Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anton by MgGyver

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric agresję wzbudzasz Ty swomi durnymi wpisami o dudniących Minasach na palstikowych Heco (nigdy takich nie było a Ty jednak na ich temat się wypowiadasz). Tak samo drażni mnie Łukasz pisząc o łączeniu na zakładkę forniru połączonego na styk ... Kiedyś Adam pisał o łączeniu więc tu pewnie też jest na zakładkę - fuj jak brzydko!!! Tylko kurde zoonk bo znów palneliście głupotę, bo to nie te Heco i nie na zakładkę ....

A ja Foxbat kocham "obiektywne" opinie ludzi, którzy czegoś na oczy nie widzieli, wyssali wiadomości na temat danego przedmotu z palca, dodali to co na suficie odczytali i powstała w ten sposób "jedyna i słuszna opinia". Tylko dlaczego nagle okazuje się, że plastikowy głośnik w bużetowej serii jest polipropylenem na koszu alu z drugiej od góry serii producenta? Resztę rozsądni niech podpowiedzą sobie sami ...

Jaro 4444, rozumiem ( a nawet podziwiam) Twoje stanowisko odnośnie oceny sprzętu audio, kolumn w tym przypadku : "nie ważne jak konstruktor to zrobił ,ważne że mi się podoba " .Podziwiam, bo ja na ten przykład nie mam aż takiego zaufania do własnych zmysłów i czuł bym się lepiej, gdybym wiedział , że konstrukcja ktorą posiadam (obojętnie : kolumny czy wanna z hydromasażem) powstała zgodnie z regułami konstuowania tych urządzeń. Czy naprawdę nie martwi Cię, że McGyver, któremu wiem że ufasz, konstruuje wylącznie "na czuja" , nie znając niejednokrotnie nawet parametrów T/S stosowanych głośników? A co, jeżeli jego słuch nie jest absolutny ? Jak być może pamiętasz, ja się sparzyłem na jego poczuciu estetyki dźwieku, nie wytrzymałem z tym dżwiekiem nawet kilku dni - a może to ja mam rację ? Jeszcze raz - rozumiem, że Ci się podoba, ale czy takie myśli nie chodzą Ci po głowie? Czy nie uważasz np. wpisu Jar1 za oczywistą prawdę?

jaro4444, dokladnie :D btw. ja sie Veluma nie czepiam za to jak gra czy nie gra, ale za cala otoczke (niemiecki, nie niemiecki, polsko-niemiecki, polski? jakies pisanie o uniwersytetach :) i inne takie) Otoczki takiego typu pokazuja tylko, producenci roznego rodzaju polepszaczy maja nas klientow za stado baranow do golenia....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Widzisz Skali kazdy z nas ma inny gust. Jeden nigdy nie wsiądzie do Volvo a drugi do BMW mimo, że są podobnej klasy. Nie wierzę w słuch absolutny, poza tym ja sam grzebię w kolumnach i jak mi się coś nie podoba to zmieniam, modyfikuje, bawie się.

Jakoś dziwnym trafem mój gust muzyczny jest dość podobny do Adama, co nie znaczy taki sam, ale się dogadujemy. Nie uważam, że Adam ma słuch absolutny ale niezły.

Problem tego wątku dotyczy czego innego - strasznie denerwuja mnie na forum ostanim czasem wycieczki osobiste - Gipsy2, którego robotę bardzo cenię bo robi fajne paczki twierdził, że słuchał gdzieś Minasy na M18WH. Wyszło po jakimś czasie na to, że kłamał. Co tam, nieważne ale ten fornir na zakładkę taki brzydki...

O Qubricu nie wspomnę, tak samo jak o sprzeczkach Jar1 z Adamem...

Wymienieni Panowie proszę róbcie swoją osobistą krucjatę przeciw McGyverowi gdzie indziej. Ja nie jestem jego przedstaicielem ani adwokatem, ale kiedy tak ewidentnie atakujecie coś czego nawet nie widzieliście to mam wątpliwości co do Waszego obiektywizmu ...

Jesli chodzi o Qubric'a, to jak juz gdzies tu wspominalem, On jak by mogl to by sie poklocil i z drzwiami od klozetu... :>

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jaro, sam podkreślałeś kilka postów wyżej, że pomimo iż sam się trochę konstuujesz, to w tym wypadku jesteś odbiorcą i tylko to jak gra Cię obchodzi - stąd mój post w takim a nie innym duchu. A co do ataków na McGyvera , to zazwyczaj nie Ty jeden stajesz w jego obronie, raczej zawsze zwolenników jest więcej, nie ma więc krucjaty tylko wymiana poglądów, normalnie jak to na forum dyskusyjnym :-).

Pozdrawiam

Skali więc jako odborca sprzętu powiem Ci, że jak na tą chwilę zadowala mnie w pełni. Powiedzmy sobie szczerze - jako, że sam coś tworzę w DIY bardzo szczegółowo określiłem McGyverowi czego oczekuję od Minas Antonów, wybrałem do nich woofery i chciałem inne wysokotonówki. Na szczęscie Adam mnie przekonał do Morela. Uważam, go za najlepszy głośnik w tej cenie, jaki słuchałem.

To, że na tą chwilę mnie zadowalaja kolumny nie znaczy, że coś już po głowie mie nie chodzi...

Nie ma ktoś do opchnięcia Dynaudio D260? :>

jaro4444 -> piszesz żebyśmy się nieczepiali pomiarów... to ja zadam inne pytanie,czy słyszałeś kolumny robione przez innego DIY'owca (ale dobrego!!!)?Tylko nie pisz o Seniczu ;) . Jeśli tak to gwarantuje Ci że sie zdziwisz. Posłuchaj kolumn Igoda,Misiomora,Qubrica,Mahlera i kilku innych . To są starzy wyjadacze z dawnych lat,gdzie DIY wyglądało inaczej.Teraz narobiło się syfu,zakładka DIY przypomina forum elektrody,a ludzie za guru mają osobę co sławe zdobyła masą nieistotnych wpisów (często reklamy niewprost,ale jak chce niech sie reklamuje,nie mam nic przeciwko) - identycznie jest na forum elektrody .Każdy szanujący konstruktor robi pomiary (połączone z odsłuchami) , to wszyscy wiedzą tylko nie ... zgadnij kto. To nie moja opinia,zerknij na najlepsze światowe fora itp . Może poprostu looknij i poczytaj o panu Linkwitzu ,D'apolito ... Kolumny muszą byc podparte techniką,chyba że chcesz jakotakowe grajki,ale poco marnowac vify? Lepiej wsadz Stx'y. To tak jakbyś za koło uznawał kwadrat :) - oczywiście możesz ale błądzisz. Spróbuj zbudowac płyte główną do kompa ,ale nie mając schematu,dasz rade? Korzystając z neta,wiedzy moze cos to bedzie dzialac ,ale braki bedzie miało. Poprostu posłuchaj innej aplikacji DIY w tych cenach,nie swojej,nie Mcgyvera,nie Pana Zdzisia,nie moich bo naszczęscie jest garstka osób co sie zna na rzeczy. Niewiem ile te Twoje kolumny kosztowały,ale jeśli w tej cenie dostałbyś cokolwiek np. z firmy Akkus ,to tymbardziej pogratuluje Ci fatalnego wyboru. Poza tym na necie krąży tyle świetnych schematów... ahhh,aż szkoda pisać .

Qubric -> nie odpowiedziales na moje pytanie ..bo niewiem czy to co pisales bylo złośliwe czy nie :P

jaro4444 ->" Na szczęscie Adam mnie przekonał do Morela. Uważam, go za najlepszy głośnik w tej cenie, jaki słuchałem."

poczekaj jeszcze troche to Ci pokaże tanszy a lepszy głośnik .... a niedlugo zaprosze na odsłuchy

a niech sie dzieje co sie dzieje ,przecież my i tak ,mamy czas -> była taka piosenka :)

Ponoć to forum i każdy ma prawo wyrażać opinie a co się z tym wiąże (czy wiąrze)-> krytykować.

Gipsy2 ja nie twierdzę, że jedynym mędrcem na forum jest McGyver, ale akurat on daje często dużo sensownych i bezinteresownych porad. Podobnie Misiomor, Argos i paru innych.

Co do kolumn to słucham dużo, korzystam z każdej okazji by poznawać różne aplikacje głośników. Przeglądam inne fora, analizuje, ucze się ustawicznie...

Jeśli chodzi o pomiary to pokaz mi na tym forum te stosy wykresów :(

Widzisz, powiem teraz Łukasz może coś nieelganckiego - Twój atak na McGyvera, z grudnia chyba, nosił wszelkie oznaki brudnej walki o klienta. Nie ciskaj sie tylko, ale przyznaj, że tak Ty jak i Adam robicie usługowo kolumny. Tylko co Wam dała ta niesmaczna szarpanina? Co i komu udowodniliście? Ostatecznie wyszło na to, że jednak Łukasz fantazjowałeś. Własnie cos takiego denerwuje mnie na tym forum - pieniactwo, złosliwości, osobiste wycieczki ... Co to i komu daje?

oczywiscie ze ma prawo

tylko wczesniej trzeba posluchac ,zasmakowac,dotknac .

ja dalej jestem chetny do zorganizowania odsluchow porownawczych u mnie .

gipsy ustal jakis przyblizony termin .

wpadniecie obaj z Adamem do mnie ze swoimi kolumnami i reszta widzow okresli co bylo lepsze ,dobre i najlepsze

jaro4444-> przeglądają posty McGyvera nie widzę stosu cudnych super technicznych porad .Za te porady mam rozumieć : napisz do mnie,zrobie Ci tuning (czyli daj kase) itp. Może chodzi o te ze 2 schematy zwrotek do jakiś tam kolumn? Co mi po takiej zwrotce jak jest niedopracowana. Może chodzi o wypowiedzi standardowe : morel jest najlepszy,dynaudio lepsze itp ,już były osoby co temu zaprzeczyły własnymi uszętami...Oczywiście niech sobie on pisze tak ile wlezie,może nawet pisać o wpływie żab na rozwój księżyca - mnie to nie obchodzi ,to jest forum. Ciesze sie że zerkasz na inne konstrukcje i analizujesz - to bardzo dobrze. Co do moich wykresów,na forum się tym nie znajdą,nie bede umieszczał schematów zwrotnic itp ,to moja praca,nieżyczę sobie kopiowalności . Precyzując - to wykresy generalnie dostawają klienci,na dowody rzetelnej pracy ,pomiary itp mogą być powtórzone na miejscu przy odbiorze.Jak przyjdzie pora na bardziej uogólnione produkty to wykresy bedą zamiesznone na mojej strone www. Oto sie nie martw. Co do sporu... Ja napisałem swoje,to co mysle. I nie kombinowałem i niezmyślałem i tak jak obiecałem będzie porównanie . Nie jest to też walka o klienta,uwierz mi . Walcze ze strudiami jeszcze,mam bardzo niewiele czasu na robote z Diy, i zapewne nie mam takich mocy przerobowych jak McGyver,poprostu robie znaczniej mniej ,ale każda para wychodzi od strony technicznej mysle że bardzo dobrze.Stolarka itp..to juz kwestia upodobań i czułości ;) . Niechce abys zrozumiał że robie mniej a lepiej ,nie, może inaczej : robie mniej ale stosownie do moich możliwości.

na odsłuchy zapraszam.

Gipsy2 jako człowiek skompromitowany kłamstwami na temat moich kolumn nie powinien w ogóle się na ich temat wypowiadać. Szczegóły są tu, na stronie 7, istotny jest wpis z 10 Gru 2005, 17:07 i wcześniejsze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odsłuchy porównawcze moich kolumn, i dzieł Qubrica proponowałem kilkakrotnie, jednakże Qubric się nie zgodził. Rodzi to moje podejrzenia, że twórczość Qubrica jest warta równie wiele co twórczość Senicza.

Moich kolumn nie ukrywam, posłuchać może każdy kto będzie miał ochotę. Można też urządzić odsłuch porównawczy z wyrobem Gipsiego. Z mojej strony jest tylko jeden warunek: udział co najmniej kilku innych forumowiczów aby Gipsy nie mógł później wypisywać niestworzonych rzeczy, jak to już wcześniej robił, czego przykład macie w podanym przeze mnie linku. A więc tylko kolumny, odsłuchy i opinie o dźwięku. W tych samych warunkach, z tym samym sprzętem, ci sami słuchacze.

Misiomora, Mahlera, Argosa i paru innych cenię za wiedzę i doswiadczenie. A także za wysoki poziom kultury.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tdrozd ->na odsłuch kilku moich konstrukcji bedzie teraz w sobote,przyjedzie garstka ludzi :) . Bedziesz miał jakies wstępne opinie.

Do porównania kolumn z

Mcgyverowymi to musiałbym zbudować cos podobnego,a niechce aby mi to leżało i niechce marnować mojej myśli technicznej :) , a przy okazji kasy,bo takie m18wh tez kosztują i bude trza zrobić ... Można to zrobić niewiem,w przedziałach cenowych czy jak...niewiem,tylko to też nie adekwatne jest . Poza tym czarno widze spotkanie oko w oko z master'em.

Jaro4444, z Jar1 różnimy się nieco poglądami, czasem polemizujemy dość żywiołowo, ale nie przekroczyło to nigdy granic dobrego smaku, mimo że jego skłonności do niedomówień czasem mnie dość mocno drażnią.

nie lej wody Mcgyver . Cały czas to obracasz tak jak nie trzeba . Weź że to wszystko w kupe złóż i zrozum bo juz niemoge tego kilka raz pisać i czytać. Proponuje dyskusje tu zakonczyc na ten temat bo zaraz w każdym wątku bedzie o nas mowa ,piszmy tam gdzie mamy naszą rubrykę : jak wałęsa walczym z kwaśniewskim .

McGyver-> o tej granicy dobrego smaku,to mam rozumieć że ktoś coś napisze złego o Twoich wyrobach to jest potępiony ?

Trozd -> narazie tylko ludzie z poza grupy wyszehradzkiej nie mającej specjalnie ze mną ani z drugim hi-menem do czynienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.