Skocz do zawartości
IGNORED

Awaria wzmacniacza ROTEL RA-931 MkII!!!!

stachman

Rekomendowane odpowiedzi

>pitt

studiujesz zaocznie?

a skąd jesteś? jestem teraz właśnie na g-g

czy to jest długa operacja i czy puścisz mnie z torbami:)))?

aha nie mam nawet porządnej lutownicy...

stach

>stachman

Nie wiem jak wygląda to w 931, ale może jest trochę podobny do 921 i coś to Tobie pomoże???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Josef ... przepraszam że tak zapytam ale do ilu wg. Ciebie MHz powinny pracować tranzystory Audio ??

Moje zdanie jest takie że jeżeli ze sprzężeniem nic nie jest skopane, masa się nie zapętla i sa doczniki na tranach w driverze (a to wszystko jest seryjnie) to nic im nie będzie ...

Moim zdaniem - będą OK. Po regulacji może to nawet całkiem nieźle zagrać. Tranzystorki są w cenie 3zł za SC i 4,3zł za SA, więc nie za wiele. Ich pasmo nie powinno powodować problemów - wiele tranzystorków ma pasmo nawet do 200MHz i jakoś się nie wzbudzają. O ile mnie zresztą pamięć nie myli, to na wejściu za selektrorem jest opamp z filterkiem, który ścina to pasmo, no i regulacja głośności, która również swoje robi, więc zbytnio bym się nie przejmował.

nie mówię, że będzie ale może - zdarzały się sytuacje (czytajcie różne fora - nie tylko audiostereo ;) ), że niektórzy "udoskonalali" stare konstrukcje np. na 2n3055 dając nowoczesne nowe bardziej liniowe tranzystory jak te 1302 a potem się dziwili, że coś im się pali :)

ale trzymam kciuki - oby było lepiej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.