Skocz do zawartości
IGNORED

JBL E80-gdzie i za ile kupić?

rae0113

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest oczernainie, ja je po prostu tak odbieram. Altusy do transu tez by się nadały;) Hmm myślę, że jeszcze większą popularnością cieszą się Technicsy i Altusy, i nie musi to o niczym świadczyć. Wątpię,żeby ktoś "osłuchany" wybrał JBLe, mowa oczywiście o tych tanich, marketowych modelach.

Skibus o polityce masz osobny wątek;) Tu podyskutujmy o "sprzęcie"

annawroc

świadczyć. Wątpię,żeby ktoś "osłuchany" wybrał JBLe, mowa oczywiście o tych tanich, marketowych

>modelach.

a te inne lepsze to ktore?

w cenach ktorymi ten wątek operuje nie ma pudeł uniwersalnych. seria e do np. transu jest ok. ale jak ktos słucha czegoś wolniejszego i słyszy ponizej 100hz. to napewno nie. moze studio L gra lepiej ale ja nie wiem bo ich nie sluchalem. paradigm wyprzedaje stare modele monitorów. wiec moze one.

Hmm może faktycznie niefortunne wyrażenie. Np. XTI 100 (chyba tak się zwały) zagrały w miarę, a w MM nie było ;) i jeszcze Array 800 (też chyba) w każdym razie brzydkie jak noc w Kazachstanie, ale grały.

Właśnie dlatego chce Serie E bo też tylko muza trance, techno i te inne, spokojna również. I powiem wam ze dziś byłem w media. i odziwo E60 na Pioneer 916 ładniej zagrały niż np na Yamaszce 459........... Poza tym E80 według Mnie gorzej od E60 :| heheh

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ojojoj. Coraz więcej bredni widzę. Seria E absolutnie NIE to techna, trancu denca itp badziostw. Kategorycznie zabraniam. To nie porozumienie!!!. Ci powyżej co piszą co piszą nie słuchali tych kolumn. Jak można to przyrównać do altusa???? E60 o kant dupy rozbić to to akurat plewiasta konstrukcja - przyznaję, ale E80 i E90, szczególnie te drugie to już całkiem przyzwoite zestawy. Nie dziw się gościu, że e80 ci niezagrały na amplitunerku, one lubią dużżzżo prądu, jak chcesz jechać na syfnym amplitunerze to zapomnij o tych kolumnach, e60 może to i jakoś jeszcze pociągnie, mają łatwą impedancję, ale grają to one bez komentarza.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

:D no ja się nie denerwuje, ale nie lubie jak ktoś niesłusznie cos oczernia. Dla wielu takie kolumny to szczyt możliwości , adla niektórych sprzęt na którym zakończą przygodę z audio.

No i współpracuje to wyśmienicie. Cieszę się, że nie kupiłem JBL E80, które miałem okazję posłuchać w tą sobotę z yamahą ax 497...grało to w sumie fajnie, ale miałem wrażenie, że jak się tych kolumn nie „rozbuja”, to nie zagrają. W ogóle nie wiem po co poszedłem do sklepu na odsłuch, skoro moje kody były już w wysyłce....chyba po to, by się uspokoić i upewnić w wyborze;)

Tak, czy inaczej, polecam frontowe KODY CV 20, bo są wyjątkowo przestrzenne i przede wszystkim uniwersalne...i nie są oklepane;)

• 4 tygodnie później...

>Dobrze zrobiłeś. Z tą jamaszką E80 nie zagrają.

dobrze poczytac to forum, chociaz z drugiej strony ile uzytkownikow tyle opinii.

dlatego zdecydowalem sie nie zadawac pytan, ktore juz sie pojawialy, tylko ide obejrzec i posluchac kilku zestawow, i zobacze co bedzie mi sie najbardziej podobalo dzwiekowo. tak chyba najlepiej.

chce kupic kolumny za ok. 2000 PLN. mam okazje w lodzi umowic sie na odsluch z wlasnym wzacniaczem.

Mam stary model Marantza, a chce przesluchac:

JBL E60, E80, Infinity Beta 40, Tannoy Fusion, Jamo E680.

sam jestem ciekawy jakie beda roznice w dzwieku :)

dzieki za podpowiedz, tych tez poslucham jak bede mial gdzie.

w sklepie ktorym che zrobic sobie odsluch sa tylko JBL i Tannoy Fusion, ale moze w innym sklepie bedzie lepiej.

Infinity slyszalem jak graly w Media, podobalo mi sie.

a Jamo to nie mam pojecia czy w lodzi uda mi sie ich posluchac :)

sluchalem E60 na HK 970 i nie bardzo mi sie podobalo. Jak dla mnie to za duzo takiego glebokiego basu.

E80 na jakims ampie Yamahy, ale niestety nie pamietam symbolu. to zestawienie gralo duzo ladniej.

sluchalem tez Tannoy na tym samym ampie, ale dla mnie bez porownania do E80, graly duzo gorzej.

E80 z moim Marantzem tez graja calkiem przyjemnie.

celowo nie madrze sie ktore maja jaka srednice i jak nisko schodzi bas bo sie na tym nie znam.

Przekazuje tylko ogolne wrazenia.

Nie mam tez mozliwosci porownania wielu zestawow, bo nie jestem osluchany, (zaczynam dopiero przygode :) )

Szczerze mowiac nie wiem dlaczego na forum mozna znalezc tyle slow krytyki pod adresem E80 (moze dlatego zeby przeciwstawic sie hegemonii HK , JBL , Infinity), ale w tej cenie trudno kupic lepsze kolumny podlogowe, tzn. duzo lepsze.

Ciekawy jestem jak graja te kody cv 20, moze uda mi sie posluchac

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.