Skocz do zawartości
IGNORED

Popularne rozgłośnie-okropieństwo

nowmar audioholik

Rekomendowane odpowiedzi

Czy i Wy Szanowni Forumowicze macie już dość powtarzania w kółko tych samych kawałków?

Czy społeczeństwo polskie naprawdę nie zna innych utworów,nawet tych samych wykonawców?

Przecież jest tyle dobrej popularnej muzyki.Mi popularne radio obrzydziło już wiele kawałków,które

lubię okazjonalnie posłuchać.Większość ludzi lubi jak coś-radio"brzęczy",audiofili to drażni i nikt

nie rozumie,że wolą słuchać ciszy.Przecież to najpierw staje się nudne a na dłuższą metę wywołuje

ataki złości lub agresji.Wolę ciszę niż takie radio.Co o tym sądzicie?Pozdrawiam.

Jedyne radio ktore nadaje sie do sluchania to Program Drugi Polskiego Radia. Cala reszta jest chlamem, wszystko co dzieje sie na antenie jest dodatkiem do reklam. Poziom intelektualny i kulturalny rozglosni komercyjnych jest po prostu ZEROWY. Ale ludzie i tak beda tego sluchac. Podobnie jak plyty z disco polo srolo beda sie sprzedawac itp.

pozdr.

Dzięki Piotrowy,że podzielasz moje zdanie,może jeszcze da się słuchać jazz-radio.Chodziło mi o to dlaczego

jest ten poziom aż tak niski?Tak jak piszesz,śmiało można go określić zerowym.Czasem mam uczucie,że cały

ten kraj jest taki jak to g..wno w radiu.Pozdrawiam

dlatego w tunerze mam zaprogramowane tylko trzy rozglosnie: PR II, PR III i radio Jazz; z tym ze w III slucham tylko audycji Kydrynskiego, bo nawet ta rozglosnia zeszla juz na psy... Reszta dla mnie nie istnieje ;-)

Dzięki Rafko>>ja też mam tylko te trzy stacje,ale jak się obronić przed atakiem chłamu w rożnych miejscach

publicznych?Ja nawet w domu mam z tym problem,bo jak tylko otwieram oczy to słyszę ,że ktoś już nie mógł

znieść ciszy i tak do wieczora póżnego eee....Pozdr.

Radia od dawna nie słucham, tylko kiedy jadę ze znajomym do pracy i z powrotem (to jego auto), codziennie rano i popołudniu słyszę te same kawałki od 3 miesięcy, jeszcze z miesiąc i rozpracuję system kolejności ich puszczania. Do tego słucha najgłupszej chyba stacji : eski. Zidiociali prowadzący, tzw. "humor" sięgający dna, głos 30-latka nadający w pseudomłodzieżowym slangu, po prostu dno absolutne, żałosne i żenujące. Na wymioty mnie zbiera bo jutro rano znowu to usłyszę ;-)

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

No bo to jest chyba tak...

Do dyr. programowego przychodzi facet z teczką i pod krawatem. Z teczki wyjmuje listę piosenek, które ma na sprzedaż. Dyr. kupuje i ma obowiązek "grania" tego kitu o ściśle wyznaczonych godzinach. A jeszcze żeby było bardziej kuuul, na ten kit wymyśla się nazwę, bo wszystko musi mieć nazwę. Np. "Czułe granie", "Najlepsza muzyka...". Najlepsza muzyka bo w "eremefefem"?

Nie słucham tych formatowych stacyjek, bo mam uczulenie na powtórki.

GM

>>G.Mark

Jest dokładnie tak jak piszesz.Mój kuzyn pracuje dorywczo w takiej stacyjce(nie napiszę gdzie celowo-sorry)

i właśnie tak to opowiada.To jest tragedia.Jak unikać słuchania tego szajsu.Chyba zrobię to co przed laty tj.

słuchawki w uszy i ...ale ile można słuchać na discmanie czy jakimś mp3 playerze.Tym bardziej jak się przebywa

po pracy w domu z resztą rodziny.Odebraliby to jako ignorancję.Pozdr.

>oley

To trzeba sluchac uwazniej, bo jesli on kogos kocha to Methenego... Ale tak BTW to mozna u niego poznac ciekawe plyty i czasem wykonawcow, co pozwala rozwijac swoja plytoteke.

>G.Mark

"Nie słucham tych formatowych stacyjek, bo mam uczulenie na powtórki."

No chyba jednak sluchasz, skoro znasz te wszytkie powtorki i nazwy ;-))))

Panowie, jeszcze rok temu przyklasnąłbym Wam, ale dziś daję wyraz swojemu świętemu oburzeniu. Dwa słowa:

.: RMF CLASSIC :.

Nie wszyscy bowiem są dość wykształeceni by rozumieć/trawić PR2 i nie każdy lubi jazz.

Natomiast w PR3 jest sporo ciekawych audycji na zupełnie przywoitym poziomie. A że czasem trzeba przełączyć bo grają bajm, to fakt, ale audycje są OK a prowadzący - inteligentni.

Jakie okropieństwo?

Ja lubię te popularne stacje- nie rozumiem dlaczego inni na nie psioczą... Ja nie lubię jazzu więc nie słucham stacji, które go puszczają- proste... Każdy może sluchać innej muzyki, a jeśli ktoś myśli, że słuchanie muzyki niszowej czy też innej niż większość go w jakiś sposób nobilituje to chyba postradał zmysły.

A teraz herezje: lubię słuchać RMF, Radia Zet, a nawet, tu o zgrozo!, Eski... W kółko to same przeboje? A kto Wam każe słuchać w kółko radia? Ja słucham od czasu do czasu. Zresztą jest tyle radii, że wybó naprawdę jest duży...

Zresztą nikt nie tworzy żadnego radia z miłości dla muzyki...

Technicznie też są do kitu, mp3-ki i maksymalna kompresja sygnału by się przebić w eterze.

W stacjach lokalnych - panienki bez głosu nie potrafiące przeczytać poprawnie serwisu (5 pomyłek na minutę :-)

Pozostaje II/III program P.R. tylko czemu nie wszędzie mają sygnał wystarczający do poprawnego odbioru (trójka słabsza niż dwójka - jak to możliwe?)

Kiedyś to się słuchało - RWE na średnich, ech!! :-)

>>Tommy2teos

Co przekręcisz gałę tuning to ten sam zestaw"przebojów".Faktycznie wybór jest duży,tyle że w nazwach

rozgłośni.>>Mówię Ci,że słuchanie dobrej muzyki nobilituje...

Nie nobilituje. To jakiej muzyki słucham nie określa jakim jestem człowiekiem.

Powstaje coraz więcej radii, niektóre tematyczne- każdy może wybrać coś dla siebie. A że jakość nie ta? W końcu to radio. Dziwię się nawet, że audiofile je uznają...

Osobiście lubię sobie posłuchać radia z muzyką rozrywkową, szczególnie rano. Często zresztą właśnie w radiu odnalazłem wiele piosenek, które mi się podobały, ale o nich zapomniałem.

Jestem realistą, nie wymagam od radia za wiele, wiadomości, jakaś fajna muzyka (dla mnie) i tyle... Jak chce sobie posłuchać muzyki innej niż w radiu... Cóż, tu właśnie wkraczają w grę prywatne zasoby...

Moje zdanie to: gusta nie podlegają dyskusji- wiele ludzi preferuje różne stacje.

Nie mówię, że radia popularne są cacy i w ogóle, bo tak nie jest. Nie są też jednak kompletnie do bani.

Nigdy muzyka nie spowodowała, że stałem się inną osobą, nigdy mnie jakoś nie uszlachetniła. Zresztą słucham za wiele rodzajów muzyki, by ktoś mi mógł zaimponować. Ja przeciw pasjonatom nic nie mam, dlaczego więc ci uważają, że są lepsi- przecież inni moga powiedzieć, że jest całkiem odwrotnie- kółko się zamyka, niekończący się spór nad wyższością jednej muzyki nad drugą, w którym to nikt nie ma racji.

>Tommy2teos

Toz to nie o to chodzi autorowi tego watku ;-) Pomijajac fakt gatunku muzyki jakia sie lubi, bo o gustach sie nie dyskutuje, to sluchajac II PR czy Radia Jazz nie slyszysz nigdy tego samego kawalka 3 razy na godzine, a w kolejnej godzinie znowu 3 ;-)))

poza tym ta muzyka jest w jakis sposob poszufladkowana - od 19 do 21 taka a taka muzyka, a potem inna. Poza tym autorzy audycji puszczaja ja w jakiejs kolejnosci, ktora nie jest losowa, opowiadajac czesto o tym co gra. W innych stacjach jest jedna wielka sieczka, tak jakby ktos wlaczyl playliste MP3, gdzie co trzeci kawalek sa reklamy....

>>Tommy

A chyba,że tak stawiać sprawę.Teraz wszystko jasne.Ja też kiedyś lubiłem posłuchać wieczornych audycji

nawet w RMF-ie,bo to było zupełnie inne radio.Słuchałem go na codzień,aż zaczęli przeginać.Teraz to blok

reklam przecinanych kiepską muzyką 24h na dobę.Bez różnicy czy jest 15:00 czy 23:00 grają to samo.

Nie przyznasz mi racji...?Z rana jak ktoś włączy takie radio to ja odwrotnie niż Ty;dostaję szału bo zaraz

słyszę np.że"Lidl jest ..."Co mnie to kurna obchodzi o 6 ej rano.

Ja bym tylko chciał przypomnieć Wam że radio to nie tylko muzyka ,jak telewizja to nie tylko film.Stary trójkowicz i nic więcej no może czasem karolina.Zpoważaniem pozdrawiam

>>Rafko

Tak! 3 razy na godzinę,5 razy ta sama reklama next 4 razy na godzinę i znów 4 razy reklama+20 durnych

"dżingli"między tym wszystkim.Dokładnie o to mi chodzi.Takie pranie resztek myśli.Pozdrawiam

>Molibden

He,he...Radio Maryja...o nim w ogóle nie myślałem zakładając ten wątek.To osobna kategoria może ktoś

założy o nim wątek.Popularne ale,nie muzycznie i w innym"przedziale wiekowym".

Stanowczo odradzam słuchanie.Ja miałem ,po chwili,atak śmiechu,a potem myśli samobójcze...Pozdr.Molibden

>Rafko

No właśnie!Jeszcze szczątkowo pozostało.Pozdr

Nowmar

calkiem podobne wnioski w innym watku:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Pavulon

Dzięki ,czytałem wcześniej.Właśnie dlatego,że ja mam pęd poznawczy tak mnie wkurzają te "grajki fm".

Temu też wkurza mnie wiele innych irracjonalnych rzeczy.Pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.