Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy na TPA6120...

szopler

Rekomendowane odpowiedzi

Niedługo będę miał TPA6120, OPA2353 (& OPA2354) z Texasa...

Chciałbym sobie złożyć na tym wzmacniaczyk słuchawkowy... Proszę kolegów, którzy znają się na elektronice, o

jakiś schemacik (jak to poskładać), bo z tego co zrozumiałem z noty to TPA6120 ma wejścia różnicowe, a ja mam do dyspozycji zwykły sygnał audio tzn. hot wire ;) i masę...

https://www.audiostereo.pl/topic/23756-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy-na-tpa6120/

No dobra! Przejrzałem 10 wątków i jakiś tam schemacik znalazłem.

Tylko nie uśmiecha mi się czytanie n stronicowych wątków o wszystkim i o niczym...

Potrzebuję konkretnych informacji technicznych (w końcu to DIY).

...ale jak przeczytasz te .... wątków i stron to znajdziesz wszystkie informacje na ten temat z płytkami schematami i innymi sympatycznymi informacjami :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 4 lata później...

Trochę zreanimowałem temat :))) Z potrzeby posiadania prostego i w miarę dobrego wzmacniacza słuchawkowego powstał projekt na układzie już oklepanym, ale jednak dalej dobrym tj. TPA6120 :))) Klasyczna aplikacja poprzedzona stopniem wejściowym opartym na podwójnym WO. Kiedyś taki układ robił Kolega Esh0 i wspominam brzmienie bardzo pozytywnie. Za około 2 tygodnie zamierzam oddać płytkę do zakładu. Jak ktoś ma ochotę się przyłączyć do wspólnego zamówienia to proszę zrobić listę. Koncepcja płytki poniżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja tez z kolega Ace99 z forum mecze TPA6120, prototypy juz dzialaja od miesiaca a teraz czas na wersje finalna, jeszcze zostalo tylko przejrzec, dać jakies poprawki i niedlugo zagraja :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam już kilka wzmacniaczy słuchawkowych, ale z chęcią złożyłbym i ten.Co do płytki to popieram wersję bez zasilacza bo sam jestem na etapie testowania różnych typów.Elementy to smd lub SMD MMELF też by można zamówić zbiorowo.

Lista PCB

1. kuty - 1sztPCB

2. Demasked75 - 2/4sztPCB

3. Spychu14

4. gelson 2szt.PCB

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

kurcze jak by kolega Pkrecz zrobił do tego jakąś banalną płytkę zasilacza symetrycznego,toby było fajnie,bonie wszyscy będą chyba? mieli zasilacz aby odrazu uruchomić projekt ja npnie mam,a chciałbym szybko móc uruchomić wzmacniacz be zabawy w poszukiwanie pcb do zasilacza.

Można by, wzorem GC zrobić PCB np.odłamywane lub jako całość.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.