Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadaj. Ja przywiozę butelkę mleka. to będzie sygnał:))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Będę na pewno. Zawsze chciałem zobaczyć i posłuchać Lorelai ... a czy brzmi inaczej czy tak samo jak inne wzmacniacze to się przekonamy ;-)

A na jakich kolumnach będzie odbywał się pokaz ? To teraz wielce istotna kwestia ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

masza1968, 8 Paź 2009, 08:01

>Ty Piopio to już wszędzie spalony jesteś ;)

He...he..., nie tylko Piopio...,ja tez... i gdyby ujawnili sie na forum, to i wszyscy inni anonimowi sluchacze i uczestnicy testow nie raz goszczacy i nie stwierdzajacy u mnie zadnych roznic, co by nie wpiac pod paczki :-)

A tak nawiasem..., lepiej tak nie piszcie, bo na nastepne testy, to juz na pewno nie bedzie nawet jednego chetnego :-)

Pozdrawiam malopolskich kolegow .

Piopio, 8 Paź 2009, 10:41

>Będę na pewno...

A dałbyś radę załatwić na te porównania u rocha ten przełącznik z testów Wielkopolskich.. ? bo mogłyby wtedy wypaść dość interesująco ;) .

Na to nie ma szans. Spotkanie jest w sobotę a Wielkopolska daleko ...nawet dla Poczty Polskiej .... Poza tym to nie wypada bo będzie sam Pan Markow z Warszawy ... co by pomyślał gdyby zagrało wszystko tak samo ... jakaś tragedia życiowa gotowa ...

Do tego zastosuję się do starej mądrości ludowej:

"Jeśli jesteś wśród wron to kracz jak one."

;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość rochu

(Konto usunięte)

Goście z Warszawy już przybyli.

Lorelai zaśpiewała pięknym głosem.

Trzeba tego posłuchać.

Absolutora słuchaliśmy do północy i także tutaj zaczyna być ciekawie.

Do posłuchania w sobotę będzie także zestaw monitorów firmy Harpia o wdzięcznej nazwie Atlas.

Trójdrożne, duże (30cm bas) monitory.

Słuchaliśmy ich dzisiaj trochę i jak dla mnie to po prostu miód i orzeszki.

Warte grzechu, serio.

rochu !

wreszcie porządne kolumny ! bez urazy ;-)

Disco żałuj już wczoraj to zaczęło grać,jeszcze zostało sporo kombinacji do zestawiania a dzisiaj to ja żałuję że nie jestem u rocha.

Kolegom ze spotkania jeszcze raz dziękuję było bardzo miło-nie to co tu w wirtualu.

Gospodarzowi chwała za przełamywanie lodów, poprawianie pozytywnych kontaktów, no i oczywiście za gościnę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dzięki za odsłuch - podziękowania dla Panów Markowa i Ptaszyla za przybycie i prezentację pre w 2 odsłonach (zdecydowanie czarny lepiej zagrał) oraz Lorelay.

Podziękowania dla gospodarza za jeden z najlepszych odsłuchów. Wrażenia opiszę jutro dzisiaj już sił brak. No i dawajcie foty :)

Słucham tylko muzyki.

A grało:

wzmacniacze :

Lerelay

wmt845

audiomatus

wilu DIY

Pre:

Absolutor w dwóch wersjach

Audiomatus

pasywka rocha

żródło:

Audio Note cd3

Masa kabli, o których nie mam pojęcia (ponoć były zydelkowe też)

Słucham tylko muzyki.

odsłuch - jeden z najlepszych :D

Koobal - dzięki za podwiezienie :-)

Wilu - dzięki za opowieści o wzmacniaczach w samochodzie

wrażenia niesamowite, a zwłaszcza kolumny Pana Harpii sprawiły, że na moment odleciałam - Tiger Lillies na tym sprzęcie brzmiało, że ACH! ...brak mi słów! dla porównania słuchaliśmy też na Tannoyach - generalnie lubię jak grają Tannoye (w ogóle lubię te kolumny) jednak różnica była...

wszystkim uczestnikom spotkania dziękuję za przybycie :-)

a Rochowi za wspaniałą zupę meksykańską!!!

Witam wszystkich o poranku ;)

Jak zwykle masa podziękowań

dla Gospodarza i Gości z Wawy

oraz pozdrowienia dla wszystkich uczestników

Eeech ...działo się

:)

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników!!!! Impreza była na 102.

Zaczęła się jak w klasycznym Hickok's thriller, a potem już było tylko coraz bardziej ciekawie.

Ale może zacznijmy od początku.

Żądaniom Pitaszyla odnośnie dostarczenia kolumn o uznanej liniowości stało się zadość. Wychodząc naprzeciw prośbie gospodarza niestrudzony pan Herzyk dostarczył swoje kolumny. Ich parametry naturalnie nie okazały się być li tylko papierowymi frazesami, tylko znakomicie pokazały ich uzasadnienie w praktyce. Następnie pan Herzyk zająwszy dyskretnie wygodne miejsce w fotelu z dalszej odległości przyglądał się poczynaniom konstruktora, starając się usilnie zachować dystans i chłodny obiektywizm, choć miejscami bywało to trudne choćby i z uwagi na rozwój sytuacji. Już pierwsze chwile dostarczyły masę wrażeń.

Otóż gdy kolumny spoczęły na przeznaczonym dla nich miejscu inicjatywę przejął pan Markow. Podszedł do kolumn i wziąwszy uniwersalny miernik do ręki zmierzył ich impedancję omomierzem. "6,65 Ohma, może być. Mój wzmacniacz będzie dobrze z nimi współpracował" stwierdził konstruktor Lorelai.

Po ich podłączeniu wzmacniacz zagrał pięknym, dojrzałym dźwiękiem. Ja przez chwilę myślałem że śnię, choć raczej ze wspomnianego wcześniej powodu.

cdn.

Trochę sensu poproszę.

discomaniac71

Chcę być dobrze zrozumiany! Termin "uznana liniowość" to cytat z warunków odsłuchu postawiony przez Pitaszyla, same Harpie zagrały znakomicie, a ja szczególnie zwróciłem uwagę na postawę pana Herzyka, który starał się zachować całkowitą bezstronność.

Bardzo proszę nie szukać podtekstów!!!

Trochę sensu poproszę.

dajcie fotki!!!

Dla gwoli ścisłości wzmacniacz Lorelay zagrał bardzo dobrze, pre również (dalej mówię o czarnej wersji) - Atlasy też mi się podobały - było w tych kolumnach coś w brzmieniu ze słynnych Yamah z serii NS.

Słucham tylko muzyki.

mmmm... wiśniówka była super...

orzechówka z colą też niczego sobie...

wszystko pięknie grało i spotkanie bardzo miłe

yancho - powtarzam, przepis na zupę w wątku audiofil w kuchni...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Strasznie się cieszę, że byliście - i w piątek i w sobotę : )

Bardzo dziękuję Wojtkowi (Pitaszylowi) i Panu Andrzejowi Marków za odwagę, trud, poświęcony czas, cierpliwość no i oczywiście za możliwość posłuchania sprzętu w znanych nam warunkach.

Było mi bardzo miło Was poznać.

Wielkie Dzięki dla Jurka (Harpia Acoustic) za udostępnienie fantastycznych kolumn Harpia Atlas, no i oczywiście za obecność : )

Niskie pokłony dla Raffaela za Audiomatusy.

Loży szyderców, rezydującej w kuchni, popijającej orzechówkę i rozważającej życiowe aspekty lampizacji otaczającej nas rzeczywistości - szacunek ; )

Co do dźwięku..

Zbieram myśli, nie chciałbym napisać czegoś nieopatrznie.

Dzisiaj leczę skołowane nerwy SET-em 300B i Goodmansem.

Może jednak nie puszczę ich do ludzi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.