Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Imagination

fxx

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie nic nie wymieniam. Coraz bardziej rozczarowuję się tym ,co próbuję. Na przykład wczoraj mój modyfikowany Primarek nie dał szans cedekowi za 1649 funtów.

Na Gainclon'a namówił mnie Gutekbull. Przyjedzie,posłuchamy.

Kto inny zachęca mnie do Audiomatusa....

A ja jestem zadowolony. Płyt tylko mało ! A może trzeba by tak na łyżwy ?

->zildjian

czytam Towje wypowiedzi i podba mi się to ze nie sa zaburzone interesami..

ciekawe jest dla mnie jednak że bardzo rozmijamy sie w ocenie primare:

dla mnei cd był nie do przyjęcia bo zdecydowanie za miękki i za spokojny, wolałem juz marantza 17, wtedy jak kupowałem a z marantzem wygrał CAIRN FOG jako bardziej agresywny i dynamiczny

a wzmacniacz z kolei dla mnie niezły aczkolwiek (i tu zgadzam się z Tobą) brak mu dynamiki, natomiast górę ... hmmm lubię żyletowatą...i nawet wolę wyostrzenie niż lampową słodycz..stąd pociąg do Imagination ale focalowskiej wersji

jednak w sumie w tej chwili to co mnei najbardziej urzeka to przestrzeń i stereo..

pozdrawiam

Dlatego że i ja lubię żyletę mam Focale (już 3ci model z rzędu - przedtem 2 x JMLab Electra 905). Kiedyś grywałem na perkusji i żaden z głośników jakie znam nie potrafi przekazać brzmienia czynela czy werbla ze wszystkimi "overtones". Pomijam staccato na gitarze czy pierdnięcie Stańki !

Co do cd Primare D 20 jakiego mam. Po przeróbce to zupełnie inny model. Ma nowe zasilanie,procesor z wyższej półki (AKM 4395) niż ten oryginalnie zastosowany (4393), inne "kondzia" i podobne pierdoły.

zildjian

Na razie nic nie wymieniam. Coraz bardziej rozczarowuję się tym ,co próbuję. Na przykład wczoraj mój modyfikowany Primarek nie dał szans cedekowi za 1649 funtów.

A jaki to cd?

Co do głosnikow Focala to chyba tylko należy załowac ich decyzji o zaprzestaniu sprzedaży zewnętrznym producentom. Mam wrazenie ze innym firmom robienie kolumn na tych glosnikach wychodzi jednak lepiej niz JMLabowi. Z drugiej strony jednak, mamy dobre, nowe Imagination 2, za jedna trzecia ceny starych. Kto słyszał trąbke na focalu ten racej nie bedzie chcial sie zamienic, ale lepsze to niz nic.

->zildjian

pogrzebałem jeszcze w wątkach. powiedz mi czy słuchałes w końcu Krella? bo kiedyś to rozważałeś taki zakup..;-)

jeśli tak to co Ci w nim nie leżało że nie zdecydowałeś się?

Fxxx

Krell. Tak, rozważałem odsłuch i zakup ,ale to był okres kiedy obstawałem przy integrze. Swoją drogą należy pomyśleć o jakiejś porządnej amerykańskiej końcówce w przypadku ewtl. wymiany LFD.

>zildjian

Wiem że miałeś MF 300, czy grał u Ciebie z Zollerami Im, w jakim kierunku nastapi zmiana brzmienia poprzez zastąpienie np MF A3, Krellem 300i, a może Jollida 300B. lub Audiomatus.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 30 Sty 2006, 22:46

>Wiem że miałeś MF 300, czy grał u Ciebie z Zollerami Im, w jakim kierunku nastapi zmiana brzmienia

>poprzez zastąpienie np MF A3, Krellem 300i, a może Jollida 300B. lub Audiomatus.

MF A300 grał u mnie z JMLab Electra 905. I grało to świetnie!

Krella nigdy nie miałem, Jolida 300B nie podobała mi się (Arkadix ma inne zdanie), Audiomatusa może odsłucham.

Popełnij jakiś wpis jak odsłuchasz audiomatusy na Zollerach. Jestem ciekawy jak to zagra z zollerami. Sam bym posłuchał,ale z braku czasu odkładam i odkładam.

Dzięki

Prawdę powiedziawszy rozczarowałem się już tyloma rewelacjami,że jestem zmęczony i nie bardzo mi się chce. Znając poza tym nierychliwość producentów.... Audiomatusa masz u siebie pewnie za rogiem. Ja "czekam " od grudnia 2004 r,co producent pomija milczeniem w innym wątku.

Lepiej zacznę polować na jakąś kultową amerykańską końcówkę za ułamek ceny.....

Nie będzie próbowana "kultowa" poniekąd firma niemiecka. Obrażony Sz.P. Dystrybutor odmawia "współpracy", po tym jak nic,mimo kilku podejść, od niego wcześniej nie kupiłem.

normalka - "dystrybutorzy" obrażają się dość szybko, ale udostępnić sprzęt do odsłuchu to tygodniami zwlekają.

> zildjian

OK. Dzięki. Powodem mojego zapytania jest czwartkowe spotkanie w KAIM.

Szukamy możliwie dobrej (jeśli nie najlepszej) wersji do porównania z Aboxami i Alephem jara1.

Pozdrawiam jodel

->zildjian

czy dobrze zrozumiałem że jesteś po odsłuchu gainclona?

napisz cos o tym...

coraz bardziej jednak oscyluję w pobliżu KAV400 lub Audioneta..

ze tego nie można odsłuchać razem..

YBA ma jednak bardzo zróżnicowane opinie... a i w recenzjach(nie patrząc na punktacje) to co piszą w treści ni bardzo wskazuje na ponadprzeciętne walory dynamiczne których mi nieco brak w Primare..

a przestrzeń pewnie podobna..

Zioldjian odsłuchiwal mojego NosClona- końcówki mocy. Zrobionego wg ostatniej konfiguracji Petera (brak elementów wejsciowych w torze- DC 4mV jeden kanal , 6 mV drugi) zrobionego wg mojej topologi nos. Wersja dual mono w obudowie tłumiacej drgania.

Natomiast co tu dużo mówic odsluch byl porażką. Panowie są bardzo kulturalni i powściągliwi.

Klon po poprostu wywalał korki, i zachowywal sie dziwnie. Podejrzewam jakieś uszkodzenie w transporcie,bo pare dni gral u mnie o.k., ale jakby nie patrzec mea culpa. W związku z tym czwartkowy odsłuch jest raczej niemożliwy. Natomiast przyszłościowo chetnie "podstawię" NoSClona do testów.. I nie tylko jego: np. dużej mocy wzmak słuchawkowy klasa A, preamp phono for Grado, ciekawą integrę i coś tam jeszcze.

>stefanB

Wielka szkoda, a byłaby taka okazja.

Mam nadzieje, że po naprawie klocek będzie zachowywał się prawidłowo.

pozdrawiam jodel

P.S. Panowie stefanB i zildjian chyba namieszałem, z mojej strony bardzo, bardzo przepraszam.

Nie wiedziałem, jeszcze raz sorki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.