Skocz do zawartości
IGNORED

GAINCLONE vs. BRANDS

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

Peter Daniel - chciałem Cię przeprosić za to co Cię spotkało przykrego na naszym forum - jest mi po prostu ogromnie wstyd i jednocześnie niezmiernie smutno że stałeś się ofiarą karygodnych insynuacji.

Widzę ile serca i wysiłku włożyłeś w działalność na forum i chciałem Ci szczerze i gorąco podziękować.

Mam nadzieję że nadal będziesz aktywnie uczestniczył w życiu forum i żadni "komisarze ludowi" nie będą mieli na to wpływu.

Pozdrawiam serdecznie

Dead_Dog, 25 Cze 2006, 13:05

Nie wiem dlaczego przepraszasz, niby dlaczego masz się czuć odpowiedzialny za czyjeś słowa i charakter. Ludzie różni są wszędzie i kazdy sam sobie wystawia osobistą cenzurkę.

ale w jednym marcin ma na pewno rację i tu go popieram: GC w wersji premium gra przepięknie z wysokoefektywnymi kolumnami, najlepiej dwudrożnymi.

Natomiast z ciężkimi do napędzenia trójdrożnymi na SS, wyraźnie słychać już niedostatki mocy. Być może gdyby zmostkować dwa GC i podwoić moc, byłoby inaczej, ale jeśli ktoś ma duże kolumny o efektywności poniżej 87dB i lubi głosniej słuchać to pojedynczy GC go zawiedzie.

I podtrzymuję swoje zdanie, że dyskusja o normach unijnych w tym wątku jest OFF TOPIC.

Advocat, 25 Cze 2006, 13:41

>ale w jednym marcin ma na pewno rację i tu go popieram: GC w wersji premium gra przepięknie z

>wysokoefektywnymi kolumnami, najlepiej dwudrożnymi.

>Natomiast z ciężkimi do napędzenia trójdrożnymi na SS, wyraźnie słychać już niedostatki mocy.

To też jest, moim zdaniem, mit. Ja czegoś takiego nie zauważam - w tej chwili clon właśnie sobie gra z trójdrożnymi kolumnami i na dodatek ze wstęga i o żadnych ograniczeniach nie ma mowy. Wszystko zależy, jaki kto dźwięk w ogóle ma i do czego jest przyzwyczajony. Jesli zauważa się braki w wysterowaniu, to, moim zdaniem, trzeba szukać przyczyny, albo w sposobie wykonania clona albo gdzieś w reszcie zestawu.

cloudior, 24 Cze 2006, 16:35

>No to ja napiszę, że GC (LM3875, dual mono, BG i Panasy), którego aktualnie mam w domu (nie robiony

>przez Petera) zagrał zdecydowanie lepiej od integry Rotela RA 985BX (aktualnie ten model to Ra1070 i

>kosztuje coś koło 5k zł). Kluczową cechą okazała się barwa. Owszem GC ma swoje ograniczenie

>związane z mocą i nie wysteruje wszystkiego (np. Proaci Response 2.5), ale z moimi Bowersami tworzy

>genialny mariaż.

>

>Pozdrawiam

i bylo tak pieknie, a dzien pozniej juz na allegro? bardzo ciekawe...

jar1, to nie jest mit, tylko fakt. a jaką efektywność mają te Twoje kolumny?

ja pisałem ponadto wyraźnie o scan speakach, które z natury są trudniejsze do wysterowania niż inne głośniki, a Ty piszesz o wstędze.

Nie chcę tu sugerować, że clon jest the best... Napewno jest wiele lepszych i innych wzmacniaczy, które w bezposredniej konfrontacji pokażą większą uniwersalnosc i klasę. Ale zarzuty typu, że jest słabeusz i nie ciagnię wiekszości normalnych kolumn to, moim zdaniem, nieprawda. Wzmacniacz o mozliwośći oddania bez problemu 40 W nie może nie wysterować w mieszkaniu kolumn.

Peter Daniel

>Ja przez pewien czas tez uzywalem piece Passa jak podstawy pod GC ;-)

>

Peter mógłbyś zdradzić jakie to orygianalne passy posłużyły ci pod to Twoje" cudo" jako podstawki. Piszę po to,

by wiedzieć czego się wstydzić i usunąć z opisu w o mnie, z koloru obudowy i kształtu to są jakieś alephy. Tylko po cholerę kupiłeś ich aaaaż tyle, czyżby tyle podstawek porzebowałeś pod popielniczki?

Nie widzialem wiekszego sensu kupowania oryginalnych Passow, kiedy samemu moglem zbudowac lepiej. Ponizej zdjecie mojego pierwszego konkretnego wzmaczniacza, oczywiscie w oparciu o projekt Passa, zbudowany w '94. Ponizej linki do innych projektow (Passa): Zen, Aleph 5, A75, Aleph X, A30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-3442-100009723 1170295414_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kiedy już "uczeni" koledzy (prawnicy) skończą sie przechwalać który "dalej splunie" może wreszcie przeczytamy jakieś opinie na temat jakości porownawczej kitów GC z konkretnymi urządzeniami.

Niekoniecznie GC pomyslu Petera Daniela ale może też Veterana czy robionych samodzielnie kitów AVT.

Odnosnie moich produktow, reviews mozna znalezc tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcin9999, 25 Cze 2006, 00:31

podsumowując to kto ci dał dplom? Kupiłeś pod halą mirowską? Jego sytuacja jest zapewne taka sama jak opium..

PS. opium było kiedys normalnym towarem handlowym - dopoki anglicy nie zaczęli go masowo sprzedawac do Chin - więc sytuacja jakby odwrotna do produktów produkowanych jednostkowo :)

Napedowo najlepszy byl chyba A75 (24 mosfety na kanal), uzywalem jeden z kazdym subwooferem (w sumie 4 sztuki; Focal Audiom 12 i 15"). Pozniej jedna pare przerobilem na Aleph X (ilosc mosfetow na wyjsciu zredukowana do 16). Do mids i highs Aleph X byl znacznie lepszy. Sporo robilem porownan z GC, w pewnych momentach chcialem bardzo uwierzyc ze Aleph X jest lepszy, ale w koncu go jednak odstawilem.

Ostatni moj project Passa to A30. Srednica jest bardziej romantyczna i plynna niz w GC ale wysokie sie nie porownuja. Moje glosniki sa 95dB efficient, a wiec z wysterowaniem nie mam problemu.

Na pewno latwiej, bo jest znacznie mniej elemnetow ktore trzeba odpowiednio dobrac. Moje odzczucie jest jednak takie ze obojetnie co zmienie, glowna sygnatura (rozmazanie wysokich) bedzie dalej w efekcie, a to jest zwiazane prawdopodobnie z brzmieniem samych Mosfetow.

Tak sobie ten wątek przejrzałem i nie za bardzo widzę konkretne porównania fizycznych urządzeń (wzmacniaczy).

W kilku innych wątkach nazbierało się dużo opisów GC konta ...

Na razie mogę stwierdzić, że GC broni się dzielnie bez względu na przedział cenowy jeśli chodzi o górę i barwę środka. W temacie napędzenia kolumienek ma jednak pewne ograniczenia, ale przecież nikt nie napisał, że GC ma być idealny bez względu na urządzenia towarzyszące. Do cegły go nie podłączę, bo pewnie nie da rady ;)

Problem z napędzeniem, to w moim odczuciu występujące spłaszczenie dźwięku na średnicy i mniejsza motoryczność basu niż to co słyszałem z danych kolumn wcześniej z innym wzmacniaczem.

Ten problem występował z klonami ProAc 2.5, z oryginalnymi Studio 100. Z większością kolumienek nie było żadnych problemów, a jakość dźwięku była doskonała.

Z moimi kolumienkami np. mam do teraz problem, bo sam nie wiem co mi się bardziej podoba - czy GC, czy drakula.

Ta ostatnia ma lepsze "wypełnienie" średnicy i większą motorykę w zakresie basiku, natomiast GC jest dokładniejszy, a źródła dźwięku są lepiej zogniskowane. Kolumienki są dodatkowo po jasnej stronie mocy, więc trochę ciepła jest dla nich dodatkowo wskazane.

Qubric

podsumowując to kto ci dał dplom?

No właśnie.... Dałem - tak z ciekawości - do poczytania wypocinki marcina 666 mojemu szwagrowi ( autentyczny adwokat z 20 letnią praktyką), facet na zmiane to zrywał boki ze śmiechu to był przerażony, na koniec stwierdził, że ta osoba na 99% nie jest adwokatem a jedynie się za takową podaje!!!

Widział ktoś kiedyś adwokata cierpiącego na dysgrafię? Bo ja nie. Przecież ta profesja i ta choroba nawzajem się wykluczają. O dysortografii już nie wspomnę. Do cholery zwykły cięć lepiej operuje językiem polskim....

Być może się mylę ( nie znam osobiście marcina 666), ale jego teksty przywodzą mi na myśl poziom studenta I roku Stosunków Miedzynarodowych, wykładanych na jakiejś prywatnej uczelni, który chcąc dodać powagi własnym słowom, przywdział nieroztropnie togę adwokata - z jak pisze 15 letnim stażem - brukając przez to poważany i szanowany zawód...

Belial, prosze pozdrow ode mnie swojego szwagra. Mam szczera nadzieje, ze sie dobrze bawil. Uprzejmie przekaz, ze ja rowniez czasem zataczam sie ze smiechu czytajac niektore wpisy. LOL. Takze reasumujac dochodzimy do wniosku, ze Marcin jest jednak tylko biurwa.

No i detektyw Jazz rozwiazal nastepna pasjonujaca zagadke kryminalna... W nastepnym odcinku Jazz powie:

"...ty biurwo! LOL"

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

_> Belial _ masz racje obydwaj jestescie mocno upośledzeni bo nigdy nie pisalem że jestem adwokatem - tylko prawnikiem czyżby twoj kuzyn czy jak mu tam już aplikacji nie rozróżnial,

_> Qubric tak pod halą mirowską, tam gdzie oddawales sie za 5 gorszy z dobe ruchania. :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.