Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie można kupić MDF i fornir, Szczecin

tomash

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Przyszedł na mnie czas na zatroszczenie się o akustykę.

Chłopaki, nie chcąc zakładać nowego wątku zapytam tu.

Czy nie widzieliście gdzieś w okolicy porządnego sklepu z beleczkami powiedzmy 5x5mm ale z lepszym drewnem/wykończeniem niż ta lipa typu Lero..., Castor... itp?

Bo z Castoramowego materiału takie coś wychodzi jak na fotce a tego to na ścianę bym nie powiesił raczej.

Pozdrawiam

Jarek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Do jarkog moze podjedz do dlh na slonecznym cos z egzotyka wybierzesz :) Co do kupienia u nas mdf panowie wiecie gdzie mozna dostac bylem juz wszedzie casto na prwawo/lewo brzegu nomi obi merlyn :) nawet u jednego stolarza na slonecznym i lipa ?? Pozdrawiam Krzysztof

W Juanie MDF maja niedrogo - taniej niz w Timbexie (roznica 2zl za metr) ale z kolei niektorzy uwazaja ze Juan sprzedaje czesto pokrzywione egzemplarze. Ciecie transportwe gratis, fomatki czas oczekiwania 2 dni. W Timbexie ciecie 1zl zwykle, precyzyjne 1,6zl. Jest jeszcze Sotex (cale plyty) lub Fenix.

Jarkog - kupowalem ostatnio belke u Ludwinskich z drewna podobnego do gwajaku - twarde jak metal, do ogrodzenia. Bylo ladnie zaolejowane. Idzie sie z nimi dogadac cenowo wiec moze sporbuj zadzwonic?

Dzięki chłopaki

Ludwińscy i DLH są blisko siebie w sumie. Na pewno zajrzę. Egzotyczne to nie musi być koniecznie ale aby tak nie straszyło oka za bardzo, jak te z marketów budowlanych. Bo jak nie dostanę niedrogo trochę ładniejszych kantówek, to chyba na 2D panele wtedy zdecyduję się, bo o ładną deskę chyba będzie prościej. Macie może jakiś kalkulatorek do obliczania takich rozpraszaczy? Do 3D znalazłem:

DiffusorCalculators:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale z powodu bariery językowej jakoś na te 2d nie mogę utrafić.

A żeby coś w temacie, to tu są moje paczki (OZ) ale robione na zamówienie, nie samodzielnie.

Ale może kogoś natchnie:

Ukryta Zawartość

Jozef...

Ta fotka dyfuzora to z jakiegoś angielskiego forum, nie mojego. :) Jak zobaczyłem co z takiego materiału wychodzi to mi trochę przeszło dzięki tej fotce właśnie. :)

Może znacie kogoś kto ma jakąś kapelę garażową i potrzebuje tanio skrzynek (OZ) na suba czy coś podobnego (ok.140L x2 do wykończenia), nie nadają się do mieszkania za bardzo bo sam je robiłem, hehe i za duże jednak się okazały, to i z wykańczaniem dałem sobie spokój. :) Ale za to pomogły mi w decyzji o zleceniu takich jak powyżej w linku tylko mniejszych. Niżej fota.

Pozdrawiam

J

post-17560-100000070 1279180633_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.