Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anton by MgGyver

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

sambi, 2 Sty 2006, 09:04

A po co??? DIY to są prace samodzielne. Prace McGyvera to nie jest DIY. Gdyby AS było tańsze to takie małe firmy tez by się na nim wystawiały.

Visaton, Arton Audio i QBA co roku chyba prezentują swoje KITy na Audio Show.

McGyver, dziekuje za rzeczowa odpowiedz :)

sambi, jak produkt dla "ludu" to juz chyba nie DIY :) dlatego imho produkty McGyvera to NIE DIY a mala manufakturka :) co chyba widac rowniez po tym, ten watek nie jest w DIY a w STEREO ;) i chyba nie tylko ja tak mysle.

Qubric, zaczynam sie do Ciebie przyzwyczajac...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric, :) hie hie hie... ja tylko wyrazam swoje zdanie, a ze przypadkiem sie z Toba zgadzam to juz inna sprawa :D ale i tak Velum roolz ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Acha - to w takim razie trzeba zdefiniować produkt komercyjny i DIY. Wg powyzszych wpisów DIY jest robiony dla siebie i nikt inny nie ma prawa takiego mieć tzw hardcorowa odmiana DIY a produkt komercyjny jak zrobie dla kogos i dostane za to wynagrodzenie. Mniej hardcorowy DIY to zrobie komus w prezencie moj wlasny projekt ;).

Sorry za offtop.

sambi, no dokladnie, jak cos zrobisz to nie DIY. Czy jak zamawiasz kuchnie u stolarza to jest DIY? :D

Panowie, cewki w dłoń i do boju o wolność słowa!

A tak poważnie - wg. mnie usunięto wpis nawołujący Qubrica do zajęcia się rozmiarem swojej cewki oraz wpisy do tego wpisu, więc zrozumiałe że dokonano tego " ze względu na rodzinny charakter świąt " oraz "kulturę lokalu".

Dobra, powracajac do watku... Jak oceniacie te kolumny (prod. McGyvera), pytam sie tych ktorzy je sluchali (to do Ciebie Qubric :)) Graja jak kolumny z jakiego przedzialu cenowego? Jak oceniacie ich wartosc (nie tylko materialna ;) ? Tyle sie naczytalem na tym forum o roznych tunningach Mant za konkretna kase, zeby mialy grac jak klocki za 2-4tys :) czy innych wzmacniaczach fullwypasach na zamowienie ze czlowiek zaczyna byc ostrozny. Na koniec znow zaznaczam, ze pytam sie ludzi ktorzy sluchali pradukcji McGyvera a nie teoretykow :D

Zdaje sie foxbat, ze te kolumny to jednorazowy projekt i zostaly zbudowane dla konkretnego czlowieka i prawdopodobnie nie bedzie w przyszlosci ow projekt kontynuowany. Dlatego raczej tylko Ci, ktorzy odwiedza jaro4444 beda mogli cokolwiek powiedziec na ten temat. Qubric napewno nie bedzie ta osoba, gdyz bardzo dba o swoja anonimowosc.

Zostaje wiec tylko lanie wody. :)

Pozdrawiam.

skali, 2 Sty 2006, 16:16

>Qubric, to ja w poście który usunięto daję odpór atakowi na Ciebie, a ty do mnie "Głupiś"...? Ot

>wdzięczność :-))

Hehe, jesli tak myslales o Qubricku, to wypada tylko zgodzic sie z jego slowami, "glupis" ;).

"Jemu się tylko wydaje, że jest zadowolony :)"

Hmmm "on" jest nawet pewny, że jest zadowolony!!!

Jak grają te kolumny z grubsza napisałem. To co mnie szczególnie podoba się w nich to brak efekciarstwa. Grają solidnie, muzykalnie z polotem ale nie dodają nic od siebie. Zero dudnienia i sssssybilantów. Przestrzeń za to piekna i wieloplanowa. Jak się posłucha ich po jakiś "hipermarketowych hi - fi" to wydaje się, że grają za spokojnie. Ale to złudzenie. Jak trzeba to przypier... Mają jedną wadę - te Heco jak SS wymagają wydajnego prądowo pieca. Anemik ich nie pociągnie dobrze i nie pokaże ich zalet. Ja mam dośc mocne wzmaki więc nie mam problemu.

Docelowo jednak nadal poluję na Dynaudio D260, jak ktoś ma takie okazyjnie do sprzedania to kupię...

foxbat

W moim systemie napewno nie są "wąskim gardłem".

Porównywanie zakresów cenowych jest bez sensu, liczy się zestawienie.

Jak podłączysz najdroższe B&W do badziewnego wzmaka, to też nie zagrają jak kolumny za XXXKzł.

foxbat:

>Jak oceniacie te kolumny (prod. McGyvera), pytam sie tych ktorzy je sluchali

O wrażeniach ze odsłuchów "topowej" wersji Minas Anor (Vifa + Dynaudio) poczytać możesz m.in. w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - interesująca cię tematyka omawiana jest od 22 lutego. Anory to "mniejsze" z przywiezionych przez chłopaków kolumn.

Skrótowo: kolumny słuchane były w jednym pomieszczeniu, z różnym sprzętem towarzyszącym. Wersja z Esotekiem miała rewelacyjną górę. Bas był szybki, ale nieco "na jedno kopyto", niedostatecznie zróżnicowany i z wyraźnie dominującym którymś z wyższych podzakresów. Pod tym względem bardziej pasują mi "oryginalne" Dali 450, ale... raz, to moja subiektywna opinia, dwa, być może w lutym była to kwestia pomieszczenia. Inne opinie w podanym wątku.

Wykonanie perfekcyjne - to chyba wspólne zdanie wszystkich, którzy mieli okazję McGyverowe dzieła obmacać ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

skali, 2 Sty 2006, 16:16

No ponieważ usunięto ten post to nie będę juz więcej demonstrował wdzieczności za odpieranie ataków. Umówmy się jednak że słowo "głupiś" oznacza w twoim przypadku tyle co "dobroduszny", "poczciwy".

Jeśli zastosuję takie samo słowo w stosunku do Nowy2, to będzie oznaczało dokładnie to, co oznacza :)))

>Bas był szybki, ale nieco "na jedno kopyto", niedostatecznie zróżnicowany i z wyraźnie dominującym którymś z wyższych podzakresów.<

To z tych plastikowych Heco z za dużym Qtsem.

Bas jednej nuty z uwypukloną okolica 70Hz maskująca jego nierewelacyjny impuls.

Taki jak starej dobrej roboty Frantza Jegera z Berlina :)))

>>Bas był szybki, ale nieco "na jedno kopyto", niedostatecznie zróżnicowany i z wyraźnie dominującym

>którymś z wyższych podzakresów.<

>

>To z tych plastikowych Heco z za dużym Qtsem.

>Bas jednej nuty z uwypukloną okolica 70Hz maskująca jego nierewelacyjny impuls.

Qubric tym wpisem potwierdzasz swoją bezinteresowną złośliwość, stronniczość i pieniactwo.

Po pierwsze - opis basu dotyczył całkiem innej wersji Minas Anor, na INNYCH WOOFERACH!!!!

"Plastikowe Heco" to jest ale model HW170 a nie ten co u mnie HW160 - moje są na aluminiowym koszu i mają polipropylenową membramę a nie jak HW170 plastikowy kosz i papierową membramę z posypką.

Qubric jeszcze jakąś bzdurę "na temat" walniesz? ;P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.