Skocz do zawartości
IGNORED

Wstępne zamówienia na płytę testową

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

-> Fadeover

Ooo, ja mam stronkę? Patrz, zapomniałem prawie ;) Dziękuje, coś nawet uaktualnię z czasem, skoro trzeba ;) www.teo73.prv.pl, jakby kto pytał, jest troszku o audio oczywiście.

Folii było coś dobrze ponad sto metrów, z rolki. To była totalna niespodzianka - znajomi postanowili dopasować pokój do mojego nowego (wtedy) wzmacniacza. Serio-serio.

Co sądzisz o propozycji spotkania? Niedawne mi uciekło, z Italii wracałem właśnie...

> Teo

Dobry pomysł z tym spotkaniem.

Jak będzie gotowa płyta to skrzykniemy się w harendzie na Trzecie Oficjalne Spotkanie Nieoficjalnej Strony Lukara

w skrócie TOSNSL ( prawie jak TONSIL )

-> pal ... ano trzecie... "grupa inicjatywna" niestetyt bez parmenidesa (i bez Ciebie :-) spotkała się parę tygodni wcześniej w Harendzie...

Pzdr.

już zalogowany ponownie prosze o uwzględnienie mnie w wyliczeniach (1 egz.)

PS jako ze ja z branży prawniczej - obawiam się że umieszczenie na płycie nr 69, 70 i 73 bez zgody uprawnionych może naruszać prawa autorskie

>Grrreg

Otóż nie Grrreg

Prawo określa jednoznacznie takie przypadki.

Płyta jest dla zastosowań edukacyjnych i testowych, poza tym jest non profit. A wtedy niepotrzebne są uzgodnienia z właścicielami praw autorskich. Ja też ze swoimi kompozycjami ustaliłem słuszną linię która jest zgodna z prawem : kopiowanie i rozpowszechnianie - z ideą dla której ma służyć płyta - Tak. Kopiowanie i zarabianie - NIE

-->Fadeover,

Podoba mi się Twoja płyta i ogromnie doceniam że Ci się chciało poświęcić swój wolny czas i ją zrobić... W kwestii praw autorskich myślę natomaist, że:

1. co do Twoich utworów - to zupełnie inna bajka; to Tobie przysługują prawa autorskie i Ty decydujesz jak Twoje utwory mają być eksploatowane

2. wydaje mi się, że przepisy dotyczące dozwolonego użytku chronionych utworów (art. 23 - 35 ustawy) nie do końca mogą pasować do sytuacji rozpowszechniania płyty (nawet po kosztach) dla czytelników forum. Nie chcę zanudzać szczegółami ale chciałem tylko nieśmiało napomknąć, że jedyna interpretacja, przepisów która może wchodzić w rachubę (art. 23 ust. 2) mówi o tym że użytek osobisty utworu (w tym wypadku nagrania) obejmuje także użytek przez krąg osób pozostających w związku osobistym z używającym, w tym pozostających w (za przeproszeniem) stosunku towarzyskim (durny ten język prawniczy).

Oprócz tego w tym przepisie mowa wyłącznie o korzystaniu a nie zwielokrotnianiu utworu.

Powtórzę tylko, że chciałem jedynie wyrazić wątpliwości.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Hi hi. Fadeover pozostaje z nami niewatpliwie w stosunku towarzyskim. Nawiasem mowiac, nie moge sie powstrzymac, i z gory przepraszam za zasmiecanie, ale to mi nie daje spokoju: czy "stosunek towarzyski" to pojecie zblizone do "wzwodu grzecznosciowego?".

Czesc,

cholera wystarczy na 2 dni odejsc od komputera, a tutaj takie zamieszanie sie robi:)

Fadeover dla mnie 3 sztuki.

pozdrawiam,

ktos podliczyl w koncu ile bedzie tych kopii?

Grrreg

Nie zauważyłem ......poz 69 jest też moja.

Co do reszty to :

Jeśli wykorzystamy utwory tylko po dwie minuty jako samplery będzie ok.

Trudno ,będziemy ciąć.

Sprawdzę jeszcze to zagadnienie.

Jeśli jest tak jak Mówisz - trzeba będzie wcisnąć moje kawałki.

Grrreg

Już się wyjaśniło

Pozycja 70 jest bez copyright

Pozycja 73 trwa poniżej 2- ch minut ( dopuszczalne jest kopiowanie fragmentów.)

fadeover

- rzeczywiscie może nie wyraziłem publicznie wyrazów uznania (to wyłącznie z nadamiaru zajęc) - niniejszym to czynię

- z nr 69 przepraszam - moje niedopatrzenie

- m.zd. fragmenty utworow to już zdecydowanie lepiej (choć na granicy prawa)

co do paragrafu 34 to - Powołuję się tutaj na kilka precedensów, które w Polsce miały miejsce.

Orzecznictwo było na naszą korzyść.

Uwaga! w nasze ustawodawstwo nie przewiduje powoływania się na jakiekolwiek precedensy - każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie plus dochodzą różne interpretacje KC i wykładni ustaw (i stąd ten chaos w sądownictwie - sprawy w których wyrok powinien zapaść w 5 min trwają latami).

> Borek

Ale precedensy są wykładnią prawną dla instytucji pilnujących prawa.

Patrz precedens z wypłatami za szkody komunikacyjne w PZU w sprawie Łódzkiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.