić ? Co tydzień chciałeś konferencji prasowej z przebiegów rehabilitacji ? I co niby miał mówić - "dziś proszę państwa, mogę już zginać palce, więc powrót do F1 planuję za pół roku" ?. Póki co wystartował w jednym rajdzie i to nie dla wyników czy lansu tylko jak sam mówi, do sprawdzenia tego jak jego ciało reaguje na szybką jazdę samochodem. Od dziś dalej rehabilitacja ręki.

jeszcze o Robercie nie raz usłyszysz.

Oby. Mam nadzieję, że nie tylko przy okazji występów w rajdach o pietruszkę :)

A czego się spodziewałeś w trakcie rehabilitacji ? Zdobycia mistrzostwa świata po 2 latach braku w treningach, do tego kierując jedną ręką ? Subaru było specjalnie przystosowane do zmiany biegów lewą ręką.

Poprawka. Subaru którym jechał Kubica było normalnym samochodem rajdowym, tyle że starszym modelem. Nie było specjalnie przystosowywane do ręki Kubicy. Nie wiem czy widzieliście, ale na filmikach z rajdu widać że tą rękę nadal ma sztywną.

to racja. Ale jak narazie musieliby mu wszystkie przyciski w kierownicy przełożyć na lewą stronę i zmianę biegów zrobić jak w subaru. Ale myślę że jak dobrze pojedzie w rajdach to jakaś propozycja testów w którymś z zespołów F1 napewno się pojawi

musieliby mu wszystkie przyciski w kierownicy przełożyć na lewą stronę i zmianę biegów zrobić jak w subaru.

Albo napisać nowy regulamin F1 w którym będzie zakazane używanie obu rąk jednocześnie :)

Gość partick

(Konto usunięte)

Ale jak narazie musieliby mu wszystkie przyciski w kierownicy przełożyć na lewą stronę i zmianę biegów zrobić jak w subaru.

na kierownicy F1 łopatki do zmiany biegów są po obydwu stronach. a samą kierownicę i tak się indywidualizuje.

Kubica calkiem niezle ta subarynka smiga...:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i tu kamerka od srodka:)

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ta, super...

Robert Kubica zakończył udział w rajdzie San Martino di Castrozza. Pierwszy sobotni odcinek specjalny polski kierowca zakończył na świetnym czwartym miejscu, jednak jak podaje na swoim blogu Mikołaj Sokół, podczas drugiego OS-u wypadł on z trasy i nie ukończy zawodów. Wypadek okazał się na szczęście niegroźny i nikomu nic się nie stało.

Jeszcze mu qrwa mało w życiu wrażeń...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.