Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Rochu, dzięki za gościnę, jak zwykle bawiłem się świetnie!

Panowie i panie, mam problem. Wróciłem do domu, i jem...no właśnie nie wiem co jem. Kolację czy śniadanie? Pomożecie rozwiązać mój dylemat? Bo trochę głupio tak nie wiedzieć co się je

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

McGyver, 1 Mar 2009, 05:20

>Rochu, dzięki za gościnę, jak zwykle bawiłem się świetnie!

>

>Panowie i panie, mam problem. Wróciłem do domu, i jem...no właśnie nie wiem co jem. Kolację czy

>śniadanie? Pomożecie rozwiązać mój dylemat? Bo trochę głupio tak nie wiedzieć co się je

to zależy od tego co robisz później - czy idziesz spać czy nie... :)

yayesia, 1 Mar 2009, 08:03

>McGyver, 1 Mar 2009, 05:20

>

>>Rochu, dzięki za gościnę, jak zwykle bawiłem się świetnie!

>>

>>Panowie i panie, mam problem. Wróciłem do domu, i jem...no właśnie nie wiem co jem. Kolację czy

>>śniadanie? Pomożecie rozwiązać mój dylemat? Bo trochę głupio tak nie wiedzieć co się je

>

>to zależy od tego co robisz później - czy idziesz spać czy nie... :)

Wiedziałem że tylko KOBIETA może rozwiać moje wątpliwości. Dzięki!

>Koobal

Nikt nie pisze, bo pewnie nikomu sie nie podobało ;)

A ja nie narzekałem, mógłbym mieć takie brzmienie w domu.

Grały audiomatusy, ludzi mówili, że sucho i bez wyrazu. Grał "music angel", grało ok, ale mocy nie starczało na żarłoczne kolumienki. Grał Ancient Audio, i wtedy zapadło dziwne milczenie... ;)

Ogólnie było dużo więcej rozmów niż słuchania :)

Tak było gdzieś do około 22, były też pokazy czegoś co uparty nazwałby Music Angelem;) Bardzo ładnie zagrał Ancient Audio, niestety Zollery wymagają naprawdę mocnego pieca i tutaj nieco tej mocy zabrakło. Ale to tylko czepialstwo... Natomiast gdy nadeszła właściwa pora i przyszedł ten właściwy prąd, ten lepszy, i wygonił tego gorszego, to dopiero IcePowery wkręcane w obudowę przez pana Matusiaka pokazały co potrafią. Było super, powiem szczerze że sam byłem nieźle zdziwiony. Tylko chory albo głuchy zarzuciłby temu zestawieniu cokolwiek. Takie zestawienie pozostało już do końca spotkania, a krótkie to ono nie było. Pozdrowienia dla wszystkich i dzięki za gościnę;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wlasnie jestem swiezo po odsluchu Krella KAV 300 CD ktory tylko potwierdzil moje dobre zdanie o tej firmie. Elementy towarzyszace to Musical Fidelity xCan v 3 Beyerdynamic DT 880 Pro Edition 2005 i Sennheiser HD 600. Kabel polaczeniowy Audioquest Coral. Eelementy dodatkowe: Sansui AU-G 99X i zrodlo jak w "o mnie". Pelna neutralnosc i przejrzystosc Krella zrobily na mnie wrazenie. CD potrzebowalo sie wygrzac zeby pokazac klase. Bogactwo wybrzmien znakomity punktowy bas i niezla scena. Srednica wciagajaca i pelna emocji. Jak zawsze jest jednak pewne ale... Spodziewalem sie wiekszej roznicy w jakosci pomiedzy moim zrodlem a legendarnym Krellem. Nigdy nie sluchalem KAV 300 CD i polegalem na slowach kavitera ze jest to fenomenalne CD i zmiazdzy PD 71/9300 spod reki s+p adamhiend'a. Tak sie niestety nie stalo. Uzyskalem subtelna poprawe na niektorych realizacjach i to wszystko. Chcialbym w ten sam sposob posluchac Koobalowego AN CD 3 i porownac leb w leb z Krellem. Najlepszy dzwiek dzisiejszego odsluchu to nagranie Tiger Dust - Yello z albumu The Eye. Zrodlo: Krell KAV 300 CD - Audioquest Coral - (uwaga uwaga) Sansui AU-G 99 X - Sennheiser HD 600. Przykro to mowic ale xCan v 3 po bardzo udanym tuningu adamhiend'a (duza poprawa w stosunku do oryginalu, pamietam porownania) zagral zdecydowanie gorzej od dziurki w topowej integrze Sansui. To nagranie Yello bylo utworem na ktorym slychac bylo najwieksza roznice in plus na korzysc Krella choc w calosci i tak byla ona dosc subtelna. W sumie bardzo ciesze sie ze moglem sobie wyrobic zdanie na temat naprawde dobrego odtwarzacza jakim jest Krell KAV 300 CD. Jego wlascicielem jest kolega Avatar mieszkajacy w Warszawie (rodowity Krakus). Kto jest ciekaw jego opinii zawsze mozna napisac na PW ale nie sadze zeby byla znaczaco rozna od mojej.

Część Zildjian;) Temptation, ale z wyższej klasy przetwornikami.

Trochę sensu poproszę.

Podziękowania dla gospodarzy i współbiesiadników.Jak zwykle zabawa była udana-byłem w domu o 3.30(a zaznaczę że odwoził mnie Gagacek).

Co do dzwięku- początkowo kręciłem nosem na dzwięk zestawu że taki tranzystorek i w ogóle to się nie za bardzo chce słuchać.

Ale nagle w okolicach godz.21 gospodarz zrobił hokus-pokus z kabelkami.

Od tamtej pory pamiętam brzmienie jako naprawdę udane,przyjemne-mucha nie siada.Słuchaliśmy prawie wyłącznie nagrań saksofonistów alkoholików i generalnie muzyki w gatunku "yancho music" sami będąc raczej przy zdrowych zmysłach.

Pozdrawiam

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zydelku, mieszkając na wsi ma się raczej prąd podłej jakości.

Zimą jest jako-tako, ale jak się tylko ociepli i ruszą we wsi te wszystkie home-made betoniarki, spawarki i inne badziewie, to nie będzie już tak wesoło.

zildjian

>Jakie

A to już proszę uderz na pw do gospodarza, ja nie pamiętam..

Trochę sensu poproszę.

Zapomniałem spytać na spotkaniu, a mam sprawę.

Czy któryś z Panów posiada może dwukasetowy magnetofon? Mam do przegrania dwie taśmy, a nie mam sprzętu do tego. Byłbym bardzo wdzięczny za odzew :)

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.