Skocz do zawartości
IGNORED

Obsługa klienta w Top Hifi

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Falcon, moze w Polpaku? Nie wiem czy jest jakis dealer w Krakowie, ich strona www mi nie dziala.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>disco

polecam lekture:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>discomaniac

pisales na poczatku postu do Franka, ze Siltech london kupiles kumplowi,

w odpowiedzi na zarzut ze to badziew a w profilu piszesz,

ze wymiotl inne i gra u Ciebie. Wstydzisz sie przyznac do tego kabla? Nieladnie tak krecic:)

=> disco

W ciągu 5-ciu miesięcy jak widać diametralnie zmieniłeś zdanie na temat krakowskiego Top Hifi - czyżby rozmowa z panami była tak wciągająca ?, a może w zamian za rekomendację na forum dostałeś jak już pisałem powyżej poważny rabacik ?? - za kawałek grosza wielu już zmieniało kierunek jak chorągiewka na wietrze ;-))))

Przykro mi to mówić, ale to Twoja kolejna kompromitacja na forum.....:(

O Sopockim Top HIFI wspominałem już kiedyś, ale powtórzę w tym wątku ;

obsługa jest bardzo dobra, nigdy nie miałem trudności z wypożyczeniem np.kabelka do domu - może dlatego,że jestem tam rozpoznawalny ;-) ,ale koledzy też nieraz brali klocki do domu na odsłuch bez większego problemu.

Kupując kolumny ,marudziłem na kolor, na drugi dzień miałem takie jakie chciałem.

W innych sklepach np. HI FI Club czekałem w nieskończoność - miesiącami na kolumny czy klocek i wiem ,że u innych sprzedawców jest to normalna praktyka, byłem zainteresowany kupnem Harbethów - nie było ich do odsłuchu ,a na nowe ok.1.5 miesiąca bym musiał czekać - zrezygnowałem. Aby kupić u nas końcówkę plus kolumny musiałem się obyć bez słuchania muzyki blisko 4-5 miesięcy ;-) I w tym kontekście Top HIFI jest rewelacyjny, panowie tam pracujący wiedzą o co chodzi w tej zabawie ,także dobrze doradzą i raczej tandety nie wcisną.

No może ,żeby nie było za słodko ; to przydało by się trochę więcej wyrozumiałości dla uboższego klienta - dla niektórych 4000 zł na kino domowe to naprawdę majątek ;-)

Obsługa we wszystkich sklepach - salonach audio o jakich tu wspomniałem była bardzo dobra i miła.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio tym razem przegiales ostro bagiete - powiem tylko tyle ze za ten text w normalnych okolicznosciach powinienes po prostu dostac w twarz!!!!! Skompromitowales sie ty i to bardzo ta kretynska insynuacja - mam nadzieje ze nie tylko w moich oczach.

pavulon tamten watek zalozylismy wspolnie z Avatarem po tym jak nas potraktowano na odsluchu bodaj 602 s3 i Rotela lub Akai Cd 73 Reference Master po upgrade z MF A 5 i Coplandem CDA 822 - dokladnie nie pamietam - owszem potraktowano mnie ostatnio lepiej i przedostatnio takze mimo ze niczego nie kupowalem i po prostu chcialem sie przekonac czy rzeczywiscie cos sie zmienilo na lepsze czy byl to przypadek.

Sprzet oceniam sam i malo interesuje mnie to co pisza kolorowe gazetki i malo mnie rowniez interesuja opinie innych - Siltecha kupilem troche w ciemno bo odsluch byl za krotki - porownywalem go w domu z innymi kablami i po prostu zostal. To ze mnie odpowiada to tylko moja sprawa a ze chcialem sie sam przekonac co warta w moim systemie dlatego napisalem ze kupilem dla kumpla zeby uniknac zbednych komentarzy - zreszta po jasna cholere ja sie tlumacze???

>disco

wybacz ale Ty przeginasz z podejsciem do zyzia.

my czytamy wnikliwie Twoje wypowiedzi z czego powinienes byc zadowolony,

a to ze sa niespojne budzi nasz niepokoj.

nasuwa mi sie refleksja, ze Twoje opinie i poglady sa z waty, nie chodzi juz o tophajfaj bo tam sie moglo zmienic.

chodzi mi o to, ze wystarczy tupnac noga na Twojego Londona a Ty sie go wypierasz, nieladnie:)

sorry ale skoro po rozmowie wcisneli Ci (jak to Frank ujal) ten badziew to nie swiadczy dobrze o tym sklepie.

z calym szacunkiem, ale po prostu jestes malo wiarygodnym audiofilem.

>>Pavulon, Zyzio

Zarzucanie komuś płatnej protekcji jest pomówieniem, jeżeli nie można tego udowodnić. W tym kontekście nie dziwię się oburzeniu Discomaniaca. Powinniście się nieco liczyć ze słowami. Zydelek kiedyś narobił smrodu, chyba się za dużo tego nawąchaliście.

=> Mc Gyver

Jakiej płatnej proteksji ?? To że disco uważa Cie za jednego ze swoich GURU, nie znaczy że zaraz musisz być jego klakierkiem ;-))), tym bardziej ze to co wyrabia ostatnio na forum woła o pomstę do Nieba, a wiarygodność jego wypowiedzi jest równa zeru..... Napisałem tylko, że disco dostał zapewne rabacik i był tak szczęśliwy tym faktem, że założył z miejsca nowy wątek gloryfikując obsługę w swoim kwiecistym stylu, nawet nie wpisał się w poprzednim, kiedy to uważał że panowie Top Hifi są beznadziejni.....dlatego disco to taka chorągiewka na wietrze, niewiarygodny, skompromitowany forumowicz, na dodatek wypisujący banialuki w stylu, że kupował kabelek koledze i myślący, że ktoś mu w to uwierzy ;-)))

Teraz może kilka słów wyjaśnienia dlaczego uwziąłem się na disco: otóz traktuje każdego kto ma inne zdanie z buta, a to nieosłuchanie, a to młody wiek, a to brak doświadczenia - na dodatek przemycając w swych wypowiedziach przesłanie, ze to niby on jest kimś lepszym, wykształconym, nieomylnym złotouchym audiofilem opierajacym swą wiedzą na doznaniach swoich "GURU" - w mailu do norowidosa "a może porozmawiamy po angielsku" - doskonale wyszedł styl disco....jak wyzwał puchatka wulgarnie - objawiła się jego nerowowość, brak kultury i samokontroli....na dodatek na kazdym kroku zarzuca te przywary innym...ileż można być tak zakłamanym i nieszczerym......To tyle.

>McGyver

">>Pavulon, Zyzio

Zarzucanie komuś płatnej protekcji jest pomówieniem, jeżeli nie można tego udowodnić.

>kontekście nie dziwię się oburzeniu Discomaniaca. Powinniście się nieco liczyć ze słowami. Zydelek

>kiedyś narobił smrodu, chyba się za dużo tego nawąchaliście."

Oj zagolopowales sie kolego... To ja sie powinienem obrazic w tej sytuacji.

Zaden z moich wpisow nie dotyczyl pieniedzy, kupowania, protegowania, lobbowania itp.

Ale to co napisales spowoduje, ze sie nad tym zastanowie, bo to forum coraz bardziej smierdzi.

Dla mnie Discomaniac jest malo wiarygodny.

(sprawy zydelka nie znam)

Warto czytac dokladnie wpisy a nie wrzucac wszystkich do jednego worka,

co sam innym zarzucasz.

>Zyzio

nic dodac nic ujac:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio niestety ale to co napisales jest Twoja wielka kompromitacja na tym forum i jak widze nie tylko w moich oczach - i bardzo dobrze - nalezalo Ci sie to od dawna

a propos tamtego watku: bylismy obaj niezadowoleni z Avatarem o tym swiadczy moj owczesny wpis:

discomaniac71

20 Lip 2005, 11:52

Generalnie Przemkowi tzn Avatarowi chodzi o bezczelnosc pracownikow krakowskiego salonu. Przekonal sie o tym probujac zakupic kable glosnikowe Audioquesta i przekonalismy sie razem bedac na odsluchach. Mam nadzieje ze panowie z krakowskiego TopHiFi czytaja to forum i wyciagna wnioski.

Tak wiec jak widzisz wpisalem sie do tamtego watku. W tym wczesniej napisalem cos takiego:

scomaniac71

3 Sty 2006, 12:45

niestety zyzio taka byla rzeczywistosc krakowskiego Top Hifi... jest pewnie lepiej ale jak widac nie do konca..

Na podstawie kolejnych wpisow forumowiczow napisalem ze widocznie tylko mnie dobrze obsluzyli - faktem jest ze nie chodze tam czesto a wyjatki jak widac sie zdarzaja.

zyzio jestes prawnikiem wiec dobrze wiesz czym jest platna protekcja i wiesz takze ze nieuzasadnione zarzuty platnej protekcji tez sa karalne wiec nie dziw sie moim reakcjom

co do sprawy puchatka - to nie ja zaczalem od inwektyw zreszta zupelnie bez powodu

co do kabelka Siltech London i jego oceny przez Franka (niezaleznie od tego czy uzasadnionej czy nie) - owszem napisalem ze dla kumpla tylko i wylacznie dlatego zeby uciac ewentualne dalsze dywagacje na ten temat - decyzje zamierzalem podjac sam i nie interesowaly mnie niczyje opinie na ten temat - nikt z salonu Top HiFi nie pomagal mi w zakupie - wzialem go po odsluchu aczkolwiek krotkim

uwazam ze mam na tyle wprawy i osluchania ze jestem w stanie decyzje podjac sam czy cos mi pasuje czy nie - nie potrzebuje do tego ani klakierow ani przesmiewcow

do sprawy norwidosa badz uprzejmy nie wracac bo jest zamknieta - obaj z Marcinem powiedzielismy sobie przepraszam

na koniec mala refleksja:

to jest kolejny raz kiedy forumowicz zyzio szuka powodu do wasni - tym razem porzadnie sie skompromitowal i bardzo sie z tego ciesze. wbrew temu co pisze on i pavulon mam mnostwo dowodow ze jestem tu osoba szanowana i bardzo sie z tego ciesze. poznalem osobiscie i nie tylko mnostwo ciekawych ludzi jak: psg, bojaco, jgx, McGyver, piotrek608, houek, jaro4444 a ostanio (z czego sie bardzo ciesze) gypsy2 i lenama. minely juz prawie dwa lata jak tu jestem i pozostane czy to sie komus podoba czy nie. mam nadzieje ze w najblizszym czasie znow bede mogl byc pomocny i naucze sie czegos od tych ktorzy wiedza lepiej - a takich nie brakuje.

Kogo jest to kompromitacja - ocenią czytający ;-))) Co do płatnej protekcji to rzuciłem jedynie domniemanie, nie pisałem, ze tak na pewno było i nie posądziłem Cię o dokonanie przestępstwa, a za same myśli się nie karze :)

"zyzio jestes prawnikiem wiec dobrze wiesz czym jest platna protekcja i wiesz takze ze nieuzasadnione zarzuty platnej protekcji tez sa karalne wiec nie dziw sie moim reakcjom" - mam rozumieć że straszysz mnie sądem ??? - nie pogrążaj się do końca.....ktoś kto publicznie wyzwał forumowicza od "ciuli" ma czelność szukać sprawiedliwości....

Mam nadzieję że źle zrozumiałem ten wpis.....

Trudno mieć poważanie dla kogoś, kto kłamie...a niestety pisząc o kupnie Londona dla kolegi skłamałeś, przez co straciłeś wiarygodność, Twoje wyjaśnienia na nic się zdadzą...jest już za późno......

Nikt Ci nie zabroni pisać na forum disco, jednak pisz uważniej....

"co do sprawy puchatka - to nie ja zaczalem od inwektyw zreszta zupelnie bez powodu" - inwektyw ??? Nazwał Ciebie "ciulem" ??? Daj spokój, podkul ogon i przemyśl swoje postępowanie.....i nie myśl, ze tylko do Ciebie ludzie piszą maile bo powtarzasz to po stokoroć jakbyś chciał się dowartościować....

Powiem tak, przepraszam Cię, jeśli faktycznie odebrałeś moje wpisy jako zarzut płatnej protekcji, bo nie taki miałem zamiar - była to raczej próbka mojego zgryźliwego humoru ;-))

Za całą resztę Cię nie przepraszam, bo jak przemyślisz swoje zachowanie na pewno uznasz, że jednak mam trochę racji......albo i więcej niż trochę.....

Zyzio, jak mam odbierać to co napisałeś do Discomaniaca 7 Sty 2006, 08:47 że "może w zamian za rekomendację na forum dostałeś jak już pisałem powyżej poważny rabacik ?? -za kawałek grosza wielu już zmieniało kierunek jak chorągiewka na wietrze ;-))))" ?? Jest to pomówienie o płatną protekcję, czy nie jest?

Nie dziwię się więc Rafałowi, że jak to przeczytał to go krew zalała.

A klakierem Discomaniaca nie jestem, i nigdy nie byłem, o czym świadczą liczne moje wpisy prostujące jego omyłki czy też wprost prezentujące całkiem odmienne poglądy. Bo z poglądami Rafała często się nie zgadzam. Widać że wg. Ciebie klakierem Rafała nie będzie tylko ten, co się nie zgadza z niczym co Rafał napisze.

Pavulon, faktycznie nie powinienem Cię wrzucać do jednego worka z Zyziem, bo nie Ty zarzucałeś Disco płatną protekcję. Mój błąd. I za to przepraszam.

Twoim błędem z kolei było to, że od razu wsiadłeś na Discomaniaca po tym, jak się słusznie oburzył na Zyzia z powodu jego bezpodstawnych zarzutów. I to miałem Ci do zarzucenia, ale niestety wyraziłem się mętnie.

Mnie też czasem drażni forma wypowiedzi Rafała, nawet mu czasem zwracam na to uwagę, ale bądźmy kurde obiektywni. Zyzio przegiął pałę, a Ty się nieco zagalopowałeś. Lub też nie zajarzyłeś o co tym razem chodzi.

Sprawa Zydelka jest śmierdząca, ale sugerowałbym się z nią jednak zapoznać w wątkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"może w zamian za rekomendację na forum dostałeś jak już pisałem powyżej poważny rabacik ??" - "może" - to przypuszczenie, a nie stwierdzenie, gdybym napisał "dostałeś" - bez słowa "może" - było to już bezpodstawne oskarżenie....a nie jak napisałem powyżej moje zgryźliwe poczucie humoru, które disco zbyt ostro odebrał....za co juz go przeprosiłem.

Wracając do głównego tematu, to mogę pochwalić jakość obsługi w poznańskim TOP Hi-Fi. Pewnie znajdzie się zaraz ktoś, kto ma inne odczucia - ja jednak napiszę tylko o swoich.

Odsłuchiwałem tam wiele różnego sprzętu w ciągu ostatnich 7 lat. Osobiście nie kupiłem tam jeszcze nic, ale z mojego polecenia i op wspólnych odsłuchach dwóch moich kolegów dokonało zakupu.

Obsługa zna się na rzeczy i również ma w domciu niezgorszy sprzęt. Dosć mocno preferowane zestawienie obsługi (to tylko moje odczucie) to zestawienie wyższych modeli wzmacniaczy Primare z ProAc.

Wyjątkowo cierpliwi ludzie - jeśli odsłuch jest umówiony i dopracowane zestawienie sprzętu do odsłuchania, to wszystko jest przygotowane i panowie z obsługi nie ingerują w czasie odsłuchu - zamykają za nami drzwi i podchodzą tylko jeśli ich poprosimy. Można dyskutować w sprawie rabatów i zwykle udaje się coś zejść z ceny.

Szef sklepiku (Pan Tomek?) to zapalony audiofil i człowiek otwarty, więc myślę, że w tym akurat punkcie nie bedzie większych problemów.

Tak poza wszystkim to w Top Hifi zawsze dostaje się rabacik przy płatności gotówką, w rzeczywistości disco był pewnie z tego powodu tak szczęśliwy, ze założył ten nieszczęsny wątek zamiast wpisać się w poprzednim (jako doświadczony forumowicz powinien był to zrobić używajac wyszukiwarki).

Zyzio, pisząc poprzedni wpis nie widziałem jeszcze Twoich.

I wypraszam sobie sugerowanie że jestem czyimkolwiek klakierem. Mam własne poglądy, i nie waham się ich prezentować, mimo że bywają niepopularne.

Zyzio, nie jesteś obiektywny, a przynajmniej nie zawsze. Masz alergię na Discomaniaca, nieobiektywnie stroisz sobie kpiny ze starych klocków (a nawet Ci się nie chciało tyłka ruszyć na odsłuch do mnie, mimo że zapraszałem i nie masz daleko), masz tendencje do rzucania pochopnych opinii o ludziach... Odnoszę wrażenie że masz silne przekonanie o własnej nieomylności.

Co do kultury osobistej, to istotnie, w tym zakresie trudno Ci coś zarzucić.

Co do starych klocków to faktycznie czasami się moze i bezpodsawnie naigrywam, ale wynika to też z egzaltowanych wpisów disco ;-), myślę ze napijemy się kawki na następnym spotkaniu forumowiczów na Śląsku - w końcu na żadnym jeszcze nie byłem - wstyd ! ;-)

"Odnoszę wrażenie że masz silne przekonanie o własnej nieomylności." - no nie, choć czasami może to tak wyglądać, w końcu w wurtualnej rzeczywistości niektóre sprawy wyglądają nieco inaczej niz w realu :)

to śledź wątek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.