Skocz do zawartości
IGNORED

Podpinam się do tematu.Czytam dużo o tyc

wronka

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam dużo o tych "interkonektach" Chciałbym nauczyć się rzemiosła i zrobić jakiś prosty inter...na początek jak najtańszym kosztem do połączenia cd z wzmacniaczem.Co I jak łaczyć i co kupić:)THX

Dwie pary solidnych i ładnych pozałcanych wtyków CINCH, 1-2m porządnego profesjonalnego kabla mikrofonowego lub instrumentowego, pociąć, wymieszać , polutowac i voila, IC jak ta lala np. za 2 stówy :D

Właśnie straciłęm caly dayna czytanie otych..ale chce na początek cos mega taniego żeby sie zaznajomić z plecinką itd.bo kupić kabel klotz+chinch naka.... to chyba wile nie osiągne a jak zaczne łaczysz mieszac itd:P to już trudniej i cza wiedziec co gdzie i jak lutować:(

Na początek dobry jest tani kabelek , żeby dojść do wprawy w lutowaniu, na bardziej skomplikowane masz czas. Może cos takiego? Kilka zł za metr w najbliższym sklepie elektr. Jak chcesz się trochę lepiej zabawić, zajżyj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - opisałem tam swoje ,,wariacje na temat'' interkonektu plecionego z przewodów- pracy było przy nim o wiele więcej, jednak efekt przerósł moje oczekiwania.

post-7066-100007107 1170284405_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystko ok.ale plecionke się robi z kilka kablinp z 6 to 3 na + a 3 na mase?bo nie jaze tego wogole.Jak mampołaczy ekran z jednej strony wtyczki(tak pisalo gdzies na audio)?Coto jest ekran itd:Phaha budowe kabla micza:P

ja mampytanie może trochę z innej beczki ale związane z tematem...

czy jest sens zrobienia kabli głośnikowych (wzmak-->kolumny) z plecionki na drucie posrebrzanym w oplocie, coś a la IC. Będzie jakiś efekt? ponadto jest taki problem że te kable musiałyby być dosyć długie, tj. po 3m

dzięki za odp

Czy ktoś moglby mi wyjasnić budowe kabla itd:P(fotki)najlepiej.Ijak z jednej strony wtyczek(od wzmacniacza)maja byc ekranowe a drugiej nie(to co mam je odizolowac jakośc czy co)

Ukryta Zawartość

tu masz sporo o kablach. Ogólnie fajna strona, autor "łopatologicznie" wyjaśnia większość trudnych na początku zagadnień.

polecam też wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mnóstwo zdjęć z których sam coś wywnioskujesz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-------->Porlick

A skąd takie ciudo? (ten zielonkawy kabelek). W okolicy mojej takowe nie występują - może mógłbyś mi nabyć takiego parę metrów i podesłać? do kosztów dorzucę heinekena ;-)

Kabelek kupiłem będąc przejazdem w Grudziądzu, na razie się tam nie wybieram, więc sam wiesz... A to cudo jest rzeczywiście cytrynowe, fotka mi nieco zniebieszczała :-)

Udało mi się upolować IC Thomsona przeceniony z 50 na 20zł. Kupiłem go tylko dla wtyków. Bardzo je lubię, bo są niezłej jakości i dobrze spasowane. Tak wygląda gotowy interkonekt, który został wpięty do subwoofera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.