Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętajcie, że sam DAC nie gra, gra całość systemu. Więc jeśli transport będzie lepszy, to może nie tylko podnieść wartość w systemie, ale i skutecznie ją obniżyć...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wiem jaki jest przetwornik w moim CD, ale lampy w McGywerze dają zbliżony dźwięk do ARC. Nie da się tego bezpośrednio porównać do CD ARC nie sprawdza się w roli transportu.

Tomek....przepraszam..ale jak tam mogłeś to ocenić ...w tym zgiełku i w innym systemie ..kolejny nietoperz.

Pamiętajcie, że sam DAC nie gra, gra całość systemu. Więc jeśli transport będzie lepszy, to może nie tylko podnieść wartość w systemie, ale i skutecznie ją obniżyć...

Opinie są subiektywne... W tym konkretnym zestawieniu u Rocha podczas odsłuchu plików uwidoczniła się wyraźna przewaga DAC McGywera. Być może w innym zestawieniu byłoby inaczej. Jak już pisałem nie analizuję aspektów rynkowych, czyli faktycznych szans na sprzedaż tego produktu, ale czysty dźwięk...

Obawiam się, że dostaniesz w sobotę;-)

Odkręcam cybanty...ciśnienie spada..

Odsłuch Auralika u Artura w kwietniu tego roku wypadł całkiem nieźle. Ale wtedy słuchaliśmy z transportu CD. Nie było droższego źródła do porównań. Na pewno on gra lepiej podłączony do transportu CD niż do plików.

Tomek, zaproszę Ciebie do siebie i puszczę muzę z mojego CD i mojego kulawego laptaka na Vega ... zapewniam Cię, że nie będzie "żyletek", tak jak to cały czas piszecie o plikach. Będzie inaczej, ale jak dla mnie, nie jest to dramatyczna przepaść. Oczywiście ja to postrzegam inaczej, bo mam inne preferencje soniczne. Rozumiem, że zwolennicy grania takiego jak prezentuje DAC McGyvera nie zaakceptują grania z plików ... nigdy, i to trzeba uszanować.

No właśnie ....teraz po ryju dostanę....;)

Nie dostaniesz ... zaraz do Ciebie dzwonię :)

Niedługo Cię odwiedzimy i Ci nastukamy !!!

o to to ... nastukamy w sobotę Grzechowi :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

zapewniam Cię, że nie będzie "żyletek", tak jak to cały czas piszecie o plikach

Akurat w zestawieniu serwera Piopio z DAC McGywera też nie było żyletek... Po raz drugi w życiu usłyszałem znośny dźwięk z plików;-) Przy czym największa w tym zasługa lampowego DAC. Faktem jest też to, że Piopio podłączył Auralika komputerową sieciówką oraz jakimiś kiepskimi drutami. Podłączenie Transparenta Reference MM dało znaczną poprawę dźwięku... Jemu też trzeba nastukać za tę partyzantkę;-) Piopio, bój się, dostaniesz łomot!!!

Kurcze, nie zwracam na te kable uwagi, nie mam potrzeby i mi gra :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Kurcze, nie zwracam na te kable uwagi, nie mam potrzeby i mi gra :)

Neo, nawet zamiana przez Arka kolejności podpięcia Acrolinka i Ramzesa dała wielką zmianę w dźwięku... Więc ile musi dać wymiana kabli od prodiża na porządne;-)

No właśnie ....teraz po ryju dostanę....;)

nie pękaj, nie dostaniesz :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Neo, nawet zamiana przez Arka kolejności podpięcia Acrolinka i Ramzesa dała wielką zmianę w dźwięku... Więc ile musi dać wymiana kabli od prodiża na porządne;-)

Ja tego nie neguje. chodziło mi o to, że u mnie w systemie nie potrzebuje nie wiadomo jakich kabli i gra mi to naprawdę dobrze :)

Piopio dostanie przy najbliższej okazji;-)

Do mnie ma przyjechać w grudniu ze swoim plikograjem jak pożyczę na odsłuch Auralic Aries'a ... wtedy możemy zrobić odsłuch plikowy u mnie ... i wtedy stłuczemy Piopio (bo mnie z kablami do Vega też nie słuchał) :)

Jestm jakoś bardzo zdystansowany do pana Srajana i jego wesołej gromadki recenzentów.

A ja gościa polubiłem i jego Lady za wygląd..................fajna para do horrorów)

Myślisz i piszesz o hevensgejtach?

Gość cybant

(Konto usunięte)

A ja myślę, że jest coś nie teges z produktami zaczynającymi swoją historię na 6moons.com.

Jestm jakoś bardzo zdystansowany do pana Srajana i jego wesołej gromadki recenzentów.

Jak coś jest za darmo to jest super....

A ja gościa polubiłem i jego Lady za wygląd..................fajna para do horrorów)

Coś Tobie się pomylało....starcza demencja..?

A za co ja mam dostać łomot ? Bo się pogubiłem ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To następne spotkanie u rocha to będzie ustawka ? ;)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A za co ja mam dostać łomot ? Bo się pogubiłem ...

O ile się nie mylę, to za sieciówki komputerowe. Albo sieciówką komputerową... nie pamiętam

Ty cybant też wyglądasz na niezłego zawodnika ...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Myślisz i piszesz o hevensgejtach?

Muszę Ci Stary napisać, że Arek_67 też używa Heavens Gate do zasilania końcówki Accuphase;-) Czyli chyba to nie jest tak słaby kabel jak Ci się wydaje. Zapytaj Squada co wprowadził w jego systemie...

>>tomkly

Nie chodzi o to, czy kabel jest zły, czy dobry, ale co może zrobić w danym systemie. U Arka może robi dobrą robotę, a tutaj... z gówna bata nie ukręcisz...

... Zapytaj Squada co wprowadził w jego systemie...

takiej "rewolucji" jak ta sieciówka jeszcze żaden kabel, ani IC ani głośnikowy u mnie nie zrobił.i choć to nie moja szkoła grania to muszę napisać, że jak ktoś szuka kabla do ożywienia systemu to warto go wypróbować.

----------------------------------------------------

takiej "rewolucji" jak ta sieciówka jeszcze żaden kabel, ani IC ani głośnikowy u mnie nie zrobił.i choć to nie moja szkoła grania to muszę napisać, że jak ktoś szuka kabla do ożywienia systemu to wato go wypróbować.

W/g mnie zasugerowałeś,że gdy go wepniesz -to muł stanie się koniem wyścigowym?.......tak zrozumiałem Twój wpis-to taki dopalacz co nie?

Gdy wepnie się go tam gdzie nie trzeba -to co on robi wtedy?

Auralic podłączony lepszą sieciówką z pewnością zagrałby dużo lepiej;-)

Może przynajmniej inaczej ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

to muł stanie się koniem wyścigowym?

Dokładnie tak;-) Podobnie rzecz ma się z Accuphase A-20V. Arek wie jaki kabel jest potrzebny temu wzmacniaczowi.

Gdy wepnie się go tam gdzie nie trzeba -to co on robi wtedy?

To trzeba wpiąć to co trzeba;-)

Mówiąc dokładniej, trzeba wiedzieć co do czego przypiąć...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.