Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Wziąć na porównanie z DYI adamhienda mojego strusia i stelmacha? Tylko nie wiem czy sie nie zrobi za dużo kombinacji do odsłuchu :0

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Dawno tutaj nie zaglądałem, kiedy spotkanie? Oczywiście w Monarchii? Mogę wziąść DCD2700... Tylko chyba nie w tą Środę?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

McGyver, wiem, miałem problem z samochodem, juz jest naprawiony ale mamy teraz "sezon" na stacji i warsztacie, pracuje dziennie po 12-14h, po prostu obłęd. Soboty tak samo, jedynie Niedzielę mam wolną ale wtedy leże plackiem i nawet nie oddycham :-) Czasu niestety brak. Nawet ostatnio na sluchanie muzyki, nie mówiąc o jakiejś zabawie z odtwarzaczem, miałem jeszcze zrobić oddzielne zasilania w DCD, na razie poprzestałem na kondensatorach MKP w bezpośrednim sąsiedztwie DAC-ów i 10szt nowych opampów. Jednak chcę go postawić ponownie koło AT!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A w tym AT jest w ogóle oryginalny DAC? Adamhiend z tego co wiem robi jakieś DACi... bo jeśli została sama obudowa i napęd, to ciężko tu mówić o jakimś potencjale ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No moge sie teraz zajac przyjemnosciami:):):)

Jesli Marcin nie moze to skontaktuje sie z malibu i zapytam czy moze u niego bysmy sie spotkali bo zdaje sie ma duzy dom. Adamhiend co Pan na to?

mam kable TRANSPARENT REFERENCE XL

jezeli spotkanie u Marcina odpada, to pozostaje nam Malibu, proponowałbym w takim razie kaniec tygodnia (sroda była optymalna dla Marcina - mały ruch w lokalu),moze piątek, lub sobota(najlepszy prą w sieci) i o wczesniejszej porze, ludzie nie bylby tak spięci, wszystko byloby na luuzie...

co do mojej audio-technici, to jak pisałem wcześniej sam konwerter pojedynczy16Bit jest nieruszany (wymieniłem tylko przerzutnik na wyjściu (prawy/lewy kanał)na typu HC, natomiast wyczytałem gdzies w prasie fachowej, że można wyłączyć wewnętrzny scalak audio (bele jaki) i uaktywnic wyjście prądowe, ale brak jakiejkolwiek literatury (w tych czasach 1984) na temat tego konwertera, spowodował, że moje proby skonczyly sie fiaskiem

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Piatek i weekend zupelnie odpada.

Ustalilismy termin na jutro godz 18. Bedziemy sluchac w salonie 36m2. Problemem jest mala ilosc osob ktora swobodnie wejdzie: ok 10... Ale damy rade. Na pewno bedziemy sluchac kolumn Minas Anor na Vifie XT i Morelu MDT 29 wzmacniacza NAD C 352 i Primare CD 21. Jesli pojawi sie adamhiend posluchamy kolumn jego produkcji na Fostexie i koncowki mocy Technics SE A 5 mocno tuningowanej. Poniewaz odsluch sluzy glownie porownaniu kolumn dlatego prosilbym opterona o przywiezienie zrodla DCD 2700 i to wszystko. Sam wezme moja Yamaszke. Oczywiscie konieczne beda plyty z roznym rodzajem muzyki. Czekam na wpisy osob chetnych do wziecia udzialu w odsluchu. Na razie jestem ja moj ojciec i malibu. Kto nastepny???:):):)

Tu macie mapke dojazdowa:

http://www.gatsby.pl/kontakt.html

To ja myślę że bym wpadł. Mam nadzieję, że adamhiend będzie ze swoim sprzętem, bo jak nie, to raczej mało tego porównania będzie... ;-) przydałyby się jeszcze jakieś kolumny skoro to ma być porównanie kolumn :)

PS: Jeśli to wypadli to ja bym jechał z Jana Pawła autem Opolską jakby ktoś chciał. Tyle że z powrotem już jechałbym obwodnicą na Zakopane...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja bede niestety musial tez kogos poprosic o transport... Po 1 ojciec nie jest do konca zdrowy i nie bardzo moze chodzic a po 2 wioze wzmaka ze soba ktory co nieco wazy...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lenam, Misfit, josef, malibu ojciec i ja - zatem zostalo 6 miejsc - liczac opterona i adamhiend'a 4... kto pierwszy ten lepszy (zalozylem ze bedzie 12 osob - to zupelny max)

Dodatkowe wskazówki DOJAZDU!!!

Jądąc od Ronda przy "macro" w stonę autostrady , na Pasterniku jest odnoga na Rząskę zjeżdzamy w prawo i potem w lewo po wiadukt i na srzyżowaniu (pzry cmentarzu) w lewo. Potem długa prosta około 1km , po lewej jednostka wojskowa) i zaczyna się Rząska,stadnina koni po lewej i po prawej). Od tego miejsca trzeba pilnować prawej strony bo na ogrodzeniu będzie nr 28 i reklama servisu samochodowego) i tam wjeżdzamy w taką bitą drogę po lewej będą złomy sąsiada mechanika i jeszcze domek (Ładny) przedemną.Przed domem parking z kostki brukoweJ. I WITAM!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dzieki Adam ale nie da rady. Nie ze wzgledu na mnie - biore wzmak do duzej torby podroznej i jade - ale ze wzgledu na ojca. Jego trudnosci w poruszaniu najlepiej widzial malibu jak jechalismy do Sosnowca. Ale nie smutajcie sie: jak mnie nie bedzie to tez odsluch sie na pewno uda:):):):):) Ja tu jestem w koncu od zapiecia wszystkiego na ostatni guzik.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.