Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ja tu czuwam uwaga: "Lewis Hamilton wystartuje do wyścigu o Grand Prix Monako z ostatniego, 20. pola.

Pech mistrza świata nie zakończył się na przygodzie w pierwszej części kwalifikacji. Okazało się, że w wyniku uderzenia lewym tylnym kołem w barierę na zakręcie Mirabeau w samochodzie Hamiltona uszkodzona została skrzynia biegów.

– Podjęliśmy decyzję o wymianie skrzyni biegów ze względu na uszkodzenia – powiedział szef McLarena, Martin Whitmarsh. To oznacza, że Lewis otrzymał karę przesunięcia o 10 pozycji do tyłu, a więc zamiast z 16. pozycji, ruszy do wyścigu z ostatniego, 20. pola. Kierowcy BMW Sauber i Toyoty zyskali zatem po jednej pozycji startowej." ...Można powiedzieć że kororowy ma pecha

Hihi ojoj ale z was zlosnice sa:)

Tym razem paliwa nie zabraklo:) a jak sie smialiscie ze Massa do Q2 sie nie dostal pamietacie?

Z kimiego tez sie smiliscie:) a ja wam powiem: Ten sie smieje kto sie smieje...

tench jaja sobie robisz?

ten sezon to awarie, klopoty z silnikiem,porażka na całej lini.mając na uwadze poprzedni sezon każdy miał nadzieje na troche lepszy sezon obecny.sternicy bmw zachowują się troche jak mechanicy naprawiając auto metodą prób i błędów.oni zapewne nie wiedzą co zrobic aby te auto było dobre.spuszczają się nad aerodynamiką etc.bmw to obecnie szajs i to są fakty

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

no ferrari w końcu ładnie się pokazało. A co do błędów mechaników bmw to partactwo na całej linii. Robertowi w poprzednim wyścigu odwrotnie koła założyli, a teraz Heidfeldowi nie dokręcili krzesełka ;))). Ubaw po pachy. Tam może jakiś sabotażysta jednak jest co śrubki odkręca ;).

W sumie całkiem dobry wyścig, było trochę walki, przewaga Brawn'a nadal spora.

Dobra postawa Ferrari była dla mnie trochę zaskoczniem. Widać było już 2 tygodnie temu, że samochody są już dość szybkie, natomiast wydawało mi się, że do podjęcia walki z Brawn GP jeszcze będą potrzebne 2-3 wyścigi. Pomogła chyba też dobra dyspozycja Raikkonen'a i Massy.

Po problemach Vettel'a mile zaskoczył mnie też Webber.

Sądzę, że możemy się jeszcze doczekać zwycięstwa Ferrari a może nawet McLier'a w tym sezonie. Na złapanie Brawn GP i Buttona na drodze do mistrzostwa jest już jednak chyba za późno...

No brawn na 100 % jest już mistrzem i konstruktorów i kierowców. Co do ferrari to widać róznicę między nimi a bmw. Początek sezonu przespany jak bmw a tu nagle jednak pokazali że można odbudować bolid który może walczyć o podium. bmw jakos tego nie potrafi.

Co do walki z brawn gp to jeszcze uważam że wszystkie zespoły mają spoooooro pracy żeby ich dogonić. Ferrari niby dogoniło brawna ale różnicę było widać. A mnie zadziwia jedno w brawn - nie zauważyliście że za nami 6 wyścigów a w bolidach brawn gp nie zdarzyła się żadna awaria ??

Brawn GP używa silników Mercedesa. Najprawdopodobniej są to takie same jednostki jak te, które otrzymuje od Mercedesa McLier. W McLarenie również chyba nie było w tym sezonie awarii silnika.

Co do Ferrari, to myślę, że jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa. Jeśli uda się jeszcze poprawić samochód, zdyscyplinować zespół (małe błędy, które się tam przydarzają), oraz konsekwentnie realizować przyjętą strategię (na tak błyskotliwe modyfikacje jak u Brawna czy niegyś Renault, chyba nie mają tam co liczyć), to team powinien być mocnym kandydatem na wicemistrza.

Na razie Button ma chyba 51 pkt, drugi Rubinio 35, Vettel 23 itd. Myślę, że jeśli Button wygra jeszcze raz lub dwa do połowy sezonu, to wszelkie szanse na złapanie go będą już czysto teoretyczne.

A co tam, powiem :)

Dawnośmy się tu: śmiali/wytykali/krytykowali (podstaw, co chcesz), jak to bmw zdołało wytłumaczyć spartoloną końcówkę sezonu ku chwale przyszłych sukcesów. Teraz już wszyscy się z tego śmieją.

Na całe szczęście. Bo jak długo można się oszukiwać?

Kubek, 24 Maj 2009, 21:05

>A co do błędów mechaników bmw to partactwo na całej linii.

>Robertowi w poprzednim wyścigu odwrotnie koła założyli, a teraz Heidfeldowi nie dokręcili krzesełka

>;))). Ubaw po pachy.

No rzeczywiście zabawne, ale bardziej te żałosne tłumaczenia, zwłaszcza na tle ogólnej formy BMW w tym roku. Prawda jest taka niestety, że z kołami po właściwej stronie i dokręconym krzesełkiem osiągają niewiele lepsze, a nawet identyczne rezultaty, także to trochę tak jak z tą kiepską baletnicą, której rąbek u spódnicy...

Sam wyścig nudny jak flaki w oleju (mój pierwszy, który "oglądałem" jednym okiem i to z balkonu na dodatek) podobnie się zapowiada cała reszta sezonu, w którym karty dawno zostały rozdane i z powodzeniem mógłby już się zakończyć.

Jedyna realna nadzieja jaka jeszcze pozostaje, to kończący się w tym roku kontrakt Kubicy i beznadziejna forma Piqueta czy Kovaleinena, których ewentualnie mógłby zastąpić i tam spróbować powalczyć, bo na nic innego specjalnie bym nie liczył...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

no ale są plusy ;)

W następnym sezonie będziemy podziwiać zespół bmw jak wielki postęp zrobił w porównaniu do tego sezonu ;)).

A najciekawsze jest to że nikt w bmw nie potrafi zrozumieć czemu Kubica po zatankowaniu do pełna i wyjechaniu z pit osiągał czasy porównywalne do kierowców z czołówki ?

A co do kontraktu to niestety do września możemy sobie gdybać i tylko czytać beznadziejne artykuły o tym że Kubica napewno będzie w ferrari albo w mclarenie.

to na nastepny qual niech go zatankuja pod korek :D a co do przejscia Kubicy do innego zespolu... no niby do jakiego???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.