Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

strasznie uparci jesteście...nie wiem tylko dlaczego. Klony też się poprawia...>>włąkowany 1000x ProAc Response 2.5. Zmieniona nawet zwrotka.... Jak świszczy to jak ktoś się uprze żeby by klonowo świszczało to tak bedzie miał...ale jaki problem zastosować 5mm większą średnicę BR i wstawić obustronnie profilowaną rurkę? Decyzja należy do Was, każdy ma swoje zdanie...

pozdr

chłopaki znalazłem takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do tego ostatniego napisałem w sprawie wymiarów jutro mam ndziekję dostać jakąś odpowiedź.

Proponuję żeby się zdecydować na którąś lub podeślijcie mi linka jeśl macie coś adekwatniejszego.

Zybel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jestem za tym aby klonować i kopiować jak najwięcej się da. Zmiana przekroju i długości BR wpłynie na strojenie. W totemach jest 'magia' - i ja chcę jej jak najwięcej zachować. Chciałbym mieć w miarę możliwośći klona totema a nie 'moje pierwsze DYI niewiadomego brzmienia'. Bierzmy rurę 145 ścieta na koću pod katem 45 stopni i już.

PiMi, zapewniam Cię, że jak rura będzie profilowana, to magii Ci nie ubędzie. Zmiana strojenia jak najbardziej moze zmienic balans kolumn. Dlatego dam profilowaną rurę, tak jak w oryginałach fi 35mm, długą na 11cm. Nie bedę jej ścinał pod katem, bo nie lubie świszczenia, chyba, że jest zarejestrowane na płycie. Wtedy lubię, nawet bardzo;)

ja jestem za, ale lepiej by było w oddzielnym wątku.... może ktoś się jeszcze dołączy z innymi swoimi rzeczami. Im nas więcej tym taniej i lepiej dla ogółu....

Ukryta Zawartość

Dla mniej wymagających(chociaż, czy ja wiem;)) to jest bardzo dobra opcja. Cena za komplet(kondensatory, cewki, rezystory)elementów nie powinna przekroczyć 30zł.

Ukryta Zawartość

Wykaz elementów...i tu pierwsze schody.

cewka...dałbym mimo wszystko 0,82mH. Dlaczego? Przypuszczam, że cewka w Mite jest nominalnie 0,82mH. Zmierzone przez krysiasa 0,85mH jest jak dla mnie oczywistym rozrzutem tolerancji. Bardzo dobry pod tym względem Polink deklaruje 3%. Jak widać cewka 0,82mH ma prawo miec nawet 0,86mH i raczej tak właśnie jest.

Napiszcie co o tym sądzicie?

Rezystor też nie jestem pewien, czy z szeregu Millsa taki dostaniemy. Jakby co to brałbym raczej 3ohm ze względu na chęć zastosowania radzieckich kondów w sygnale:). One akurat mają górę lekko cofnietą i mniejsze tłumienie kopułki dobrze jej zrobi.

Z kolei osobom kupującym kondensatory MKP nie zaszkodziłby rezystor 3,3ohm.

Wstępna lista:

lancaster: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2

>>lancaster

z cewką myślę że masz rację, zresztą nawet jeśli Totem chciał te 0,85mH to i tak nie ma co się przy nich upierać

jakie powinne być wartości rezystorów? 3 Ohm?

Panowie, Zybel pytal o rurki BR ktore wybrac? po wpisach wnioskuje, wewn sr 35mm dl 110mm jednostronnie profilowana (dwustronnie niestety nie ma)

lancaster: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2

systex: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

:-)

Zybel

Mysle ze najblizsza "prawdy" jest ta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rixus, jeszcze nic nie zbieram, trzeba najpierw ustalic ceny za te rurki BR terminale juz mamy, mysle ze dzis wiecz bedzie juz wszystko wiadomo, wtedy kazdemu wysle maila

Pozdrawiam

>lancaster: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2

>systex: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

>piortek: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

>>lancaster: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2

>>systex: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

>>piortek: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

>>rodro: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.