Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Słuchaliśmy dużo i długo : )

A słuchaliśmy m.in. dość egzotycznego zestawienia Vienna Acoustics Haydn z SET 300B.

Musze powiedzieć, nie bez dużego zdziwienia, iż Vienny dawały sobie całkiem dobrze radę w takim zestawieniu i to w pomieszczeniu 28m2 otwartym na resztę domu.

Fajne, energetyczne granie. Na prawdę przyjemne kolumienki.

Bardzo przypadły mi do gustu.

• 2 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie mam propozycje odsluchu. W miniona sobote wspolnie z Avatarem z glupia frant udalismy sie do Nautilusa i sluchalismy przez ponad 3 godziny klockow Accuphase. Prezentacja na takim poziomie ze polecam kazdemu. Moge zalatwic formalnosci tylko musze wiedziec czy jestescie zainteresowani. Odsluchiwane klocki to: DP 500 + C 280 + P 5000 i DP 500 + E 350. Zwlaszcza ta ostatnia konfiguracja spisywala sie znakomicie jak na swoja cene. Do tego mozna posluchac takze zestawu Ayona ktory dla mnie jest rewelacja w swpojej cenie (CD mozna dostac obecnie za 8kzl). Istnieje mozliwosc wyboru dowolnych kolumn glosnikowych. Mnie zaskoczyly monitory za 4500 PLN o dosc egzotycznej nazwie. To co? Ktos chetny? Podac jakis termin to podyskutuje z szefostwem:)

Ja bym bardzo chętnie poszedł na taką prezentację. Co do terminu, to wolałbym w terminie niekolidującym z pracą tzn. w sobotę o dowolnej porze lub w dzien powszedni po 17.00.

Co do kolumn, to mam tu oczywiście partykularny interes. Ponieważ kolumn nie będę w najbliższym czasie zmieniał, to najciekawiej byłoby mi dokonywać porównań na takich jakie mam.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Niestety na razie nie mogę się pokazywać w Nautiliusie. Tyle zawracałem tyłek sprzedawcy głośnikami, i nic nie kupiłem. A miałem szczerą chęć. Za to mogę polecić tę firmę. Miła obsługa doradztwo. I potargować się można...

Hejka !

Ja bym się pisał - ale w sobotę ! Ale nie 30.05 ani nie 13.06 ;-) Czyli 06.06 byłoby idealnie ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Te monitory to czasem nie coś od Reference 3A? Ja zostałem ich fanem nie słuchając jeszcze, wystarczy, że zobaczyłem i poczytałem. :) Natomiast nie wiem co Wy, Głośnikowcy widzicie (słyszycie) w tym DP-500. :P Na pewno można sporo taniej i lepiej.

Bardzo byłbym wdzięczny gdyby prezentacja odbyła się właśnie 06.06.09. W tym dniu w chillout studio jest prezentacja blacknote DSS 30 z elektroniką Manleya. Upiekłbym dwie pieczenie na jednym ogniu. A może do tego spotkanie u Rocha ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja do Nautiliusa nie jadę, szczerze powiedziawszy nie chce mi się.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tak czy inaczej, ja zapraszam w najbliższą sobotę (6 czerwca) do siebie do Cholerzyna.

Myślę, że zwyczajowo od 17.00 w górę.

Jako, że moje komputery i eksperymenty z sieciowym audio nie są zbyt interesujące dla większości, więc może Ktoś by coś przywiózł do posłuchania?

: )

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie to jak to z tym odsluchem? Zawalony robota zrobilem sobie dzis wolne bo ilez mozna:)Jedzie ktos kolo 18 kolejka z Dworca Glownego? Chyba ze jakies autko z centrum to ja chetnie:)

ewentualnie, w drodze wyjątku, jak padniesz na kolana... :)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 2 miesiące później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Przyszła sobota (5 września) tak powiedzmy od godziny 17 w górę.

Co powiecie na mały powakacyjny odsłuch w Cholerzynie?

Zgłaszano zapotrzebowanie na to analogowy. Od jakiegoś czasu jest już czynny.

Tak więc możemy sobie posłuchać oryginalnego setupu Thorens/Ortofon w takiej konfiguracji w jakiej był on do kupienia na przełomie lat 70/80 ubiegłego wieku. A zatem Thorens TD 160 S z ramieniem SME II Imp., NOS vintage-wa wkładka MC Ortofona i pre MC-76 Ortofona z tego samego okresu.

Reszta toru jest już znana.

Aha. Był pomysł na mały przegląd najbardziej popie.. znaczy się odjechanej muzyki.

Kto ma ochotę niech przyniesie swoje ulubione typy. Disco liczę w tym zakresie bardzo na Ciebie ; )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.