Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

mała wprawka zanim zacznę robić "mitestaffy".

Z.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10639-100005195 1170287358_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>systex !!!

NALEŻY SIĘ LAŃSKO LOL ;)))

szukajcie a znajdziecie.....

chyba jak będzie 38mm zamiast 35, to nic takiego się nie stanie, a i prędkość przepływu powietrza będzie mniejsza, to lepiej....

tu masz 38x120

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a jak się uprzesz to ten 1cm może nawet 1,5 utniesz...

poszukaj dobrze, może warto by było zastosować 45mm, skoro są świsty?Jest taki na artonaudio chyba 45TR, tylko cena 2x drożej. Na Wolumenie wątpię żeby znalazł się taki z 2 kołnierzami, ale próbować trzeba, no i warto szukać.

Przemyśl propozycję powyżej.....wiem.... nie będą wyglądać jak klony ;)))

pozdr

Ukryta Zawartość

>>Zybel

Mam do Ciebie takie pytanie, może będziesz potrafił mi pomóc...

Mam ciekawy pomysł odnośnie budowy skrzynek pod GDNy z Totemów ale póki co brak pomysłów na wykonanie..

Otóż tak... chcę zrobić zaokrąglenie, takie powiedzmy 50-100mm, (jeszcze nie rozrysowałem więc nie wiem) między przednią, czołową ścianką a górną. Jak to zrobić? Pierwsze co przychodzi na myśl, to frez...tylko czy da się zrobić takie zaokrąglenie 50-100? Co jeśli chciałbym pochylić front? ---> dodatkowe utrudnienie dla freza...Sklecenie paczek a następna obróbka ręczna jakoś mi tu nie pasują - za dużo czasu trzebaby temu poświęcić, no i dokadnośc...zrobić 2 takie same sztuki to bym musiał się ostro gimnastykować. Myślałem też o cięciu na jakiejś pile up&down, tylko znowu gdzie taką znaleźć i jak się zająć potem obróbką ostrych krawędzi. Na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi na myśl, no może CNC, ale to już chyba za wysokie loty :)))

pozdr

>> systex

dla mnie terminale OK.

Uważam że rura B-R wyprofilowana z jednej strony i ścięta z drugiej tak jak w Mite jest to swietny pomysł, jestem za. Ważne żeby fi rury sie zgadzało.

>>zybel

Jak byś mógł zrobić wprawkę na sześcianie o krwędzi 315 mm i pojemności 20 litrów w okleinie koloru czereśnia jak tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to bym chętnie taką wprawkę niedrogo odkupił :-)

Ukryta Zawartość

Tak przeglądam forum i widze że chłopaki ostro biora sie do roboty. Patrze za co za klony totema na GDN13-40-2 + GDWk 10-80-7. Mysl eprzecie te głosniki kupiłem jakieś 3 miechy temu za astronomiczna kwotę 55zł komplet z przesyłką. Szok. Dobra Oblukałem wszystko i mysle żrobie chyba te kolny(niewiedziałem co zorbic z tymi głosnikami). Macie moze wymiary dokładne obudowy pod te totemy? I dokładny schemat zwrotek. Sorki jak w temacie napisane a niezauważyłem.

chyba tak jak w oryginalach mite bedzie ok

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś mi kiedyś wspominał o rurach B-R obustyronnie profilowanych z mozliwoscią regulacji długości. To może być bdb pomysł, bo każdy bedzie sobie mogł bas wyrególować nie tylko odległoscia od ścian, ale także strojeniem portu. Jest to o tyle ważne, ze klony Mite będą pracowały raczej w niewilkich pomieszczeniach. Zostawiam pod rozwagę.

Lancaster

Pisalem w sobote, z rurka BR o wewn sr 35mm obustronnie profilowanej o dl 100mm jest problem, dlatego zaproponowalem zastosowac rurke 35mm o dl 145mm jednostronnie profilowana i wewnatrz wykonac takie samo sciecie jak w oryginalnych Mite pod katem 45st

Mysle ze to najlepsze rozwiazanie, no ale w sumie zaczynamy "poprawiac" Oryginalne Mite :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.