Skocz do zawartości
IGNORED

Klocki dzielone - czy warto ;-)

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

==>Gutek

Wiem co Ci chodzi po glowie.

Ciekwa jest to co napisal miedzy innymi Zmora, ze niedoceniamy transportow.

Moj accu ma mozliwosc pracy jako transport i przetwornik, sam jestem ciekawa jak by zagral przy podlaczeniu jakiegos bardzo dobrego transportu.

Zmora => jeśli przetwornik wypadnie lepiej od mojego CD Accu, a jest takie podejrzenie, to przyjdzie kolej na transport - ale wydaje mi się ,że taki Accu 65 to chyba niezły transport ?

gutek - źle mnie odebrałeś.

Jeżeli nazywasz się Krauze, to oczywiście kupuj rzeczy dzielone. MBL1611/1621 albo EMM CDSD/DCC2 jak źródło, dobry pre - Conrad Johnson ACT 2 lub ARC Ref 3, no i nie zapomnij o kablach - proponuję Nordost Valhalla IC i Stealth Varidig Sextet AES/EBU. Będziesz miał dźwiekowy (i cenowy) state of the art.

Ale jak chcesz się zmieścić w rozsądnych pieniadzach, to znacznie lepiej zrobisz kupując CD. Moim zdaniem, żadna kombinacja CDT/DAC/pre nic nie pobije Resolution Audio Opus czy Audio Aero Capitole W TYCH SAMYCH PIENIADZACH.

PS - jeżeli chodzi zaś o "kopii robionej na zamówienie- przetwornika znanej firmy" - to sorry, ale ROTFL.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth => nie jestem snobem i jeśli coś zagra lepiej od Accu to obojętnie jak to się zwie i co czyta(może nawet być magnetowid ;-)

A przetwornik o którym wspomniałem, już jest i załatwił parę CD ;-) Stąd moje zainteresowanie.

Jeśli się nie spisze to pomyślę o twoch propozycjach.

Resolution Audio Opus ma recenzję w HI FI CHoice i to całkiem niezłą .

Elberoth co ci śię w nim najbardziej podobało ?

Harvi chyba go słuchał i nie zrobił na nim wrażenia - Harvi słuchałeś go ?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Ja słuchałem u siebie RA Opus 21 i zrobił na mnie doskonałe wrażenie. Podłączony wprost do końcówki przez XLR pobił na głowę mojego CEC-a 51Z Mk. II.

Co do CD zintegrowanego i transportu/przetwornika - za podobne pieniądze można kupić RA Opus21 (no ok, nie jest to integra, ale też nie transport/przetwornik) i CEC-a 51XZ/DX 71 Mk II. W obu wypadkach otrzymujemy regulowane XLR-y. I to porównanie bardzo mnie interesuje - co zagrałoby lepiej ??

Bo właśnie zastanawiam się - dokupić DX 71 Mk II do mojego zintegrowanego CEC-a czy też sprzedać integrę i kupić RA Opus 21. Czyli podobny mam dylemat jak autor wątku.

Pzdr

Fabryczny CEC, przynajmniej ten najniższy, szczytem hi-endu nie jest, fakt, choć złym też bym go nie nazwał. Ale ten sam TL51 podłączony s-linkiem do DX51/DX71 tu już zupełnie inna para kaloszy: wtedy taktowany jest zegarem przetwornika, co dość istotnie zmienia układ sił. Kiedyś już wspominałem, że miałem okazję (na spokojnie) porównać kombinację TL51/DX71mkII z TL2mkII/DX71mkII. Różnica... ja wiem... może była. Ale na pewno nie była warta różnicy w cenie.

Ten Resolution to w istocie bardzo porzadne urzadzenie, nie jest to jednak, jak juz ktos zauwazyl system dzielony transport/DAC. Odizolowano tam zasilanie i wyswietlacz od transportu i sciezek sygnalowych. Ostatnio byla zamieszczona jego recenzja w Hi Fi i Muzyka, w zasadzie moge sie zgodzic poza zastrzezeniami do basu, ktory jest na na prawde niezlym poziomie.

Wyjscie regulowane dziala b. dobrze i na XLR i na RCA, wada to brak wyjsc cyfrowych (sa tylko wejscia). Nie wiem na ile ten odtwarzacz stanowilby krok do przodu w porownaniu do Accu DP-65V, na pewno gra zupelnie inaczej.

Z tego co pamietam (a nie za dobrze pamietam) chyba Opus nie dotarl ostatecznie do Harvi'ego.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -ciekawa i nawet niedroga maszyna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.