Skocz do zawartości
IGNORED

GAINCLONE vs. BRANDS

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

gonarek, Krella400xi GC rozjechał, ale... nie z kazdymi kolumnami. w sumie podpinalismy tylko Proac D25 i Studio100.

Z D25 zagrał lepiej, ze Studio100słabiej. I teraz najlepsze: wersja GC była na elpdach;p

D25 to jak sie domyślasz również nie jest wymarzony partner dla GC, wiec wniosek jeden-dobrze dobrane kolumny+GC=naprawdę, piszę to z całym przekonaniem fantastyczny(chociaż ja wolę jednak troche więcej chropowatości w brzmieniu-tak to słyszę na żywo)dźwiek.

Mogę tylko dodać, ze porównując te dwie wersje(elpod vs Caddock/Rikken) nie ma najmniejszej wątpliwosci, ze PK gra lepiej.

Wersja GC PK rozjechała też YBA Integre. Nie jest to(GC) moze najlepszy wzmak na świecie, ale w sumie to chyba takiego nie ma. Prawda?;)

Pozdrawiam

Peter, może u źródła zapytam:

Jakie możliwie niedrogie/nieduże głośniki polecasz do GC? Kolega graaf od dłuższego czasu łamie sobie nad tym głowę:)

Ostatnie posunięcia są jak dla mnie za bardzo przekombinowane: 16szt 10cm driverów na kanał.

Masz może jakiś typ za rozsądne pieniadze(może byc szerokopasmowy jak najbardziej, zawsze potem można dołożyć do niego wstęgę)?

Pozdrawiam

Trudno mi cos polecac, bo ostatnio zbyt oddalilem sie od niedrogich rozwiazan.

Przez dluzszy czas uzywalem driverow Triangle i razem z Ravenami stanowilo to zadowalajaca kombinacje.

Moze ten watek jest wart uwagi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja przez pewien czas tez uzywalem piece Passa jak podstawy pod GC ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter Daniel, 24 Cze 2006, 21:32

>Ja przez pewien czas tez uzywalem piece Passa jak podstawy pod GC ;-)

>

Ten pass taki wielki :) a ja lubie minimalizm i maksyme, ze najgenialniejsze sa najprostrze rozwiazania :) I to daje GC no i t-amp ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

swoja droga dziwna awersja do passa . ja uzywam go z sonus faber amati homage i nie narzekam ale w koncu sie skusze i zamowie u ktoregos z was clona po to zeby porownac konfiguracje gclon z sonusami kontra dwa passy x250 . wtedy nikt nie bedzie juz mowil ze moze mam zle wykonanego clona.

mam jeszcze tylko jedno pytanie Petera Daniela?

Napisaleś że sprzedaleś gotowego Patka ( poskładanego ) komus w Polsce , czyli rozumie że posiadala on już naniesiony znak CE i wystawileś deklaracje zgodności potiwerdzona badaniami akredytowanej jednostki w zakresie kompatybilnosci elektromagnetycznej, dyrektywy LVD i ogolnego bezpieczenstwa wyrobów. W każdym innym przypadku urządzenie takie nie moze być przedmiotem obrotu w jakimkolwiek kraju UE. Inna sprawa że w przypadku pożaru producent nie ma szans na obrone ponieważ nie przeprowadził wymaganej oceny zgodności wg właściwego modułu.

A pisze o tym z jednego powodu. Dlaczego jedni muszą wydawać pieniadze na badania a inni maja to gdzies i nie ponosza konsekwencji. przecież to jest nieuczciwa konkurencja. A wszyscy mowia czemu ten wzmacniacz jest taki drogi w stosunku do Patka ( pisze o Patku bo jest sprzedawany jako kompletne urządzenie ) co innego częsci do GC bo o ne same posiadaja dopuszczenia.

LOL. Marcinku, uspokuj sie. Co to jest to CE? W stanach mamy UL. Za moment uslysze warczenie czy tam jest olow obecnie niezgodny z nowymi wymyslonymi wymogami EU. Ten ostatni jest faktycznie ciekawym ewenementem ludzkiej wyobrazni i szczegolnie dzisiaj praktycznym np w lotnictwie *^&$#@%!! Posluchaj, wybor urzadzen nie jest arena walczacych gladiatorow. Kup to na co masz ochote i pusc sobie piosenke. Albo baka.

oki skoro tak to super , jak rozumie sama konfiugracja patka przeszła badanie typu i przeprowadzony risk score ( to dotyczy konfiguracji) ? i instrukcja montażu zawiera ostrzeżenia dotyczące zagrożeń..etc etc...jest jescze kolo kilkunastu wymagan dotyczacych samej konfiguracji nie mowiac o produkcie...ale podobno jego nie ma....

Do czego zmierzam krótko i konkretnie.. to i tak jest nielegalne..może wartałoby najpierw spełnić wymagania odnośnych 3 dyrektyw....w zakresie zarządzania konfiguracja urządzenia ( nie mówie o produkcie bo jego nie ma )..a potem wprowadzać go na rynek ..ale wtedy patek kosztowałby znacznie więcej ..no bo wiedza kosztuje....a niewiedza boli...to tyle mojego głosu w wątku. pozdrawiam.

>Jazz;-)

UL zawiera te same wytczne LVD, EC, i PS tyle że w postaci norm ANSi a nie ISO . poza tym wytyczne te same inna rzecz że na Patku UL też nie ma bo musialby spelnic te same wymagania co CE . i jest to prawie taki sam osmiomodulowy system oceny zgodności zależnie od typu zagrozenia.

zazwyczaj okazuje sie ze w trakcie badan tu trzeba poprawic i tam....bo tu poziom zaklocen taki a tu inny...ale to bez znaczenia dla uzytkownika GC czy patka ...jak kogos prad kopnie albo zaszumi w ucho niespodziewanie..zapali sie wybuchnie..co tam przeciez to idea lepsza od wszystkiego na tym swiecie...

zabezpieczenia termiczne super.......po prostu wszystko jest fajnie do czasu jak sie chałupka spali a firma ubezpieczeniowa powie ze nie placi bo przeciez pozar zrobila jak elektryczna samoróbka....

owszem dotyczy nawet samej sprzedawanej na papierze konfiguracji...a jak nie wiesz jak cos sie w calosci nazywa to nie pisze ze czegos nie dotyczy bo nawet nie znasz ukladu tresci a co dopiero reszty...

to zycze dobrej nocy.

Jazz_> 3 dyrektywy ledwo z zalacznikami 600 kartek wymagan - polecam lekture....

Peter Daniel -> zastosuj dyrektywy bedziesz spal spokojnie badania na cyzm taki mjak patek to może 5000$ wieć gówniane pieniadze a swięty spokoj mas zapewniony i szanse na rozwój sprzedaży- pisze to bo uważam że idea jest godna rozwoju ale musi być legalna,

marcinku, dyrektywy skonczyly sie w 1989 roku. Obecnie sa zalecenia i standardy. Poza tym nadal mylisz sytuacje i masz przedziwna i histeryczna fobie pozaru. Kit'y podobnie jak i statki powietrzne okreslone jako tzw "experimental" nie podlegaja wymogom certyfikacji i moga byc wdrazane legalnie do sprzedazy.

jazz_> jak sprzedajesz wyrob w europie do podlega europejskiemu prawu, a do tego co napisales nt wymagan w USA to są wierutne bzdury. zmartwie cie bo siedze w temacie wymagan Ue i USA,Japoni od 15 lat. Teraz prosze podaj mi podstawe braku badań dla kit`u. Odrzuc emocje i przyznaj ze nie masz racji . tak apropos w stanach nigdy nie bylo nigdy dyrektyw tylko normy i niczego nie zmieniano w 1989 może tylko tobie pieluche. temat jest poważny a ty tu bzdury wypisujesz..

W pewnym sensie rozumie twoje rozgoryczenie. Jezeli pracowales jako prawnik za komuny, faktycznie byliscie taka zafajdana i nikomu niepotrezbna grupa. Nie to, ze mam cos przeciwko prawnikom. Ten monopol od 89 to troche matolkowate dla samych prawnikow. Te aplikacje i nastepnie juz w sektorze prywatnym kompletna subordynacja przed decydentami, ktorzy musza was miec, ale tak naprawde maja was w dupie i wyrzacuja za drzwi, kiedy za bardzo nudzicie. Co mnie to obchodzi co mysli jakas biurwa, jak i tak da sie w lape inspektorowi, poniewaz jak sam wiesz twoja grupa jest bardziej zajeta bufoniarstwem niz budowa wolnego rynku i przede wszystkim wladzy wykonawczej. Prawnicy gowno w Polsce tak naprawde gowno dla mnie znacza. Powielacie umowy nieruchomosciowe w swoim smierdzacym monopolu na niczym tak naprawde sie nie znajac. W USA zostajesz notariuszem za $100. Nie pyskuj na temat norm i standardow dopoki nie zmienisz np oblicza wnetrza sadu na Solidarnosci, z pomieszczen przypominajacych toalete do budynku na miare gmachu wymiaru sprawiedliwosci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.