Skocz do zawartości
IGNORED

Hyperiony II, III czy Mimas II

atryda

Rekomendowane odpowiedzi

H.Himler

Ja gore skorygowalem ciut ciemniejszym IC zrobionym na Somer Cable i kupilem AA DAC In The Box ktory tez wygladza gore. Wszytko przy zachowaniu pelnej przejrzystosci i szczegolowosci.

mlody2

Każda kolumna z byle czym gra byle jak.W modelu o którym piszesz, nie ma nic takiego trudnego do wysterowania.

Wystarczy w miarę przyzwoity buddżetowy wzmacniacz.

Tutaj masz ciekawą recenzję tych sympatycznych kolumienek popełnioną niegdyś w magazynie podziemnym HIFI:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

Frank

Nie zgodze sie z toba. Totemy nie zagraja z przypadkowo dobranym wzmakiem budzetowym. I zeby zagrac dobrze potrzebuja wiecej pradu niz sie to moze wydawac. Mam te kolumny wiec wiem o czym mowie. Mialem budzetowy wzmak i gralo to fatalnie. Ladnie zagraly z lampa szcegolnie wokal powalil.

Ta recenzje znam. Jest beznadziejna i najgorzsza jaka czytalem o tych kolumnach w necie. Wogole ich recenzje sa fatalne i wg mnie to co tam jest prezentowane nie moze byc punktem odniesienia przy zakupie zadnych kolumn tym bardziej MITE. Zreszta potwierdzilem to sluchajac paru recenzowanych tam modeli na zywo. Totalne bzdury.

Miałem dodać "dobry" buddżetowy wzmacniacz.

Ta recenzja jest bardzo prawdziwa,za parę wiosen zgodzisz się z tą treścią.

Kłopoty z wysterowaniem pojawiają się przy Model 1,chociaż osobiście uważam,że więcej w tym mitu niż prawdy.

Zalezy od jakiej kwoty mowimu o sprzecie budzetowym, albo tez moze podaj swoj przyklad budzetowego wzmaka to bedzie mi latwiec okreslic sie co do twojego stanowiska.

Zadalem sobie tez trud przeczytania tej recenzji jeszcze raz. Z paroma aspektami sie zgodze ale np braku dynamiki nie moge im zarzucic. Sluchalem paru innych teoretycznie lepszych konstrukcji i znacznie drozszych ( wiele wiele drozszch) Jakos nie powalilo mnie nic na kolana. Totemy natomiast po pierwszym odsluchu to zrobily. Oczywscie kazdy ma "swoj"dzwiek. Mi podoba sie koncepcja brzeminia Totemow wiec jesli juz to raczej bede szedl w wysze modele tej marki. Chociaz wczoraj sobie posluchalem Bowersow CDM 1NT i fajnie to gralo.

młody2---Zalezy od jakiej kwoty mowimu o sprzecie budzetowym, albo tez moze podaj swoj przyklad budzetowego wzmaka to bedzie mi latwiec okreslic sie co do twojego stanowiska.

Haha,a chociażby taki wzmaczek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I do kompletu również podstawkowe głośniczki i kompakcik.

pzdr

Ukryta Zawartość

post-803-100007472 1170283823_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

młody2 - A ja myślałem , że "wypasiony" w sprzęcie audio to połączenie winilu z cd + gramofon + sacd + dvd + cdr + wzmak lampowy + wzmak tranzystorowy + .................................................. :)

• 2 miesiące później...

Tak trochę nie na temat zeszła rozmowa, więc ja bardziej do tematu. (jeżeli już takie pytanie padło na forum to przepraszam ale UŻYŁEM wyszukiwarki i siedzę już kolejną godzinę szukając odpowiedzi - daremnie) Czy porównywał ktoś Hyperion I z Hyperion II i Hyperion III? Wiem, że generalna różnica między I a II to zastosowanie innego przetwornika wysokotonowego. Obecnie na Allegro można znaleźć Hyperiony I za 1000 zł czy opłaca się czy lepiej dołożyć trochę i poczekać na II lub III?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.