Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda co piszesz ... dlatego takie granie jak podaje dac McGyvera to u mnie byłaby kompletna porażka ... a z MPW to zależy co tam siedzi w środku (trafa, kondy, itp.) ... bo u SA te same MITy puszkowe w połączenie z wypasem MPW wcale nie zamuliły grania.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość cybant

(Konto usunięte)

To prawda co piszesz ... dlatego takie granie jak podaje dac McGyvera to u mnie byłaby kompletna porażka ... a z MPW to zależy co tam siedzi w środku (trafa, kondy, itp.) ... bo u SA te same MITy puszkowe w połączenie z wypasem MPW wcale nie zamuliły grania.

Ale Starego to wszystko gra z Thiel Krew Mi się z Uszu Leje ;)

Musiał bidak zmulić , żeby grało poprawnie.

Ale Starego to wszystko gra z Thiel Krew Mi się z Uszu Leje ;)

Wręcz przeciwnie było bardzo ładnie na Thielach ... bez "chlastania" po uszach :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No chłop przecie zna się na tym , tyle o tym pisał;)

Jeśli tylko monoblokom starcza pary, żeby uciągnąć bas w 3.7 to ich koloryt i nasycenie średnicy stworzy z Thielami synergię... A w ogóle nie podzielam opinii, że Thiele to są aż takie żyletki. Znam kilka o wiele większych, np Monitor Audio PL 300.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Artur,

Dlatego ,że reszta jest z tej " ciepłej strony".

Tomek ,

Ciepłe to one nie są...

SA,

Wiesz , że Cię lubię ( a Ty możesz tylko to czytać )

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Te monosy, które miał u mnie Wojtek są bardzo ciepłe. Może Piotrek ma bardziej świeżo brzmiące, nie wiem. Piotrek, odezwij się, widać Cię w wątku, tylko nic nie piszesz... Czyżby znów moderacja Cię filtrowała? Twoje posty opisane np godzina 21.02 pokazują się z około godzinnym opóźnieniem.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Te monosy, które miał u mnie Wojtek są bardzo ciepłe. Może Piotrek ma bardziej świeżo brzmiące, nie wiem. Piotrek, odezwij się, widać Cię w wątku, tylko nic nie piszesz... Czyżby znów moderacja Cię filtrowała? Twoje posty opisane np godzina 21.02 pokazują się z około godzinnym opóźnieniem.

Niestety Stary ma ciągle kaganiec. W ogóle natomiast nie dziwi mnie,że u Piotra dobrze gra. On naprawdę ma pojęcie o audio,wystarczy z nim chwilę pogadać. To bardzo serdeczny Jegomość z olbrzymią pasją.

Sorry za OT

• Moderatorzy

SA nie ma jak pisać bo jego wpisy są REDAGOWANE, z tej o to przyczyny jeden ADMINISTRATOR musiał się zmienić w REDAKTORA.

-----------------

To moze ja cos napisze na temat GMek MPW, wystarczy wsadzic lampe 300b xls i juz jest dynamicznie, rozdzielczo i barwnie zarazem, u mnie gra ze scan speakami w xavianie evolution 250 i dosyc dynamicznym i konturowym nadem 51

Ta sama lampa byla za ostra u SA(inna sprawa ze byla zupelnie nie wygrzana, teraz tez sie dopiero rozgrzewa). Generalnie jest jednak chyba ostrzejasza od sophii wojtka

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Proponuję zakończyć wątek redakcji/moderacji.

Sądzę, że mamy w Galicji wyrobiony pogląd na ten temat i dużo wody w Wiśle pod Wawelem upłynie nim zagości na naszych odsłuchach ktoś z tego przesławnego grona.

Panowie ... dokładnie tak jak Rochu napisał .. Grupa Krakowska lubi tzw granie analogowe, które do mnie nie trafia. Dla mnie takie granie to granie za "kocem" z brakiem tych wygrzmień, które cenię sobie z Auralica w połączeniu z GM70 ... no cóż tak to odbieram. Jak był u mnie Cybant to jego AA Lektor zagrał lepiej niż Auralic + Amplifon TACD01 po wyjściu pseudo cyfrowym. Niedługo zrobię test innego prawdziwego porządnego napędu CD w połączeniu z Vega ... wtedy zobaczymy. Wcześniej grał u mnie PS Audio Lambda Two CD Transport.

A ja Tobie proponuj abyś najpierw posłuchał co towarzystwo lubi, a potem rzucał sloganami bo takie pisanie jest trochę niepoważne. W tym towarzystwie są osoby które chyba jako pierwsze rzuciły się na cyfrę z wszystkimi urokami z tego wynikającymi. Potrafiła też czasami nieźle iść krew z uszu zamiast jakiegoś urojonego koca... Widzę też, że Twoje poglądy na wzmacniacze typu D są mocno uproszczone a TACD01 nie ma żadnego wyjścia pseudocyfrowego, tylko prosi się o lepszy zegar, do którego z resztą jest już wewnętrznie przygotowany; itp itd. Oj, trzeba Ciebie wyedukować...

jest jednak chyba ostrzejasza od sophii wojtka

Daj znać co bierzesz, ja też chcę takie

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Też miałem wrażenie , że Auralic u Artura zagrał poniżej jego możliwości.

Odczucia Artura mogą tez wynikać ze sposobu prezentacji w jego własnym systemie .

Akurat jego głośniki są pod tym względem wyjątkowe i stawiają wysokie wymagania innym głośnikom.

Dowodzi to po raz kolejny jak różne są oczekiwania co do spososobu grania systemu .

Dlatego należy kształcić swój słuch i takie spotkania dają ku temu okazję:)

I nie ma się co napinać z jakimikolwiek referencjami...w audio jest zbyt dużo zmiennych.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Myślę, że nie ma co dzielić włosa na czworo.

Albo gra i jest chemia albo gra do d.. znaczy tak sobie.

Na odsłuchach łatwo poznać, że nie ma chemii bo wtedy prawie nikt nie słucha a wszyscy siedzą w kuchni ; )

"Daj znać co bierzesz, ja też chcę takie"

moglbys jasniej, czy moze jestes taki sarkaz, bo sluchales gmek sterowanych 300xls kontra gmka sterowana sophią i wiesz na bank, ze tak nie jest, tzn ze dzwiek z gmki sterowanej 300xls jest lagodniejszy i twierdzenie, ze jest ostrzejsza(bardziej bezposrednia) od sophii jest glupota, ktora mozna doswiadczyc tylko na highu?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tylko, że ja niestety będę zmotoryzowany... Mogę po Was przyjechać, bo będę w sobotę wolny około 14-14.30, już po obiedzie. Następnego dnia mam znów wykłady w Chrzanowie o 9 rano... Jak to się nazywa w galicyjskim dialekcie? Łoś z wesołym autobusem;-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

OK, wezmę to co mam. Rozumiem, że Naim oprócz DIN dopuszcza również podłączenie XLR?

Naim - nie.

Ale może się zdarzyć, że będzie potrzeba podłączenia innego sprzętu.

Czasami goście bywają nieprzewidywalni pod wzgledem tego co przywoża ze sobą ze sprzetu.

A ja Tobie proponuj abyś najpierw posłuchał co towarzystwo lubi, a potem rzucał sloganami bo takie pisanie jest trochę niepoważne. W tym towarzystwie są osoby które chyba jako pierwsze rzuciły się na cyfrę z wszystkimi urokami z tego wynikającymi. Potrafiła też czasami nieźle iść krew z uszu zamiast jakiegoś urojonego koca... Widzę też, że Twoje poglądy na wzmacniacze typu D są mocno uproszczone a TACD01 nie ma żadnego wyjścia pseudocyfrowego, tylko prosi się o lepszy zegar, do którego z resztą jest już wewnętrznie przygotowany; itp itd. Oj, trzeba Ciebie wyedukować...

Gagacku edukację przyjmę każdą z jednym ale ... edukację techniczną, a nie światopoglądową tz. narzucanie "jedynie słusznego wzorca dźwięku". Już taki jeden na tym forum jest, co próbuje na silę wszystkim wmówić jedyny słuszny wzorzec tzw. "jednego audiofilskiego metra" ... "nie idźcie tą drogą" :) ... gusta są różne i dlatego, ja szanuję to co lubi Rochu, Rafael czy Ty, ale to nie znaczy, że ma mi się to podobać. Słuchałem ostatnio na spotkaniu co prawda krótko (bo tylko do 22:00) obu dac'ów (McGyvera i Auralica) podłączonych do monosów na lampie 845 i to co napisałem o "kocu" to są moje odczucia. Chyba mam do tego prawo? Wcześniej jak jeden jegomość pisał sloganem nt Auralica o "wypadających plombach" to jakoś nie protestowałeś? ... Nie bardzo rozumiem o co chodzi Tobie z moim poglądem na wzmacniacze klasy D? Nic na ten temat się nie wypowiadałem. Dla Twojej informacji ... przez dwa lata po monoblokach Manley Snapper miałem monoski w klasie D Bel Canto Ref 1000 ... i bardzo dobrze wspominam ten czas. Mam nadzieję, że dane mi będzie ponownie spotkać się z Tobą i innymi kolegami u Rocha ... to rozpoczniemy moją edukację :) pozdrawiam Artur

Areszt prewencyjny przed Audio Show?

; )

Witam Panów i Gospodarza Rochu :-).

Jako mieszkaniec Grodu Kraka, przeczytałem Wasz wątek w części i mogę pomóc troszkę, napisałem na PW do Rocha co i jak i gdyby była taka potrzeba, dajcie znać, będziecie zawsze mieli kontakt real time i bez żadnej cenzury i kagańców :-).

Oczywiście dodam bo w tym bananowym kraju to wskazane : nic za pomoc nie oczekuję i nie chce się wprosić na tą zacną impreze ale mogę pomóc bo też nie widziałem jeszcze takich jaj przez 20 lat chyba mojej egzystencji na forach i polskich i zagranicznych, jakie tu wyprawia załoga forum dlatego to zaoferowałem pomoc, mam duże możliwości techniczne w tej materii, zapewne większe niż to forum :-).

Pozdrawiam,

Andrzej

Gagacku edukację przyjmę każdą z jednym ale ... edukację techniczną, a nie światopoglądową tz. narzucanie "jedynie słusznego wzorca dźwięku". Już taki jeden /../

Człowieku, przeczytaj ze zrozumieniem swój własny wpis! A potem dopiero miej pretensje, ale wyłącznie do samego siebie. Ręce opadają.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.