Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

W/g mnie zasugerowałeś,że gdy go wepniesz -to muł stanie się koniem wyścigowym?.......tak zrozumiałem Twój wpis-to taki dopalacz co nie?

Gdy wepnie się go tam gdzie nie trzeba -to co on robi wtedy?

Piotr,

Teraz poważnie .

Masz naprawdę dużą wiedzę ...zamiast stawiać wątpliwe pytania ...to bardzo wygodne.

Stawiałbyś jakieś tezy...

W/g mnie zasugerowałeś,że gdy go wepniesz -to muł stanie się koniem wyścigowym?.......tak zrozumiałem Twój wpis-to taki dopalacz co nie?

:) no u Ciebie ten kabel by się nie sprawdził ;)

Gdy wepnie się go tam gdzie nie trzeba -to co on robi wtedy?

boję się myśleć :)

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

HG ma niesamowitą dynamikę, ale i koncentrację w zakresie wyższej średnicy. Pasuje do urządzeń wolnych, okrągłych, skupiających swoją uwagę w zakresie niższej średnicy. Accuphase, BAT i pewnie kilka innych by się znalazło...

Panowie, czy Wy się czasem trochę nie zagalopowaliście z tym publicznym ukamienowaniem Auralica? Jak można tak kategorycznie oceniać sprzęt na podstawie odsłuchu w zupełnie przypadkowym zestawieniu? Czy ktoś z rzucających kamienie słyszał go w ogóle w jakimś innym systemie, takim do którego został świadomie dobrany? Czy oceniacie tylko po tym, że inny DAC w tych samych warunkach zagrał lepiej? Wiecie, na tej zasadzie to należałoby uznać, że 99,9% sprzętów na planecie jest do bani, bo dla każdego z nich da się znaleźć taki system, w którym za cholerę nie zagrają. Kto z wypowiadających się słyszał tego konkretnego Auralica chociażby w jego macierzystym systemie u Piopio? W systemie do którego został wybrany na podstawie odsłuchów porównawczych z innymi DACami, a nie dlatego, że był akurat pod ręką, albo że ktoś zrobił na niego promocję. Tak się składa, że byłem na pierwszym odsłuchu Vegi u Piopio (kilka miesięcy przedtem zanim ją kupił) i trzem z czterech obecnych tam osób Auralic podobał się bardziej niż m.in. równolegle odsłuchiwany Lampizator lev. 4 - czy to oznacza, że Fikus robi badziewne dacki? Idąc Waszym tokiem rozumowania na to by wychodziło....

Ja się tylko w tym wszystkim dziwie Piopio, że pod presją całej tej nagonki na Auralica tak szybko sprzedał sprzęt, z którego do tej pory był bardzo mocno zadowolony. Mnie się zawsze wydawało, że system audio to się składa pod siebie, a nie pod gusta kolegów z forum, ale najwyraźniej teraz panują inne obyczaje. Cóż, przynajmniej squad zrobił dobry interes ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Panowie, czy Wy się czasem trochę nie zagalopowaliście z tym publicznym ukamienowaniem Auralica? Jak można tak kategorycznie oceniać sprzęt na podstawie odsłuchu w zupełnie przypadkowym zestawieniu? Czy ktoś z rzucających kamienie słyszał go w ogóle w jakimś innym systemie, takim do którego został świadomie dobrany? Czy oceniacie tylko po tym, że inny DAC w tych samych warunkach zagrał lepiej? Wiecie, na tej zasadzie to należałoby uznać, że 99,9% sprzętów na planecie jest do bani, bo dla każdego z nich da się znaleźć taki system, w którym za cholerę nie zagrają. Kto z wypowiadających się słyszał tego konkretnego Auralica chociażby w jego macierzystym systemie u Piopio? W systemie do którego został wybrany na podstawie odsłuchów porównawczych z innymi DACami, a nie dlatego, że był akurat pod ręką, albo że ktoś zrobił na niego promocję. Tak się składa, że byłem na pierwszym odsłuchu Vegi u Piopio (kilka miesięcy przedtem zanim ją kupił) i trzem z czterech obecnych tam osób Auralic podobał się bardziej niż m.in. równolegle odsłuchiwany Lampizator lev. 4 - czy to oznacza, że Fikus robi badziewne dacki? Idąc Waszym tokiem rozumowania na to by wychodziło....

Ja się tylko w tym wszystkim dziwie Piopio, że pod presją całej tej nagonki na Auralica tak szybko sprzedał sprzęt, z którego do tej pory był bardzo mocno zadowolony. Mnie się zawsze wydawało, że system audio to się składa pod siebie, a nie pod gusta kolegów z forum, ale najwyraźniej teraz panują inne obyczaje. Cóż, przynajmniej squad zrobił dobry interes ;)

Ależ oczywiście , przecież o Auralicu pisał Szymon..

To jest dobry Dac tylko na razie nie gra..;))

Dałeś sie wkręcić Squadowi...;))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Auralic może zagrać dobrze, tylko wymaga odpowiedniego toru oraz okablowania. Sieciówka w typie Epiphany X, kabel łączący go z transportem lub serwerem klasy Transparenta Reference, itp. Tylko to bardzo winduje koszty. Natomiast do transportu plikowego Piopio idealnym partnerem wydaje się DAC lampowy. Będzie na nim w stanie zaprezentować zdecydowanie lepiej walory swojego serwera.

Ależ oczywiście , przecież o Auralicu pisał Szymon..

To jest dobry Dac tylko na razie nie gra..;))

Stopuj waść, bo ja cudem nie zaplułem kawą ekranu :D

Auralic może zagrać dobrze, tylko wymaga odpowiedniego toru oraz okablowania.

Najlepiej jak te kable będą miały od razu metki z cenami hurt/detal, nooo, to wtedy zagra b. dobrze.

btw A czemuż to ostatnio takich karteczek brakło, jak Stary przyjechał - no co to ma być?!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A ja z dobrze poinformowanego źródła ( obecnego na tej sesji odsłuchowej a nie posiadającego konta na forum ) usłyszałem że:

1. Odsłuchy odbywały się bez ładu i składu. Brakowało planu, chronologii. Kiedy przyjeżdża taka masa sprzętu i okablowania, warto coś wcześniej zaplanować.

2. Chłopaki głaszczą się po jajach, a pliki zagrały po prostu kulawo. Dac McGywera trochę pomógł i dlatego: " ... zamiast obu, tylko jedna noga była złamana. "

3. Kwieciste opisy i opinie " znafców " zamieszczane na tym forum, w zderzeniu z rzeczywistością okazują się nie warte funta kłaków.

4. W efekcie najdłużej słuchane z satysfakcją były podobno urządzenia przywiezione przez Grupę Warszawską, tj. Reimyo, Accuphase , Transparent, Acrolink, Ramzes, etc. - czyli klasyka.

przez Grupę Warszawską, tj. Reimyo

A kto miał Reimyo z grupy warszawskiej skoro mnie nie było :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

A kto miał Reimyo z grupy warszawskiej skoro mnie nie było :)

to był Warszawiak z ......

Wietnamu ;)

----------------------------------------------------

to był Warszawiak z ......

Wietnamu ;)

A to znam człowieka :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

jello - w Krakowskich spotkaniach liczą się przed wszystkim ludzie, rozmowy w miłym towarzystwie, poszerzanie swojej wiedzy. W Krakowie nie przejdzie "odsłuch" gdzie wszyscy siadają, jest cisza bo trzeba słuchać, wróć, ODSŁUCHIWAĆ, każdego kabla, różnic, wybrzmień itp. Te etapy mamy już za sobą (i nie chciałbym aby wróciły). Albo coś gra, albo nie. Jeśli nie gra, to nie ma do czego wracać.

A jak ktoś chce inaczej, niech urządza odsłuchy u siebie wedle określonych reguł i metod.

Słucham tylko muzyki.

...ciąg dalszy:

5. Większość odsłuchiwanych zestawów nie miała nic wspólnego z pojęciem Hi-End, poza przypadkowymi elementami toru.

...I dlatego, chyba bardziej miejsce tego wątku pasuje do działu Hi-Fi niż Hi-End.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Spotkanie było niesamowicie udane i miało charakter głównie towarzyski. Było bardzo miło i sympatycznie, co podkreślają wszyscy uczestnicy zarówno z grupy warszawskiej jak i małopolskiej. Ja podzielam w 100% punkt widzenia Koobala. A od strony czysto dźwiękowej to nikt nie oczekiwał i nie miał złudzeń, że serwer za 3.000zł zagra lepiej niż Reimyo za 70 tys. zł bo to absurd. Ja też nie jestem zwolennikiem grania z plików, o czym wszyscy doskonale wiedzą, tym niemniej zaobserwowałem postęp w brzmieniu serwera Piopio. Zresztą nie tylko ja, bo duża część kolegów słuchała wcześniej jego urządzeń i też odnotowali poprawę. Więc chyba wypada o tym napisać.

T

jello - w Krakowskich spotkaniach liczą się przed wszystkim ludzie, rozmowy w miłym towarzystwie, poszerzanie swojej wiedzy. W Krakowie nie przejdzie "odsłuch" gdzie wszyscy siadają, jest cisza bo trzeba słuchać, wróć, ODSŁUCHIWAĆ, każdego kabla, różnic, wybrzmień itp. Te etapy mamy już za sobą (i nie chciałbym aby wróciły). Albo coś gra, albo nie. Jeśli nie gra, to nie ma do czego wracać.

A jak ktoś chce inaczej, niech urządza odsłuchy u siebie wedle określonych reguł i metod.

To nie zamieszczajcie opinii które nie mają związku z rzeczywistością i oparte są na fałszywych przesłankach, wynikających min. ze źle przygotowanych warunków odsłuchowych.

T

To nie zamieszczajcie opinii które nie mają związku z rzeczywistością i oparte są na fałszywych przesłankach, wynikających min. ze źle przygotowanych warunków odsłuchowych.

A co Ciebie w tym wątku obchodzi jakie ja opinie wyrażam? To tylko i wyłącznie moja sprawa co ja piszę i co umieszczam - wara Ci od tego.

Słucham tylko muzyki.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A co Ciebie w tym wątku obchodzi jakie ja opinie wyrażam? To tylko i wyłącznie moja sprawa co ja piszę i co umieszczam - wara Ci od tego.

Powiedziałeś dokładnie to, co chciałem przekazać, tylko w sposób bardziej bezpośredni;-)

Odsyłam do punktu 3:

3. Kwieciste opisy i opinie " znafców " zamieszczane na tym forum, w zderzeniu z rzeczywistością okazują się nie warte funta kłaków.

To tylko opinia jednego z uczestników spotkania, nie moja, co zaznaczyłem na początku. Jak może być moja, jeśli jak celnie zauważył Tomkly, nie było mnie na tym spotkaniu.

Gość rochu

(Konto usunięte)

1. Odsłuchy odbywały się bez ładu i składu.(...)

Obawiam się, że jesteś skazany na odsłuchy po sklepach i na AudioShow.

Chyba nikt cie nigdy nie zaprosił (i pewnie nie zaprosi) do swojego domu.

Ta opinia dotyczy jedynie walorów odsłuchowych na tej imprezie a nie gościnności oraz zalet towarzyskich spotkania, które oczywiście są bezdyskusyjne. Czytajcie proszę ze zrozumieniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.