Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniłem, nic nowego. Czekamy.

Jak tylko będzie cokolwiek wiadomo Protonsil zaraz da znać.

Nie umawiałem się tym razem na jakiś konkretny dzień, ale myślę, że zadzwonie w połowie przyszłego tygodnia.

Nawet przestałem się irytować:)

Pozdrawiam

>> Lancaster,

może udałoby sie odwrócic nieco role. Może uda sie Protonsil nakłonić do tego żeby raz w tygodniu to oni dzwonili do Ciebie z "raportem". Jeśli połkną haczyk, zadziała to mobilizująco.

>> Krysias,

czy mogłbyś przy okazji podesłac pliki z pomiarów GDN'a ? Moj e-mail znajdziesz w "o mnie".

Dzieki,

weltmeister

weltmeister, właśnie tak jestem umówiony. A dokładniej, że jak produkcja ruszy, to dostanę info.

Raporcik na biureczko co tygodniuś:) eeeeeee...dajmy im czas się wylizać, trzymam kciuki. Napewno nie chcą źle, a że różnie się w życiu układa to wszyscy wiemy...

Za to jak się pozbierają to pomyślcie...jakie będzie można wypasy zamawiać;)

Pomiary zamieszczone przez krysiasa dowodza ,ze nie sa to głosniki ,, o liniowej charakterystyce " a więc neutralne ale rozumiem ,że nie o to w nich chodzi . Natomiast wykres tweetera jest rewelacyjny ! Niewielka górka w okolicy 3kHz i oczywiscie rezonans w okolicy 1300 Hz ale reszta to marzenie każdego konstruktora - gładko do 20 kHz.

...there is no spoon...

-> cadam

podzialka dla charakterystyki 1 dB /dzialke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

cadam, patrzę na spl poszczególnych głośnikow i zakres ich pracy. Jeżeli oba byłyby w jednej fazie we wspólnym dla siebie przedziale częstotliwości, to wystąpiłoby w tym zakresie podbicie całego spl. A tu dziury, podbicia, widac to wyraźnie, jako, ze zakres przetwarzany wspólnie przez oba głośniki jest szeroki.

dwa zlozenia , w fazie i przeciwfazie :)

Ukryta Zawartość

post-11274-100002394 1170291684_thumb.GIF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

saczek, pobawić zawsze się można. Cały bajer w tym, ze te te głośniki z tą zwrotnicą już na starcie grają bdb.

Co to znaczy bdb? To znaczy, że w porównaniu do zestawów na 2xMonacor KEP165 + Morel MDT30 zagraly sporo lepiej jeżeli chodzi o muzykę, a gorzej jeżeli chodzi o bas(a i tu bym dyskutował, bo pomieszczenie wielgachne to raz, słabo tłumione to dwa, a kontrola i tak lepsza niż z KEP to trzy) i wykończenie samego górnego skraju pasma.

Teraz można zerknać ile ten Morel kosztuje i porównać cenę z Tonsilem. Myśle, ze nie ma co narzekać;)

A do tego, żeby było jasne wysokie tony z tego Tonsila nie powodują jakiegoś wielkiego dyskomfortu. Zdarzyło mi sie słyszeć słabsze z bardziej renomowanych przetworników. Ot, choćby Vifa pierścieniowa. Pewnie kwestia aplikacji...ale jednak.

krysias, dzięki.

Witam!

Mam juz zlozona jednego Mietka i powiem, ze drazni mnie ta gorka za 1kHz, slyszalne jest to podbicie i cut za mocno sie wybija. Co do reszty pasma, to nie mam zastrzezen. Wysokie tony podobaja mi sie, mimo ze twarde, niskie wiadomo, bas jest mily dla ucha, ale nie rozpieszcza zejściem do jadra Ziemi :)

Zobaczymy jak zagra w stereo, podlaczylem ta jedna na szybko i nie robilem testow z odsluchami z ulubionych cd. No i przeciez jeszcze musza sie wygrzac. I tak jestem pozytywnie nastawiony.

Na razie schnie lakier na drugiej sztuce - nastapila zmiana koncepcji na barwe kolumn i wiazalo sie to z kladzeniem forniru od nowa.

(mam GDWK 10/80 z allegro)

Howk!

Sdp mam nadzieje ze nie kupiles GDWK na allegro od maxima , bo jak tak to mialbym watpliwosci odnosnie czy nie sa one skladane z czesci wyniesionych z Tonsilu, albo odrzutami (bo np. GDWK 11/100 i GDN 16/50/6 z jego aukcji nie maja zbyt duzo wspolnego z orginalnym brzemieniem tych przetwornikow).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.