Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ma to dużo wspólnego z wolną amerykanką , w końcu to prawdziwa ojczyzna i wzór tego ustroju gospodarczego. Ja tego systemu nie wymyśliłem, więc proszę mnie nie winić.

A niech będzie, niech mu zaglądają. Qubric zgadzam się z Tobą , a nawet mam inne zdanie.

Leszek B Tyś z Sieradza - tam nic nie ma tylko pola i urzędy. Więc alboś rolnik który nie płaci praktycznie żadnych podatków alboś urzędnik...

A Darkulowi się nie dziwię gdy woła "komuno wróć", bo w komunie sprzedawałby na pniu każdą produkcję.

Mow/pisz za siebie....

Z twoich wpisow mozna wydedukowac jedno... nic sie tobie nie podoba,zaden ustroj... taki sobie piccolo anarchista dla ubogich.

Nooo chiba ze sie myle...

Za komuny to bys czlowieku nawet komputry w chacie nie mial..co najwyzej tam tamy...

A z a mieszka pierwszego tez komputrów nie mieli w chatach...

A Tobie się tęskni, ojjj tęskni. Widać po kolejnych wątkach że się w tym ustroju męczysz

(o ile mozna to nazwać ustrojem bo dla mnie to puste słowo - ustroju sie nie buduje zaczynając od ideolo, on się sam musi ukształtować przez wieki - ale to na marginesie).

Nie podziele sie z toba twoja tesknota za okresem radosnej tworczosci... twoj prabliem...

Co do krztaltowania sie ustroju..to zgoda.... duzo wody uplynie zanim w naszym grajdolku cos sie zmieni...

Ludzie, czy to ma jakies znaczenie jaki to ustrój. Badziewie jest badziewie. Chamstwo i buta również. To sa cechy indywidualne. Już dawno temu, przed wiekami była bajka o nagim królu - a Wy tu zrzucacie cała winę na komunizm. Widać żaden z tych glosno krzyczących nawet odrobiny swoich lat w miarę dorosłych nie przezył w tym okresie.

Komuch wyzywa innych komuchów i vice versa:-) Ubaw po pachy.

I kto tu najbardziej pasuje do PANI w mięsnym co to owijając kaszankę w gazetę traktowała swoich kliewntów jak najpodlejsze robaki... Brać k... nie gadać, a jak sie nie podoba to na Madagaskar:-)

A66, 24 Gru 2005, 10:28

>W czym problem jak ktoś umie sprzedać Kit z ATV lub cokolwiek innego z marzą dowolnie

>wysoką.

Ja bym umiał sprzedać szybowiec arabowi za 30 mln $ gdyby tylko ten arab myślał że to myśliwiec.

Pytanie tylko dlaczego sądzisz że arab nie ma prawa się edukować ??? Odpowiedz mi na to pytanie...

>Odkąd producent odpowiada za niewiedze klienta. Jaki równy dostęp, do czego?

>Do informacji , informacja jako podstawowy warunek wolnego rynku, bajki.

Ale chyba zgodzisz się że jeden z podstawowych ? Informacja co ile osztuje jest nieprawdopodobnie mocną pomocą w negocjacjach. Pozwala to osobie kupującej po prostu uśmiechnąć się do sprzedawcy i powiedzieć - "no ja myślę że dam za to dwa razy mniej niz pan chce" - i wiesz co ? sprzedawca często się na to zgodzi :)

To jest forum audiofilskie i normalni forumowicze są tu między innymi po to żeby zbierać informacje. Jedyny problem tego forum polega na tym że są tu też sprzedawcy udający forumowiczów...

Ja wogóle nie rozumiem jakim prawem darkul w taki sposób pisze na tym forum. Czy amplifonowi też by to uszło na sucho ?

>Qubric, o czym ty piszesz , masz pretensje do kapitalizmu? Producent ma odpowiadać za niewiedze,

>naiwność kupującego? Mówimy o dorosłych ludziach nie o dzieciach.

Oczywiscie że nikt nie mówi o tym żeby "odkręcać" transakcję po tym jak została dokonana. No chyba że ktoś kogos oszkał, ale nikt tu nie twierdzi że darkul kogoś oszukał w tej sprawie (no może gałki...).

>Transparentność w handlu, utopia i to szkodliwa.

?????? Możesz rozwinąć ta myśl ? Na pewno nie mylą Ci się pojecia ? Czy ty rozmawiasz tutaj z pozycji konsumenta czy sprzedawcy ? Bo ja mówie tu tylko o tym że nikt nie chce byc głupim arabem...

No i wesołych świąt :))

Bo ja mówie tu tylko o tym że nikt nie chce byc głupim

>arabem...

A co ma do tego arab? Popatrz choćby na nasze forum..... Porównanie, mim zdaniem nie na miejscu - zważ, że nawet liczysz pieniądze po arabsku;-)

Pax Panowie.

Wrzućmy na luz na jeden chociaż dzień. Przykro się robi gdy to czytam. Nasze małe polskie piekiełko nie potrafi przygasnąć nawet na chwilę. Podjedzmy trochę wymieńmy poglądy i uściski z najbliższymi, a po Świętach niech zapalczywość powróci, bo nie wierzę, żeby coś ucichło. Ze zdwojoną energią przystąpimy do wymiany ciosów na forum, które to ciosy są namiastką dawnych atawistycznych walk plemiennych i rozwiązywania sporów za pomocą topora. Trochę się niby ucywilizowało, ale jak widać to co w człowieku drzemie od wieków nie zostało stłumione przez zdobycze cywilizacji. Zabrać komputerki i sieć, a wrócilibyśmy do czasów rzeczonego Mieszka i wyjaśniali wszystko na ubitym placu.

Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku i refleksji nad swoimi postępkami, a niektórym kubła zimnej wody :)

>Rekin

Święte słowa na te Święta, notabene na które również wszystkim życzę wszelkiej pomyślności. Podjedzmy jak Rekin rzekł, popijmy i pomyślmy jak dalej rozwijać nasze urządzenia :).

Jak to nic nie ma, mostki na 16 diodach MUR860, wielki trafol toroid, pancerny, czarno anodyzowany radiator, potencjometr czarny Alps, i solidna obudowa, że o porządnych gniazdach, okablowaniu i estetycznym montażu już nie wspomnę.

... tak sobie czytam te rozne watki z Darkulem w roli glownej i mam w glowie juz tylko jedna mysl ...

Darkul - jestes moim IDOLEM i mistrzem biznesu calego tego forum :) tak samo zreszta jak wszyscy Twoi klienci :) bo po pierwsze nie sadzilem ze mozna az tak na chama naciagac ludzi na kase, a po drugie nie sadzilem ze ludzie potrafia byc tak strasznie naiwni zeby od Ciebie te kolcki za ta kase kupowac - szacuneczek, naprawde Darkul szacuneczek i wyrazy wspolczucia dla Twoich klientow :)

... czasami sam dla kogos w miare wolnego czasu cos dlubne bo sprawia mi to przyjemnosc. Chodzby z tego ze ludzi sie ciesza i cenia to co zrobie :) ale tak sobie teraz mysle ile moglem miec z tego kasy !!! a tak musze obejsc sie zadowoleniem :)))

niespelnienie ... raczej nie bo wiem ze napewno w zyciu zetkniesz sie moze i wiele razy z elektronika ktora ja projektuje zawodowo ;) nawet o tym nie bedziesz wiedzial ;) a zazdrosc ??? a czego mozna tu zazdroscic - poza 'slawa' oczywiscie :)))

jar1, 24 Gru 2005, 15:42

>A co ma do tego arab? Popatrz choćby na nasze forum..... Porównanie, mim zdaniem nie na miejscu -

>zważ, że nawet liczysz pieniądze po arabsku;-)

Powiem więcej - muzyka z bliskiego wschodu to moja ulubiona muzyka. Ale to jest ich "obciążenie" - mają lepszą kulturę i bronią się przed mcdonaldyzacją, ale powoduje to że rezygnują też z osiągnięć technologicznych. Są po prostu zacofani...

Już chyba Indie sobie najlepiej radzą z kultura zachodnią bo wymyslili swój bollywood (chyba tak to sie nazywa ?) i trzepią tam wiecej filmów rocznie niż hollywood. Ale to chyba też robi papke z mózgu ?

>Są po prostu zacofani..

Zacofani, powiadasz... Ale tu nie o to chodzi. Czy biedny i zacofany nie może być uczciwy? Myślę dalej, że to nie był dobry przykład na to tutaj.

jar1, 25 Gru 2005, 21:46

>>Są po prostu zacofani..

>

>Zacofani, powiadasz... Ale tu nie o to chodzi. Czy biedny i zacofany nie może być uczciwy? Myślę

>dalej, że to nie był dobry przykład na to tutaj.

A znasz jakiś lepszy przykład który pasował by do mojej wypowiedzi ? ;))))

jak ktoś powie "kłócą się jak polacy" - a czesto można to usłyszeć na tym forum - to

>też protestujesz ? ;)

Też, nie lubię takich uogólnień. To zwalanie winy na resztę za osobowe wady.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.