Skocz do zawartości
IGNORED

do posiadaczy exposure 2010...

yezu

Rekomendowane odpowiedzi

czy normalne jest pukniecie w lewym kanale slyszalne pare sekund po wylaczeniu wzmacniacza ? skadinad wiem ze audiofilskie wzmacniacze potrafia niezle pukac przy wlaczaniu i wylaczaniu ale pierwszy raz spotykam sie z sytacja kiedy puka tylko jeden kanal i to jakies 5 s po wylaczeniu , pytanie dotyczy wersji 2010 bez "s" ,

pytanie drugie - czy ktos z szanownych forumowiczow mial okazje bezposredniego porownania "eski" ze starszym modelem ? pytanie trzecie - jakkolwiek sensu rozbudowy integry o koncowke nie trzeba uzasadniac , to jaka koncowke wybrac tzn "eske" czy starsza , posiadajac integre ktora "eska" nie jest -

bede wdzieczny za informacje, wiem , ze wielu forumowiczow zna klocki exposure , nie kazdy lubi zapewne ale wiekszosc ma jakies tam zdanie i cos tam slyszala...

https://www.audiostereo.pl/topic/23405-do-posiadaczy-exposure-2010/

Jak wzmacniacz nie ma przekaźników odłączających kolumny to może być słychać delikatne pyknięcie, ale bez przesady i oczywiście w dwóch kolumnach. Może któryś z kondensatorów w tym jednym kanale Ci się powoli "puszcza".

yamen

papamku -odezwij sie , pamietam , ze byles posiadaczem exposurow , pukalo w tym lewym kanale czy nie ? jest to dla mnie istotna informacja , tudziez inni posiadacze tego popularnego klocka - skrobnijcie slowko , bo nie mam jak sie tego dowiedziec w inny sposob , tyle wiem , ze podobno "eska" nie puka no ale to juz troche inny wzmacniacz - wieksza moc, inne tranzystory itd

Jako posiadacz tego klocka napiszę w skrócie:

1. Pyknięcie występuje tylko po 3 sek. włączenia wzmacniacza ale wewnątrz niego, poprzez zapalenie się diod głośności i funkcji.

2. Niewiem, która lepsza, przypuszczam że w pojedynkę eska ale.. hmm nie mam ppewności.

3. Mając integrę poprzednią czyli "e-R-ke" słyszałem że nie można połączyć z końcówką "e-S-ką", ze względu na niekompatybilność ze sobą, czyli tylko te same modele wydane razem.

Pzdr

wyslalem meila do firmy exposure bo niby oni chyba wiedza najlepiej , odpowiedz przyszla po 1 h (milo z ich strony) -

"a small thump is normal and is due to slight imbalance in the power amp circuit at switch on."

- czy ktos moglby mi to przetlumaczyc bo ja rozumiem tylko polowe tego zdania tzn chyba zle tlumacze druga polowe jako "drobna nieorownowaga w koncowce mocy przy wlaczaniu " , pisalem w meilu wyraznie , ze mi puka jak wylaczam kloca , moj ang jest do bani

"Niewielkie puknięcie jest normalne i wynika z lekkiej niestabilności w obwodzie końcówki mocy w chwili załączenia".

Dla mnie nie ma tutaj niczego co tłumaczyłoby puknięcie tylko w jednym kanale.

• 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.