Skocz do zawartości
IGNORED

AMPHION w końcu ma dystrybutora!

Krzycho

Rekomendowane odpowiedzi

Fińska firma kolumnowa AMPHION ma w końcu dystrybutora w naszym kraju . Została nim firma RCM z Katowic.

Od 1,5 roku próbowałem namówić którego z dystrybutorów do zainteresowania się wyrobami AMPHIONA. Niektórzy wyrażali duże zainteresowanie, zawsze jadnak było jakieś "ale" na nie.

Kiedy w dniu 12 listopada br, zamiast na AudioShow udałem się do Katowic ze Swoimi Xenonami w bagażniku na odsłuchy wzmacniacza ASR Emitter nie widziałem, że do domu będę wracał ze wzmacniaczem RCM Bonasus. Z pewnością także Roger nie domyślał się, że 4 tygodnie później zostanie dystrybutorem tej marki zwłaszcza, że na początku odsłuchów Xenony napędzane ASR-em zabrzmiały zupełnie bez wyrazu. Padły wówczas słowa, że głośnik jest taki czy inny.

Roger wówczas nie wiedział, że te kolumny brzmią tak jak elektronika do nich podłączona, a szczególnie wrażliwe są na jakość amplifikacji (wiem coś o tym bo poszukiwania zakończyłem dopiero na 4 wzmacniaczu).

Bardzo gorąco zachęcam wszystkich do zapoznania się z ofertą AMPHIONA, z tego co wiem kolumny są już w Katowicach (poddawane intensywnemu wygrzewaniu).

https://www.audiostereo.pl/topic/23330-amphion-w-ko%C5%84cu-ma-dystrybutora/
  • Redaktorzy

Cóż, RCM będzie miał przyzwoite głośniki. Isophony jakoś mnie nie przekonywały. Swoją drogą sądzę, że mój Jazz ładnie napędziłby nawet największe Amphionisko.

Ostatnio jeden ze znajomych audiofili powiedział mi a w zasadzie przekazał słowa Pana Rogera A. że RCM to nie muzeum w którym się ogląda eksponaty (wiadomo zwiedzający jako ludzie nieobyci mogą pobrudzić, poplamić albo co najgorsza zepsuć prezentowane eksponaty) i zgodnie z nową polityką "przybytek" zwany RCM będzie otwierany tylko dla zdecydowanych na zakupy Klientów.

Panowie z Katowic .... czy to prawda ... ?

zdezintegrowany_3PO

Mam nadzieję że to tylko plotka, bo jeśli to prawda to jest to jeden z największych absurdów jakie słyszałem. Trudno bowiem być zdecydowanym na zakup przed odsłuchem. A jeśli RCM uważa że tędy prowadzi droga do nirwany sprzedawców to bon chance - niech dalej popada w zdziwaczenie, aż do zupełnego zapomnienia przez klientów (zwłaszcza tych z kasą).

no to robi się ciekawy wątek dla obrońców polskich dystrybutorów: u większości z nich nie ma mowy o wypożyczeniu sprzętu, żeby posłuchać, co winno być normą; tutaj wchodzimy na wyższy poziom: my zadecydujemy kto może posłuchać u nas; oby się nie potwierdziło

A propos obsługi w RCM.

Byłem tam klientem 1 (słownie jeden) raz.

Wzmacniacz Bonasus został mi wypożyczony na tygodniowy odsłuch do domu (mieszkam w Lublinie) po zrobieniu zdjęcia dowodu osobistego.

Więcej optymizmu Panowie. Myślcie pozytywnie!

też nie uwierzyłem w ten absurd... dlatego pytam... może ktoś z Katowic się wypowie...

zdezintegrowany_3PO

ps. do tej pory z RCM nie było tak źle... chyba najgorszy jest Decibel :(

RCM ? - nie jest tak źle, aczkolwiek specyficznie - co to znaczy specyficznie ? - każdy się dowie, gdy tam wejdzie ;) Co do cen to można negocjować i się dogadać, jestem w szoku, że wypożyczyli cokolwiek poza kablami !

• 3 tygodnie później...

Na stronie RCM jest już cennik kolumn Amphion:

HELIUM II malowany czarny lub srebrny 2 790 /para

fornir wiśnia, lub brzoza

ION malowany czarny srebrny lub biały 3 190 /para

ARGON II malowany czarny lub srebrny 4 600 /para

fornir wiśnia, lub brzoza 5 200 /para

CREON malowany czarny lub srebrny 7 950 /para

fornir wiśnia, lub brzoza 9 100 /para

XENON malowany czarny lub srebrny 11 400 /para

fornir wiśnia, lub brzoza 13 200 /para

KRYPTON fornir wiśnia, lub brzoza 40 800 /para

IMPACT - Subwoofer malowany czarny lub srebrny 5 100 /sztuka

fornir wiśnia, lub brzoza 5 500 /sztuka

ORIGO - Center malowany czarny lub srebrny 2 300 /sztuka

fornir wiśnia, lub brzoza 2 600 /sztuka

Harvi, 10 Sty 2006, 16:37

>==> Zyzio

>

>Juz sie wypowiadam, sa prawie co do zlotowki/korony takie same :)

>

>p.s. Polecam sie z zapoznaniem Amphion'ow.

W takim razie niespodzianka i odszczekuje moje ponure proroctwa z wcześniejszych wpisów w tym wątku:

HAU HAU

Idzie ku lepszemu?

Witam, co do RCM-u mam same pozytywne odczucia - zostaliśmy z bratem zaproszeni na odsłuch jakiegoś wypasionego zestawu, a przyszliśmy pooglądać interkonekty- i nic wtedy nie kupiliśmy ;-) Wg mnie to obsługa RCM-u może być wzorem dla innych sklepów.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Też miałem ciekawy kontakt z RCM. Szukałem wkładki gramofonowej do Sondek LP 12 Linna z ramieniem Ekos i tam właśnie się dowiedziłem, że ramię Ekos jest do d..py, za to ramiona gramofonowe SME są cacy. Nie ma to jak pełen profesjonalizm, obiektywizm i umiejętność zachwalania towaru zalegającego wyłącznie własne półki. Z ceny nie chciano upuścić nawet centa.

• 3 miesiące później...
  • Redaktorzy

heh, ja też słyszałem stamtąd, że Linn to nie to. Pewnie, w porównaniu ze SME30 na przykład. Ale co z tego? W dodatku mam zestaw z Valhalla/Ittok. Swoją drogą, cały czas zbieram się na upgrade do Lingo, co w moim systemie powinno polepszyć dźwięk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.