Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Piopio, 12 Paź 2009, 12:11

>Tannoy bardziej mi podeszły choć wydaje mi się, że balans tonalny jest w nich przesunięty w górę.

a tak - bo wieczorem odkryliśmy, że ktoś kręcił gałą w kolumnach i podbił wysokie o chyba 6dB

Jednak nie jestem całkiem głuchy !!! Jupi !!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, nie śpiesz się z pochopnymi wnioskami. Podobno w Wielkopolsce już odkryto, że przesuwanie suwakami w equalizerze to placebo i nic nie daje. Wystarczy "wyrównać poziomy", żeby się przekonać, że to prawda.

=>josef, 12 Paź 2009, 20:43

>Piopio, 12 Paź 2009, 12:11

>

>>Tannoy bardziej mi podeszły choć wydaje mi się, że balans tonalny jest w nich przesunięty w górę.

>

>a tak - bo wieczorem odkryliśmy, że ktoś kręcił gałą w kolumnach i podbił wysokie o chyba 6dB

Ciekawe jak takie nalewki mogą zneutralizować słuch 6dB w tą 6dB w tamtą :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie aby sprawa była jasna.

Moje Tannoye mają z tyłu przełącznik podbicia/osłabienia dla wysokotonówki.

Ja odsłuchuję te kolumny z przełącznikiem w pozycji środkowej tj. neutralnej, a czasami z osłabieniem tonów wysokich o jeden stopień.

Natomiast w trakcie przepinania jakiś kabli wieczorem w sobotę w trakcie odsłuchu, ktoś z obecnych zauważył, iż rzeczony przełącznik ustawiony jest w pozycji "Max". Ja zaś zapytany o wartość tego nastawu bezwiednie odpowiedziałem że to powinno odpowiadać podbiciu 6dB, pamiętając skale podobnego przełącznika z posiadanych przeze mnie wcześniej monitorów Yamahy.

Josef przypomniał właśnie to zdarzenie z soboty i po zastanowieniu muszę przyznać, iż tak na prawdę nie wiem jaką skalę w tym zakresie zastosował Tannoy, czy jest to 6 czy tylko 3 dB.

Fakt jednak pozostanie faktem, iż Tannoye miały maksymalnie podciągnięty tweeter w sobotę.

post-48-100003446 1255378680_thumb.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

michelangelo

12 Paź 2009, 21:40

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 998 / 2258 / 0

Piopio, nie śpiesz się z pochopnymi wnioskami. Podobno w Wielkopolsce już odkryto, że przesuwanie suwakami w equalizerze to placebo i nic nie daje. Wystarczy "wyrównać poziomy", żeby się przekonać, że to prawda.

:D

A tak na serio w Wielkopolsce sa tez normalni ludzie jak bartasxx:)

Dwa lata temu też drążyłem temat jak najlepiej zestawić Harpie. Co z tego wynikło ?

Do dzisiaj nie mogę odzyskać depozytu, który pozostawiłem właścicielowi Firmy, a który

miał trafić na moje konto.W Krakowie trafiłem na osoby, które potwierdziły,ze nie jestem pierwszym ani ostatnim przypadkiem z gatunku ' nie zwrócony depozyt '.

Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia proszę o kontakt.

A jakie SETy w boksach?

Rozumiem że twoje 300B i Koobalowe 845,ale coś ekstra by się przydało.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

• 4 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Sobota 14 listopada, tak od 17-tej w górę.

Spotkanie tym razem bez szczególnego planu, może bardziej towarzysko.

Fajne płyty bardzo pożądane.

Zapraszam ciepło : )

Rozumiem że spotkanie będzie miało charakter towarzyski,a tematem przewodnim będą SET'Y?

Jak dla mnie bomba.

I ja mam przywieść wozem Koobala i Gagacka?I żyć w trzeźwości?

wilu żubr, 11 Lis 2009, 23:14

>Rozumiem że spotkanie będzie miało charakter towarzyski,a tematem przewodnim będą SET'Y?

Ostatnio na tapecie jest lampizacja hehehehehe....

Tube You guys :)

Wygląda na to że będę w Krakowie za tydzień w piątek 20.11, miałbym czas żeby do kogoś z Was zajrzeć późnym popołudniem na około 2 godzinki i posłuchać/porównać. Mógłbym spakować kilka mniejszych zabawek żeby nie było nudno.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

W takim razie:

let your valve rUst in pIeceS

A ja lecę straszyć gdzie indziej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wilu żubr

>I ja mam przywieść

Wilu, Po pierwsze: przywieźć;)

A po drugie proszę nie pisać o mnie beze mnie, bo to forum ostatnio mnie osłabia. I to mocno. Odcinam się od niego, bo obecnego szajsu zupełnie nie chce się czytać. Ja widzę tylko wpisy debili, drobnych pokątnych handlarzy, albo hochsztaplerów. I nic więcej. Pozdrowienia dla znajomych! Przepraszam, ale pisze grzecznościowo spod obcego nicka, przy okazji towarzyskiej wizyty.

gagacek

yancho też mogę cię po drodze zabrać.Chyba że nie będziemy się wydurniać i jak zwykle podwiezie nas Gagacek :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.