Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie przepraszam szanownych Kolegów, ale mam problem.

Planowałem zakup lub samoróbstwo jakichś podłogówek, ale sytuacja

raptownie sią zmieniła i przypuszczalnie wyląduję z odsłuchem w pomieszczeniu

ca 12-15m2 o kształcie kiszkowatym.

Narzuca się użycie monitorków, i tu przypomniałem sobie wątek o Mite. Czy średnio

uzdolniony osobnik da sobie z tym radę? Jak z głośnikami? Czy warto zaczynać, czy

lepiej coś kupić (budżet ograniczony).

P.S.

Przepraszam, że te Wasze familiarne pyskówki przerywam, ale może do adremu

wrócimy?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 1 Wrz 2006, 20:33

jakie pyskowki!?

to taka ''nowa tradycja"

przecia napisalem ze miszcz

Nas poprowadzi

a tak serio , nie ma tu nic trudnego

pod warunkiem , ze sam nie zaczniesz robic wszystkiego od poczatku:-)

mamy wspolny ulubiony zespol Art Ensamble ...

do latwych nie nalezy , kolumny to duuuuuuzo bardziej prosta sprawa!

kloniki maja cos fajnego

w/g mnie warto

moze dlatego ze to moje pierwsze kolumny !?

a moze nie !?

mam tez inny dobry sprzet , wiec jest z czym porownywac

problem jest z glosnikami , po forumowym zamowieniu cos zostalo

moze :-)

moze jeszcze nie wyprzedali!?

GDN 13/40/2 nie mają w Tonsilu, ale jak się od nich dowiedziałem, mają " od dwóch tygodni w planach, wznowienie produkcji, ze względu na jego dużą popularność ". GDWK 10/80 można dostać.

Jaro, myślę, ze spokojnie dasz sobie z tym radę. Kłopotem w tej chwili może (acz nie musi-zadzwoń do Protonsilu) być dostępnosć głośników.

Obudowy zamówisz u Zybla, albo przy większym samozaparciu wykonasz sam.

Jutro, jeżeli sie wyrobię z kilkoma sprawami od rana biorę klony na porównanie z CM1 Bowersa.

Nie przelewki, więc trzymajcie kciuki:)

Pozdrawiam

27 sierpnia 2006

"Partia przygotowana dla uczastników Forum została już wyczerpana.Mając na uwadze popularność tych głośników produkcja następnych jest zaplanowana od trzech tygodni."

Krystias

dzieki za kabelek do wysokotonowki klona

pomimo pyskowek na forum ,

mozna liczyc na rzyczliwosc

sedeczne dzieki

ps

czy wiecie , gdzie mozna dostac w stolicy dobry rezystorek 3,3 ohm do klona?

Nic, zupełnie nic. Komorę można oczywiście dociążyć, bo takowa jest, ale narazie zostawiam to w spokoju.

Cewkę mam obecnie Polink 0,85mH/0,44ohm(lekko odwiniętą, ale jak się głośniki troche wygrzały i całosć dostała plastycznosci, to po dowinięciu też jest bardzo OK) baterię ruskich PIO+teflon i rezystor 3,3ohm.

Tak więc zmiany jak widzisz kosmetyczne.

Pozdrawiam

lancaster, 1 Wrz 2006, 17:51

ale to Ty jesteś łysy – hahaha

Wracając do charakterystyk płaskich jak stół to przeczytaj raz jeszcze co napisałem o sensie robienia klona Mite – powoli, żebyś zrozumiał.

Co nie zmienia faktu że płaska charakterystyka jest ze wszech miar pożądana. Posłuchaj sobie monitorów studyjnych – mają płaską charakterystykę... Oczywiście grają różnie bo ta płaskość nie jest płaska a w dodatku mają masę regulacji żeby tę płaskość każdy mógł sobie popsuć wedle uznania.

No i najważniejsze – jak tam wieści z protonsilu w sprawie paćkania membrany polipropylenowej??? Czyzby wyśmiali Cię, boś tak zmilknął nagle na ten temat ? ;)

Odzywaj się częściej żeby odganiać te stada much :)))

szkoda , ze nie miales okazji posluchac

mitte na stand i klon mitte podlogowe?

a moze miales!?

czy w zwiazku z tym sa jakies roznice np w organizacji przestrzeni?

roznice w odtworzeniu srednicy?

po co wogle robia w takim razie glosniki na polke

....ups

na stand?

- > Qubric

gwoli scislosci - monitory studyjne powinny miec plaska charakterystyke, ale... wezmy np. kultowy monitor Yamahy NS10M ( takie czarne z bialymi glosnikami, ktore sa praktycznie w kazdym studiu, juz nie produkowane)

ich charakterytyke mozesz zobaczyc tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

leniuchom wklejam obrazek ;)

post-11274-100006823 1170299375_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lancaster – popatrz nawet twój klon - ms- zamierza robić klona :)

Tyś to wywołał, że wszystkie niedojeby tego forum będą klonowały Mite, to lepsze, bo na razie widać że się same klonują.

krysias, 1 Wrz 2006, 22:00

To ogromne podbicie zmieści pasmo w korytarzu +/-3db – niejedne abstrakcyjnie drogie kolumny muszą się z tym starać. A.D.A.M zresztą ma tak samo choć może nie wygląda na pierwszy rzut oka.

Ale po co zamieszczasz takie zabytki – teraz najmniejsze są Yamaha NS50(coś tam) – ciekawe jak one mają (głośnik wygląda podobnie).

Poza tym mam na myśli cos większego do studia, klasy TLC (chyba AS-1 sie to nazywało - takie duże jak Beheringery).

Qubric

"ale to Ty jesteś łysy - hahaha"

ojej, a Ty jesteś tępy i też jakos żyjesz:)))

I bez przesady, że "wszystkie niedojeby tego forum będa klonowały Mite", przecież nie planujesz ?

Pozdrawiam gorąco.

koziol, 1 Wrz 2006, 22:39

Niedojeby to sa tacy którzy sie wpierdalają z wycieczkami w co drugi wpis. Taki jest własnie poziom tego forum - dzieki tutejszej klice moderatorów.

Jesli o mnie chodzi to możesz sobie ignorować co tylko chcesz. Namów tez niedojebów żeby zrobili to samo i sie mi nie wpierdalali między wpisy.

A jeszcze lepiej namów moderatorów żeby wreszcie zaczeli wywalać troli z watków merytorycznych a nie sobie popiardywali wzajemnie nad tym który wątek Atoposa na bocznicy usunąć. W czym życzę ci sukcesów.

lancaster, 1 Wrz 2006, 22:55

A może tak bardziej merytorycznie - bo sobie ludzie pomyslą że klonujący Mite to wszyscy takie złosliwe gnomy jak Ty i paćkacze membran głosnikowych :)))

Popatrz na to z lepszej strony. Wiatru się nie boisz - uczes zawsze trwały, czesac sie mozesz gąbką i jeszcze łepetynkę zawerniksować damarem - dobrze wpływa na akustykę... Wiesz o tym że łysy inaczej odbiera scenę stereo niż człowiek z bujną czupryną? :)))

ps - tak pozatym z tej zazdrości ogoliłem się na ciebie ;)

Qubric, jeżeli można, taki mały offtop. Watki atoposa należałoby scalac w jeden, a nie likwidowac. Bo choć gość niewiele ma do powiedzenia, to tego "niewiele" jest całkeim sporo i może faktycznie warto dac mu się wyżyc. Napewno ma swój fanclub(choćby czasami-moi), który od czasu do czasu chętnie poczyta o wędrówkach koziołka matołka, sympatycznej kozy co to całe życie się błąka, zeby dojsc tam skąd przyszła.

Bardzo sympatyczny gość, mógłbyś się nieco nauczyc od niego.

Ale i tak forum jest Lukara, szef ma zawsze rację, a w każdej chwili tak Ty jak i atopos zgodnie z tym co pisaliście mozecie znaleźć sobie lepsze/bardziej ekskluzywne towarzystwo....czego szczerze życzę, a nawet trzymam kciuki.

Pozdrawiam

lancaster, 1 Wrz 2006, 23:16

>qrde, ale jestem w szoku! Ty masz "o mnie"...no, no...

A ty masz klona Mite - mozesz go zapaćkać werniksem ;)

Zmieniasz temat - coś mi sie zdaje że jednak zadzwoniłeś do tego Protonsilu z pytaniem o werniksowanie i ci troche rura zmiękła :)))

PS. To nie moje - "o mnie". To o mnie chyba niejakiego slv odrobinę wzbogaconę. Bardzo mi się ten pomysł spodobał. Bedę teraz wstawiał co jakis czas takie co lepsze wyjatki z wpisó "o mnie" róznych użytkowników - te bardziej zadete i pompatyczne... Dobrze wygladają na tle podsumowania o posiadaniu sprzętu w postaci telefonu komórkowego z zestawem słuchawkowym :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.