Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem już w domu po spotkaniu. Niestety mój kierowca musiał się wcześniej zawinąć, a chętnie zostałbym dłużej. Pozwolę sobie opisać moje wrażenia, ale na wstępie muszę przeprosić josef'a, że się na mnie trochę pod Tesco naczekał. Pewnie nie dotarł do Ciebie wpis, że będę jechał o 16:20 (tak aby wszyscy zdążyli) a ostatecznie i tak się spóźniłem jeszcze 13 minut (mojego kierowce dopadł korek na alejach). Sorry josef!

Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Na wstępie zaskoczyła mnie zupełnie nieformalna styl odsłuchu i gościnność rochu (wielkie dzięki). Ja nawet dykty nie przywiozłem :-|. Ogólnie mi się podobało. Największe wrażenie zrobiła na mnie lampa gagacka grająca z goodmansami (takiego tembru wokalu, bębnów i wybrzmień perki jeszcze nie słyszałem). Nie wiem co innegobyło w tym vintage'owym torze, ale grało świetnie (Dynaco + Dynaco?). Dodatkowo DAC McGyvera poskładał inne DAC'i oprócz mojego V-DAC'a;-) i teraz wiem już o czym pisze... Nie potrzebuje więcej. Następnym razem przybędę autobusem lub pociągiem i posiedzę nieco dłużej. Mam nadzieję, że za jakiś czas też będę mógł pogadać o trafach, kondacj, wtórnikach itp nie tylko teoretycznie z mojej strony.

Wielkie dzięki Panowie i Panie, gratulacje świetnie dobranej ekipy i do usłyszenia następnym razem. Pewnie jeszcze siedzicie, ja niestety jestem nieco wczorajszy i idę spać. Pozdrawiam.

System gra dobrze, albo nie....

Jak zwykle wielkie podziękowania dla Gospodarza

Ponadto muszę przekazać bardzo ciepłe słowa od

mojej oblubienicy która -mimo że w sumie

kompletnie spoza środowiska- była pod wrażeniem

przemiłych ludzi z Grupy Krakowskiej

i fajna atmosferą imprezy :)

No i że Rochu to przesympatyczny w odbiorze człowiek

Z czym się zgadzam bezdyskusyjnie :)

Tube You guys :)

Zostałem poddany praniu muzgu, wyrzucony z domu... Niejaki Gagacek obwoził mnie po mieście, cały czas zastraszając... Nie k**wa, nie może tak być! Nie dajmy się zdominować!

Dzięki Rochu za gościnę !

Jak zwykle było mega sympatycznie ! Dużo gadania, mało słuchania ! Ale komu tam potrzebna muza ! W końcu w domku możemy posłuchać ;-)

Na początku miały być tańce - Goodmansy zostały profilaktycznie odsunięte w kąt. Niestety/stety przybył Wilu Żubr i zrobił zamieszanie - zajął pomieszczenie swoim sprzętem i nie było już miejsca na podskoki i wygibasy ;-) Od razu wspomnę, że spotkanie było koedukacyjne... Gdyby ktoś miał złośliwe myśli ;-)

Co wytrawniejsi smakosze spróbowali aromatycznego niebieskigo napoju. Obyło się bez efektów ubocznych ;-)

Znawcy mogli pooddychać aromatem pracującego wzmacniacza Gagacka - prawdziwy smak lat sześćdziesiątych ! Takich zapachów już się dziś nie spotyka ...

Pozdrawiam wszystkich uczestników !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11639-100003065 1265538510_thumb.jpg

post-11639-100003066 1265538510_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No tak jak widać na zdjęciach to koneserzy dbali o to żeby nie uciekł gdzieś bukiet specyjału bo nakrętka ciągle była zakręcana ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mniej istotna cześć imprezy ..

Ukryta Zawartość

post-11639-100003061 1265539255_thumb.jpg

post-11639-100003062 1265539255_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No i jeszcze trunek wieczoru, zapewniam, że smaczny i ... piękne barwy ma! Dla niedowiarków chcę rzec, że poszedł prawie cały.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Naturalnie dbamy też o prawa autorskie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dzięki piękne za to że przede wszystkim byliście : )

Wbrew temu co napisano powyżej słuchania było całkiem sporo.

Wzmacniacz Willa jak zawsze nie przyniósł zawodu, a Magnepany całkiem fajnie odnalazły się w dość sporej kubaturze.

Szacunek dla Willa i Koobala za to, że chciało im się to zataszczyć aż do Cholerzyna.

DAC McGyvera robi na prawdę wrażenie, dźwięk i wykonanie - klasa.

Bardzo żałuję, że przeoczyłem odsłuch DAC-a Musical Fidelity.

Dynaco plus Goodmans, myślę, że nie wszystkim przypadł taki dźwięk live do gustu.

Hi, hi, ale ja i tak jestem uparty jak cap i właśnie tego sobie teraz słucham.

Co do trunku to podziękowania dla Yayesi za wkład technologiczny, Gagackowi za pomysł, Yanchowi za opakowanie a Koobalowi za grafikę.

No i dzięki, dzięki dla kierowców : )

E tam Rochu mi się dźwięk pudełka od butów plus pre dynaco z goodmansami podobał (w końcu był bas) - w końcu to zagrało i myślę, że to dobrzy partnerzy. Magnepany - osobiście wolę słuchać w innym pomieszczeniu w Rochowych warunkach nie pokazały tego co potrafią, no ale pomieszczenie nie jest łaskawe dla żadnego sprzętu audio. Dac McG zagrał na prawdę z wielką klasą a przy tym i wygląda ślicznie (co dla mnie jest istotną sprawą).

Słucham tylko muzyki.

Dzięki Rochu za osobiste zaproszenie ;-))

Wybierałem sie na dwa ostatnie ale zawsze "cóś" stało na przeszkodzie : a to zapuchłem po dentyście (implanty) i mogłem grać bez zbytniej charakterzacji w gwiezdnych wojnach niezłego stwora;-(( a wczoraj przytrzymały mnie sprawy rodzinne ;-(( Ale do trzech razy sztuka ;-))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Serdeczne podziekowania dla Gospodarza za zaproszenie i goscine.

Trunku nie pilem jako ze nie bylo w poblizu ani lampizowanego cdeka ani wzmacniacza z loudnessem. To jedyna rzecz in minus w calym spotkaniu. Poza tym wszystko bylo jak zwykle czyli sympatycznie i z wielkim poczuciem humoru. Gralo roznie i z roznych zrodel ale genaralnie to nie moj typ brzmienia. Pomieszczenie rocha jest dosc wymagajace jesli chodzi o konfiguracje i - co by tu nie mowic - trudne do odpowiedniego naglosnienia. Wzmacniacz wilu_zubra jak zwykle dal rade. Magnepany w swojej kategorii cenowej to best buy. Dynaco moim zdaniem zagralo ponizej swoich mozliwosci natomiast DAC McGyvera to znakomite urzadzenie. Ciekaw jestem jak zagra w mojej konfiguracji (bedzie to mozliwe juz niedlugo). W sumie bardzo milo spedzilem te pare ladnych godzin (od ca 20.30 do ca 2.15). Mam nadzieje na szybka powtorke z rozrywki:)

PS McGyver dawaj zdjecia:)

discomaniac71

>Trunku nie pilem

Oświadczam, że w dniu 06.02. w godzinach wieczornych widziałem Ojca Założyciela w pozycji typu głowa silnie odchylona do tyłu, w ustach szklane naczynie z granatową zawartością które poddane zewnętrznemu przyspieszeniu gwałtownie wyeksmitowało w jego kierunku, dokładniej w przepastną otchłań jamy ustnej Ojca rzeczoną substancję. Bardzo, ale to bardzo proszę o nieszerzenie kłamstwa na forum.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Widzę, że prawdziwa impreza rozkręciła się dopiero po moim wyjściu ;-(

Następnym razem przebędę na dłużej ! Może uda mi się wreszcie czegoś posłuchać ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacek DOWODY POPROSZE!

Jeszcze jedna drobna uwaga: otoz kolega gagacek, ktory zamienil drazek samolotu na kierownice samochodu i z przymusu zamiast w powietrzu musi sie wyzywac na jezdni, prowadzi moze dosc ostro ale calkiem pewnie a tego sie wlasnie obawialem bo brawury w slad za ktora nie ida umiejetnosci nie lubie. Tutaj jest odwrotnie. Jednak nie znaczy to ze nie jest KLAMCA (patrz: poczatek wpisu).

Nikt się nad człowiekiem nie ulituje, ale czego się spodziewać po konsumentach denaturatu.

I a propos tego ostatniego - to tylko Felix flaszkę przyniósł. I nie wychlał od razu jak inni.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wlasnie przygotowalem sobie zestaw plyt niekoniecznie moze dobrze zrealizowanych ale wartosciowych moim zdaniem bo mam juz dosc jazzujacego plumkania klasyki oraz wszechobecnego wczoraj Claptona. Nie chcialo mi sie brac swoich plyt ale to sie zmieni:) Podobnie bedzie w Sound & Line. Z mojej strony mozecie liczyc na spora dawke instrumentalnych pejzazy klasycznego rocka i troszke mniej znanej progresji. Musze sobie jednak przypomniec czasy kiedy dane mi bylo prowadzic w zastepstwie i wspolnie z autorem audycje Maly Leksykon Wielkich Zespolow ktora zreszta wciaz jest na antenie (od 1994 roku). Ostatnio Artur Chachlowski zrobil mi mila niespodzianke wysylajac na moj domowy adres plyte z okazji jubileuszu 15-lecia programu mimo ze dawno razem nie pracujemy (odszedlem w 2007 roku). Tak wiec bedziecie musieli mnie znosic:P

Disco...,

"Wlasnie przygotowalem sobie zestaw plyt niekoniecznie moze dobrze zrealizowanych ale wartosciowych", jestem tu nowy i nie znamy sie zbyt dobrze, ale wiem, ze jestes specem od muzyki dance'owej. Czy zastanowiles sie nad mozliwoscia praktycznego wykorzystania tego zestawu :) Jak z zazdroscia podgladam to tam sami panowie...:)

W Krakowie zawsze sie cos dzialo...moze to zawisc :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.