Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim pokażę zdjęcia (jutro), pozwolę sobie na jedną tylko ogólną uwagę. Uważam, że powyższe komentarze obecnych na spotkaniu trzeba opatrzyć następujących przypisem (wspominano o tym, ale chyba nie dość dobitnie): praktycznie nie było możliwości rzetelnej oceny sprzętu! Nie dość, że monitorki (choć same w sobie zacne) małe, a pomieszczenie relatywnie duże, to jeszcze ich ustawienie i umiejscowienie było wręcz antyaudiofilskie. Po prostu wraz z głośnikami grały... parapety, a wnęki okienne stanowiły świetny bass trap :-) (nota bene, dopiero podczas wizyty w toalecie odnazłem zawieruszony gdzieś bas, serio). W tej sytuacji poza ogólnym stwierdzeniem, że CD Audio-techniki grało najfajniej, osobiście nie pokusiłbym się o jakieś szczegółowe analizy, nawet gdyby się na tym wszystkim choć odrobinę znał ;-P

Uważam, że spotkanie było świetnym sukcesem społecznym, towarzyskim i metafizycznym, ale odsłuchy, prawdziwe odsłuchy są przed nami. Znakomicie, że się spotkalismy, że tylu osobom chciało się, mimo wrednej aury (no, oprócz Paulinki).

Myślę, że podobnie jak inni obecni na inauguracyjnym spotkaniu, powinienem podziękować Gospodarzowi lokalu - Restauracji "Monarchia" przy ul. Józefa 6 - za bezinteresowne ugoszczenie nas oraz Discomaniakowi71 za heroiczne wzięcie na siebie roli spiritus movens całego przedsięwzięcia. Dzięki Panowie!

zwolennik łagodności

sa wazniejsze sprawy do załatwienia Panowie....

josef co to znaczy ze wymiekłem,w jakim sensie??ze sie bałem disco albo cos w tym stylu??a moze dla mnie oceniac sprzet jest lepiej na spokojnie niz w przelocie?? wiec darujcie sobie...:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kazdy z nas ma prace rodzine i duzo wazniejsze sprawy - tak nawiasem...

Panowie co myslicie o stworzeniu odpowiednika klubu KAiM w Krakowie? Nasze odsluchy nabralyby konkretnych ram...

Zobaczymy co na moja propozycje odpisze Harpia Acoustics...

Nie, no nie w tym rzecz. Ale trochę organizacji i agorytmów robi dobrze każdemu przedsięwzięciu. Podstawowe zupełnie sprawy: cykliczność spotkań, ich tematy z czasowym wyprzedzeniem, kto za co odpowiada, kto zaczyna, kto puszcza muzykę, a kto ją wybiera. O, np. wczoraj więcej byśmy się dowiedzieli o sprzecie, gdyby słuchane kawałki były nieco mniej przypadkowe. Kwestia lokalu. Albo: kto instaluje sprzęt, bo jak się kręci zbyt wiele osób, to się może gdzieś zapodziać jakaś siecióweczka (oby nie!).

Myślę, że takie elementrane pytania trzeba sobie zadać, wszystkiego nie da się zaimprowizować. Tak sądzę.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie bedzie prezentacja Minasow McGyvera ale jest jeden duzy problem. Potrzebujemy firmowych podlogowek w cenie powyzej 3000zl do porownania - co Wy na to?

Mam znajomego ktory jest dystrybutorem Kef'a ale czekam na inne propozycje. Jesli chodzi o wzmak - nie mamy sie co martwic. Adam go zalatwi.

Obiecane...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1122-100007844 1170283232_thumb.jpg

post-1122-100007845 1170283230_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

.

Ukryta Zawartość

post-1122-100007841 1170283241_thumb.JPG

post-1122-100007842 1170283235_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

post-1122-100007838 1170283246_thumb.JPG

post-1122-100007839 1170283244_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

post-1122-100007836 1170283250_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no cóż pierwsze koty za płoty, może nastepnym razem bedzie lepiej, zainteresowanym podaje,że moje interkonekty robione sa na bazie kabla głośnikowego audio-technica PC-OCC (od dawna niestety nieprodukowanego) co to bedzie jak mi się skończy, kiedyś taki kabelek robiła tez firma Stax, żałuje że kiedyś jak miałem dobre stosunki z ta firmą, zamiast kupować ich topowy model słuchawek, trzeba było kupic taki kabelek (obecnie firma Stax też od dawna już nierobi tego kabelka)OGŁSZAM WSZEM I WOBEC, ŻE ODNALAZŁ MI SIE KABEL SIECIOWY!!

discomaniac>>>to nie sztuka zakosić firmowe głosniki! kolega ktory kupil topowe genesis za $50.000 tez wymienial w nich cewki niskotonowe, a jak patrzy sie na firmowe zwrotnice w kolumnach nawet za 10K to chce sie plakac!

Wcale mi nie chodzi o ewentualne "zakasowanie" kolumn firmowych, tylko o jakiś punkt odniesienia. Jak się słucha jakiegoś sprzętu solo, w zupełnie nnieznanych sobie warunkach akustycznych, bez porównania z czymś innym, znanym i powtarzalnym, to tak naprawdę niewiele mozna powiedzieć o jakości. Macie możliwość, to ściągnijcie jakieś kolumny za 15000zł, skoro uważacie że poniżej 10000zł pozostawiają wiele do życzenia. Nie widzę przeszkód.

Chlopaki, napiszcie to spotkanie bylo czy bedzie, bo jezeli bedzie to ja takze sie pisze. Moge przytargac interkonekt VdH 102MkIII. Co do CD to w razie wyzszej koniecznosci MF 308CR. Wzmaka MF308 z powodu problemow z kreoslupem siepisze targac. Pozdrowki Paweł

Upsss sorki spotkanie oczywiscie bylo. Nie ma tu opcji edit do postu wiec moje zblaznienie kazdy bedzie vzytal. Podtrzymuje propozycje jezeli mialoby dojsc do kolejnego. Pozdrawiam Paweł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.