Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że Vettel nie wygrał, jak widać stajnia RedBull ma bardzo dobry bolid, co ważne są tam silniki Renówki, więc jeśli team Renault popracują nad szczegółami to myślę że Roberto spokojnie będzie punktował. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

wladz, 14 Mar 2010, 17:55

>tylko 50% Renault dojechało do mety....

No nie wiem, na dzień dzisiejszy to chyba nie ma większego znaczenia ile % Renault dojedzie do mety, bo nie chcę nic mówic, ale póki co wygląda na to, że jakiekolwiek liczące się punkty są i tak poza zasięgiem. Tak oczywiście, Kubica kogoś tam sobie powyprzedzał, ale to byli kierowcy z trzeciej dziesiątki stawki (nie tylko w tym wyścigu, ale i w ogóle) ze stratą minuty (co "lepsi" nawet kilku okrążeń) do czołówki, także pocieszenie żadne raczej, bo na dziesiątym Barichello wspaniały rajd Kubicy się zakończył i dupa zbita.

Poza tym jestem podobnego zdania co Artur Kubica (chyba jedyny realista w tym śmiesznym studio z cofającym się w rozwoju Zientarskim na czele) że po wprowadzeniu zakazu tankowania, atrakcyjnośc całego widowiska jest taka, że można spokojnie skrócic czas wyścigu przynajmniej o połowę. Czekałem na rozpoczęcie sezonu podjarany jak chyba nigdy dotąd, a tym czasem oglądając pierwszy wyścig, trzy albo cztery razy przysnąłem na siedząco, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło, nawet na nudnym jak flaki w oleju Monte Carlo. Zaryzykuję stwierdzenie, że piątkowe i sobotnie treningi (nie wspominając o sesji kwalifikacyjnej) były bardziej pasjonujące niż sam wyścig...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Imho teraz o wyniku decyduje skill i bolid a nie to ile kto ma paliwa w baku i na ktorym kolku zjedzie do boxu, koniec maruderow jezdzacych cysternami, ktorzy tylko blokowali szybszych kierowcow. Dajesz rade szybko jechac na zuzytych oponach i potrafisz szanowac opony to masz przewage.

Moze teraz F1 stanie sie bardziej przewidywalna ale wreszcie skoncza sie przypadkowe sukcesy podytkowane fartowna taktyka czy safety carem.

Gdyby mozna bylo tankowac to pewnie po obrocie zatankowaliby Kubice pod korek i skoncyzlby na max 11 pozycji jak to juz nieraz bywalo. w tlumie innych maruderow ktorzy maja kilka kg paliwa mniej na pokladzzie i dzieki temu moga nadrabiac braki.

foxbat, 15 Mar 2010, 13:12

>ciekawe kiedy srebrnego barona zacznie bolec kark, a felippe "bączka" masse glowka....

Ciekawe, ciekawe.

Tym bardziej, że na miejsce tego pierwszego automatycznie wskoczy Heidfeld i wtedy dopiero będzie się działo. Heidfeld vs. Kubica, to by było lepsze niż cała reszta...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Są bon moty: najdroższy na świecie lek na bezsenność. I są rady: jadąc na następne Grand Prix, weź ze sobą coś do czytania. Opinie o wyścigach na nowych zasadach w Formule 1 są druzgocące: Nuuuuuuda "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gdy Kubica zacznie wygrywać zniknie nuda

Ukryta Zawartość

To tylko pierwszy wyścig i dużo jeszcze może się zmienić.Jeszcze nie tak dawno,pamiętam Kubica nie łapał się do pierwszej dziesiątki w kwalifikacjach.Alonso twierdził,że Renault to najgorszy bolid w

F1.Pożyjemy zobaczymy.

A to dopiero...

"Robert Kubica był zadowolony z tego, jak jego bolid spisywał się w otwierającym sezon 2010 Grand Prix Bahrajnu. Polski kierowca uważa, że jego auto było równie szybkie jak bolidy Mercedes GP, mimo że konfiguracja toru Sakhir nie Renault. Z jego słów wynika, że w kolejnym wyścigu jego R30 może być znacznie szybsze.

Tor w Bahrajnie nie odpowiada zespołowi Renault, ponieważ bardzo ważny jest na nim docisk aerodynamiczny. Na trasie, na której brakuje wolnych zakrętów, docisk powinien być jak największy, a tym francuski team ma problem. - Za to przyczepność mechaniczną i zawieszenie - bardzo ważne w czekającym nas wyścigu w Australii - mamy od początku bardzo dobre - powiedział Kubica.

"Biorąc pod uwagę jak trudno jest zadowolić naszego kierowcę, aż tak dobra opinia pozwala wierzyć, że mechanika modelu R30 jest wręcz doskonała - niewykluczone, że najlepsza ze wszystkich bolidów" - pisze "Przegląd Sportowy".

Jeśli rzeczywiście przyczepność mechaniczna bolidu Renault jest tak dobra, to Kubica może w takich wyścigach jak GP Monako, GP Kanady czy GP Węgier walczyć o podium, a nawet o zwycięstwo."

WP.PL/Przegląd Sportowy

Po to, żeby później nie było standardowego jęczenia jaką to gównianą padlinę mu dali i jakich to cudów na kiju nie musiał dokonywac, żeby w ogóle dojechac do mety. Sam powiedział (jest tam wyżej czarno na białym) to teraz już się sianem nie wykręci, he he ;)

• 2 tygodnie później...

Robert Kubica niespodziewanie okazał się najszybszym kierowcą pierwszego piątkowego treningu przed wyścigiem o GP Australii. Kierowca Renault uzyskał czas 1:26.927. Drugi Nico Rosberg z Mercedes GP stracił do Polaka 0.199 sek, a trzeci Jenson Button z McLarena 0.555 sek.

- niepowiedziałbym - są tacy sobie i tyle

- tyle że niewiem czy ktoś już wie lub zauważył kolejną nowinke ( która dopowiada wiele o różnicach w osiągach team'ów ) - przewaga RBR a byćmoże i ferrari w kwalifikacjach ( bo już nie w wyścigu ) może wynikać z zastosowania kontroli wysokości zawieszenia - coż regulacje regulacjami a jednak dziury się znajdują i są bezlitosnie wykorzystywane - podobno odbywa się to podczas parc ferme - podczas quali bolidy jada na amortyzatorach z obniżonym ciśnieniem a podczas parc ferme dobijany jest do nich gaz ( co juz jest zgodne z przepisami bo stricte przyjmując niema bezpośredniego wpływu na ustawienia zawieszenia !!! )

aha - coby niebyło że to tylko pogłoska to mclaren już składa wniosek w tej sprawie do FIA i ... sam zaczyna prace nad podobnym ustrojstwem :D

dowodem na prawdziwość teorii są zdjęcia ilustrujące różnice w wysokości prześwitów bolidów RBR oraz innych team'ow podczas quali ( bolid Webber'a w Q3 był ustawiony tak nisko że płyta podłogowa dotykała toru na prostej - co po dotankowaniu do pełna przełożyłoby się na ciągnięcie podwozia po asfalcie podczas wyścigu - lecz nic takiego nie nastąpi :D )

Dzisiejsze pytanie nr.1 - czy Kubicy uda się dojechać do mety ?

Nakajima i Vetel w poprzednich GP Australii nie pozwolili naszemu idolowi dokończyć tych ściganek/a byłyby doskonałe miejsca/.

A ,może tym razem będzie dużo szczęśliwiej.

Trzymać zaciśnięte kciuki !

Tor Albert Park

Długość toru 5,303 km

Liczba okrążeń 58

Rekord toru 1.24,125 (Michael Schumacher, Ferrari, 2004)

Zwycięzca roku 2009 Jenson Button (Brawn)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy wyścig ,doskonałe miejsce Kubicy / nareszcie/,fantastyczny Alonso,te odrabianie strat było niesamowite.

Interesujące,które miejsce zająłby Petrov,gdyby nie popełnił błędu.

Widać,że facet ma ogromne możliwości,bardzo dobra jazda/ no, do czasu :-)) /,a start był fantastyczny,praktycznie najlepszy z całej stawki.

Może jak jeszcze podrychtują inżyniery te Renówy,to może dojść do jeszcze lepszych wyników.

Batonik wyprzedził Kubicę jak dziecko na motorynce, Hamilton po wyjeździe na zimnym ogumieniu jakoś spokojnie dawał odpór, nawet Webberowi, który już opony rozgrzał a Robert dżentelmeńsko przepuścił tego cieniasa, powinien go jeszcze pozdrowić w lusterku i wyczyścić mu buty na podium.

heh no ciekawy wyscig widać jest zawsze opanowany co juz pare razy Robercik pokazal gdy na torze panują trudne warunki.. ...przydal by mu sie jeszcze taki duch fightera jakiego ma Alonso ;p ...

co do samego wyscigu ...dzisiejsze miejsce jest badz co badz troche splotem przypadkow :)... ku naszej radosze splotem szczęśliwych dla roberta przypadkow :)...

w poprzednim jeden z redbulli mu zadymil na starcie straszecznie drogę i ktos obrócił Robertem ...a dzisiaj na podobnych bledach rywali skorzystal Robert :) ...

na jego super plus przemawia niewatpliwie ze on popelnia tych bledow nieporownywalnie mniej niz ... reszta stawki heh :) ...

jak by do tego doszedl duch fightera, i jakas fura z czolowki :D bylo by super

Edson, 28 Mar 2010, 13:55

>Batonik wyprzedził Kubicę jak dziecko na motorynce...

Co racja to racja, wyglądało to co najmniej "dziwnie" jakby ryży go wystraszył wyskakując znienacka i było już za późno na jakąkolwiek reakcję. Może faktycznie te lusterka jakieś dupne są albo może Roberto zwyczajnie się zagapił na ułamek sekundy i tyle wystarczyło, żeby obejśc się smakiem, bo ten jeden minimalny błąd kosztował go dzisiaj zwycięstwo i dodatkowe 7 punktów, pomijając już to że również moim zdaniem dzisiejszy wynik był raczej dziełem zbiegu szczęśliwych okoliczności niż rzeczywistych możliwości Renault. Co nie zmienia jednak faktu, że na ostatnich 10 okrążeniach bardziej się spociłem niż przez dwie godziny pizgania żelazem na siłowni i o to w sumie chodzi, he he ;)

"Na oponach przejściowych balans bolidu nie był idealny, ale sądzę, że wszyscy mieli takie problemy. Utrzymywałem tempo czołówki, a potem wykonaliśmy dobry pit stop, chociaż Button nas trochę wyprzedził. Wyjechałem na slickach, kiedy on już przejechał na nich jedno okrążenie. Wiedział dokładnie, gdzie szukać przyczepności, ja niestety pokonywałem zakręty po raz pierwszy, opony się ślizgały i mnie wyprzedził. Na szczęście udało się wyjechać przed Webberem - stwierdził Kubica."

nie wie co mówi?...tłumaczy klęskę?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.