Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jest propozycja kolejnego odsluchu next week. McGyver chcialby pokazac metrowe podlogowki na wooferach NMB i tweeterach Vifa D 26TG05. Zastanawiam sie gdzie? Moze u Gosi? Co Wy na to? Jest jeszcze troche czasu...

discomaniac71

Daruj, Rafale, zaśmiecanie Twojego wątku. Więcej nie będę. Skoro Twoje zdanie jest takie, jak Avatara, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyście założyli stosowny wątek dziękczynno-pochwalny, coś w rodzaju: "Dlaczego adamhiend wielkim tunerem jest?". Sam chętnie poczytam. Póki co nie mam żadnych powodów, aby się z Wami zgodzić, a wręcz przeciwnie.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam nie badz cyniczny - nikt nie chce wychwalac adamhiend'a - zreszta kazdemu zdarzaja sie wpadki. Po prostu Ty znasz go raptem niecale pol roku a my znamy go pare ladnych lat. Sluchalem dziesiatki sprzetu ktore przeszly przez jego reke a sam uzywalem przynajmniej kilku. Wyliczanie co to bylo i jak gralo nie ma sensu. Po prostu nie chce mi sie wierzyc zeby ten czlowiek zrobil taki prosty blad... Teraz tuninguje MF xCan v 3 Avatara i z tego co wiem swietnie mu idzie. Prosze zrozum mnie: jaki bylby powod zebym polecal Ci amatora? Korzysci majtkowe? Sorry az tak nisko nie upadlem.

Ale ja wcale nie twierdzę, że to amator elektroniczny. Błąd, jaki popełnił, jest z rodzaju "czeskich", jakie każdemu mogą się przydarzyć (choć właściwą część pracy zrobił na odwal się). Uważam natomiast, że zachował się jak amator, ba, dyletant w prowadzeniu biznesu, w rzetelności, a nawet zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Tego mogłeś nie wiedzieć, bo nigdy nie znamy człowieka do końca, a najgorsze wady wychodzą na jaw oczywiście w sytuacjach kryzysowych.

Znów tu śmiecę, ale sam mnie sprowokowałeś :-)

zwolennik łagodności

Na kontakty między Tobą a mną?! A jakże miałoby wpłynąć? Tu nie ma dla mnie związku.

Natomiast będzie z Tobą źle, chłopie, jak się nie weźmiesz w garść i nie zorganizujesz wreszcie jakiegoś odsłuchu z porządnym programem. Jak zacząłeś, to kontynuuj!

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jasne.

Dobra Panie i Panowie czas wziac sie do roboty. McGyver wyraza chec przyjazdu do Krakowa i pokazania swoich budzetowych kolumn (ponoc nie gorszych niz Minasy a przynajmniej niewiele - za to sporo tanszych). Dla mniej zamoznych audiofilow to wysmienita propozycja tym bardziej ze jako "zasilanie" zostana uzyte wysmienite monobloki Pana Macka natomiast zrodlem bedzie slynny juz Sony 227 ESD po tuningu. W zwiazku z tym mam do Was prosbe: do porownania potrzebne sa sklepowe glosniki w cenie do 3.000zl za pare. Otwieram liste obecnosci i czekam na propozycje. Dodatkowe informacje: odsluch we srode za tydzien, godzina do ustalenia, miejsce to prawdopodobnie mieszkanie Gosi (w zwiazku z Jej propozycja powyzej).

Kolumn spełniających kryteria nie mam, ale mógłbym przytaszczyć mojego pionka z nowym zegarem, zasilaniem i w ogóle :-), gdyby Brać chciała posłuchać dla porównania z tym soniakiem.

zwolennik łagodności

Uu, to ja niestety nie dam rady - właśnie kupiłem bilet na Alice In Chains (koncert akurat w środę). Do porównania ew. miałbym Dali 606 które mam zresztą obecnie na sprzedaz. Mogłoby być ciekawe porównanie.

PS: Chętnie bym posłuchał tych monobloków, ciekawe czy faktycznie są takie rewelacyjne! Tylko że one chyba zasługują na lepszych towarzyszy...?

PS2: Rozumiem że odsłuchy będą raczej w "sypialni" niż w "hali"? ;-))

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Misfit:-)

Prawdopodobnie w "sypialni":-) ..No i Ciebie nie będzie....Ehhh...

:-)..

Co do kolumn...Co prawda cena katalogowa Paradigmów Monitorów 11v.4 to 3990,00 ale myśle że mogą byc do porównania w sam raz....Radzą sobie znakomicie w "hali" no i przyda się im rozruch bo nie grają od 2 tygodni:-(.

McGyver:-)

Zartujesz sobie z tym: "Jeszcze ja"....prawda? Przecież to wokół Ciebie i kolumn całe poruszenie:-)..

NIe ma problemu żadnego, jest dużo miejsca, pomiescimy się..

Ja tam staram się być poważny tylko wtedy, kiedy się inaczej nie da. Moja ewentualna powaga na fotografiach to efekt całkowicie niezamierzony, a nawet w wiekszości wypadków niepożądany.

Witamy Szanowni Koledzy !

Ponieważ obserwujemy z ciekawoscią ten wątek, pozwalamy sobie w niniejszych ramach zaproponować dowolne wspólnie wybrane popołudnie/wieczór na spotkanie z nami i "nie tylko" naszymi konstrukcjami. Zarzucając garść szczegółów, do posłuchania jest nastepujące zestawienie: Marton Opusculum Reference - końcówka mocy firmy Marton z Łodzi Pana Marka Knagi 2x200W dual mono, CD- Audio Aero Capitole Mk.II Reference, całość połączona kablami Tara Labs Air 1 zakończenie toru stanowią zaś nasz najwyższy model kolumn - Sound&Line - Enigma ( trójdrożna konstrukcja oparta o Etony i Morell'a Supreme ). Poniewaz pomieszczenie jest dopasowane i akustycznie mamy nadzieje skończone: ma 29 m2 i kubaturę prawie 100m3 , dodatkowo zważywszy że prace nad kolumnami są już zakończone ... chyba możemy przy zachowaniu odpowiedniej dozy skromnosci zagwarantować ... przynajmniej ... Albo nic już nie powiemy. Mamy nadzieje że skorzystacie z zaproszenia ( dla nie zmotoryzowanych możemy dla 4-5 osobowych grupy(grup) zagwarantować dojazd spod marketu budowlanego Leroy Merlin - większa ilośc uczestników podczas jednej sesji jest mało komfortowa). Oczywiscie szczegóły do dogrania via e-mail, telefonicznie lub na forum poprzez wiadomosci prywatne. Serdecznie zapraszamy.

malibu, 1 Cze 2006, 08:58

>Jeżeli znajdzie się jeszcze odrobina miejsca to i jak chętnie zawitam na odsłuch.

To fajnie. Nagrałem Ci tą płytę co chciałeś, więc przywiozę.

Chętnie bym wpadł do Gosi na odsłuch, ale mam tak napięty tydzień, że nie wiem czy wydole z oddaniem wszystkich projektów. Zobaczę, ale wątpie żebym wpadł (można by zabrać moje trójdrożne czterogłośnikowe kolumny Goky Mp 180 - cena 2150zł).

Co do odsłuchu u Sound&Line to jak na razie jestem chętny. Ale może mi wtedy wypaść jakieś kolokwium

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.