Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Witam, czy planowane są jakieś nowe spotkania? Ja niestety dołączyłem do forum dosyc późno i ostatnie mnie ominęło. Pozdrawiam.

System gra dobrze, albo nie....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rochu rochu gdzie jestes?:)

A tak na powaznie: przydalby sie jakis ciekawy odsluch nie sadzicie? Zapytam firmy Linn Polska co z planowanymi porownaniami urzadzen i napisze do S&L.

>rochu

a gdzie by sie to mialo odbyc? bedzie mozna cos odsluchac, czy beda tylko (co nie znaczy zle) same pogaduchy? czy ciezko sie nowemu/poczatkujacemu na tych spotkaniach zaklimatyzowac?

Witam,

Chętnie bym zawitał. Niestety jedyne co mogę przynieśc, to sieciówke DIY "VH Audio Power Cord Flavor #3" dla tych co wierzą w kable i chca posłuchac (Więcej w opiniach), oraz DAC'a Musical Fidelity V-DAC (kupiłem go jako bazę do tuningu, do którego nie mam czasu się teraz zabrac). Ale pewnie nie będziecie chcieli słuchac takich "pierdziawek"...

Pozdrawiam.

Aha, to jakby ktoś jechał samochodem z Krk, (okolice Ruczaju) i nie miał okazji słuchać jeszcze Audio Academy Phoebe III, to chętnie mogę je zabrać.

A będzie można zajrzeć do środka tego daca, czy też jego właściciel ze strachem w oczach ucieknie?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Będzie można zajrzec... Zresztą już tylko miesiące i kilkaset PLNów dzieli go przed wylądowanie w nowym ładnym pudełku, z nowym zasilaniem, regulatorami i nowym dyskretnym stopniem analogowym...

Żałuje, że teraz już nie mogę go stunningowac/zepsuc (zobaczymy), ale najlepsze bilety na AC/DC i Metallic'e okazały się ważniejsze... :-)))... Wyszło drogo, bo ostatnio moja panna, też łyknęła taką muzykę... Więc w nagrodę, za to że wracając z pracy do domu słyszę już od progu AC/DC lub coś podobnego, postanowiłem ją zabrać... ;-)

To może ktoś z Was DIY'owców mógłby przylutować na próbę (w trakcie odsłuchów) jeżeli ma jakiś swój stopień wyjściowy... (nawet podłączyć i położyć obok), ew. przynieść jakieś opy do popodmieniania...

barmanekm, 28 Sty 2010, 16:42

>To może ktoś z Was DIY'owców mógłby przylutować na próbę (w trakcie odsłuchów) jeżeli ma jakiś swój

>stopień wyjściowy... (nawet podłączyć i położyć obok), ew. przynieść jakieś opy do popodmieniania...

Może mógłby, tylko najpierw musisz zeznać na jakich kościach jest oparty Twój DAC :-)

> speedy, 28 Sty 2010, 16:50

Za mało ją katowałeś... po jakimś czasie by się poddała... Zresztą ona też dużo fajnej muzy słucha sama z siebie...

>McGyver

DAC - BB DSD1792, a jak potrzebujecie znać regulatory i opampy to mogę napisac jak wrócę do domu...

Nie ukrywam zresztą, że wzorem do mojego tuningu są Twoje schematy.... zwłaszcza trafa + podwójna trioda wydaje się super. Spróbuje też wcześniej coś na FETach...

>>barmanekm, 28 Sty 2010, 16:52

>Za mało ją katowałeś... po jakimś czasie by się poddała...

a to racja. testowalem na koledze ktory czesto u mnie bywa. z techna/dance przerzucil sie na ciezsze brzmienia, i ciagle pyta o nowe plyty do zgrania. jednak weszlo mu w ucho ;)

odwidzial mu sie nawet powolny dudniacy bass majacy wyzszosc nad wszystkim i systemy 5.1. teraz tylko mnie podpuszcza zebym kolumny nowe kupil, bo chce lyknac moje ;)

To bdb DAC, możesz się nieźle zdziwić, ale... jak odsprzedasz mi bilety:))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Niestey, musisz polowac... Liczyłem się z odlozeniem tuningu ;-). Znajoma z GoldenLine chce za AC/DC 550... ale mogę dac Ci namiar to może coś stargujesz... Na Allegro znalazłem dwie sztuki po 380PLN kup teraz... więc się lepiej pospiesz

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ojciec Zalozyciel dopelnil swoich obowiazkow wobec Grupy:)

Na przyszly tydzien planowany jest odsluch najnowszych kolumn Sound & Line z zupelnie nowa elektronika: Accuphase P 7100 zamiast Marton Audio z preampem Accuphase C 2810 zamiast regulacji w Audio Aero Capitole Reference mkII. Zrodlem bedzie Ayon CD 5 w wersji specjalnej wykonanej na zyczenie Marcina. O kolumnach wiem tylko tyle ze na gorze zamiast Morela MDT 33 jest Morel Supreme. Jako ze miejsce jest Wam znane na odsluch proponuje przyszla srode od 17 i otwieram liste obecnosci:

1. discomaniac71

2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.