Skocz do zawartości
IGNORED

JBL E80-gdzie i za ile kupić?

rae0113

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić te kolumny-po długim namyśle zresztą.Problem w tym że nie wiem gdzie.Ceny są różne-na Allegro mozna kupić od 1649zł(pewnie jakiś importer) do 2190(dystrubutor).Zastanawiam się czy JBL Polska uznaje gwarancję europejską?Różnica w cenie jest kosmiczna i te 1650zł jest naprawdę kuszące.Może ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia?

Swoją drogą polski dystybutor jest naprawdę pazerny.W niemczech u oficjalnego przedstawiciela kosztują 479 euro,czyli jakieś 1900zł.Prosta kalkulacja,Polak biedny,płaci więcej :)

https://www.audiostereo.pl/topic/24313-jbl-e80-gdzie-i-za-ile-kupi%C4%87/

Zadzwon do JBL i zapytaj sie czy jak sobie kupisz w niemczech kolumny to czy honoruja gwarancje. Odpowiedzą Ci na pewno. Wydaje mi sie ze powinni honorowac. Wkoncu unia. Ja swego czasu dowiadywalem sie w firmach: Lexmark, iiyama i chyba Samsung i wszedzie honorowali (co prawda to nie audio ale w sumie co za roznica :) ). Z gwarancja z USA sa problemy ale z europy nie.

Sam sie ostatnio zastanawiam nad JBL - kusi, bo ceny coraz niższe. Tylko ten dziwny bas - czy można sie do tego przyzwyczaić? napisz dlaczego akurat chcesz kupić JBL? czym sie kierujesz wybierając te głośniki?

• 4 miesiące później...

Firma RB Katowice nie honoruje gwarancji europejskiej, poniewaz jest firma prywatną i centrala nie zwraca jej za naprawy unijne :) co innego np. Panasonic Polska która

Polski dystrybutor wcale nie jest pazerny :) chcesz sie przekonać, pisz na maila [email protected] załatwie za 1683 z polska gwarancja i instrukcją :)

A po co Ci gwarancja? Kup sprzet nowy na allegro od jakiegos porzadnego sprzedawcy, byle z rachunkiem lub paragonem fiskalnym.

Gdy cos sie zdarzy z kolumnami w ciagu 2 lat od momentu sprzedazy, na podstawie przepisow konsumenckich sprzedawca ma obowiazek sprzet naprawic albo wymienic na nowy.

Gwarancja, dokument dobrowolny, to dzis przezytek. Jesli gwarancja dotyczy czasu krotszego niz 2 lata to ja w ogole nie zadaje sobie trudu zeby ten papier stemplowac czy nawet go zachowywac.

Po co przepychac sie z gwarantem skoro przepisy konsumenckie (Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (Dz.U. z 2002 r., nr 141, poz. 1176 ze zm.) sa bardziej korzystne i bezwzglednie obowiazujace?

Blackninja, przeciez kol. rae0113 pisze wyraznie ze roznica w cenie wynosi ponad 500 zl. Przelicz to sobie np. na ilosc plyt jakie mozna kupic.

Jaki jest sens placic tyle kasy za gwarancje ktora jest DOBROWOLNYM zobowiazaniem dystrybutora do "zajecia sie sprzetem" na wypadek problemow podczas gdy obowiazek ten wynika Z MOCY PRAWA przez 2 lata, przy sprzecie nowyl, na podstawie ustawy, ktorej adres publikacyjny podalem? Aby moc skorzystac z uprawnien konsumenckich potrzebny jest jedynie dowod zakupu - paragon lub f-ra VAT.

A jesli sprzedawca zapyta "dlaczego korzysta pan z uprawnien konsumenckich a nie z gwarancji?" odpowiadasz mu: "bo tak chce" i koniec dyskusji.

Iceman, 6 Lut 2006, 00:32

>Sam sie ostatnio zastanawiam nad JBL - kusi, bo ceny coraz niższe. Tylko ten dziwny bas - czy można

>sie do tego przyzwyczaić? napisz dlaczego akurat chcesz kupić JBL? czym sie kierujesz wybierając te

>głośniki?

Dobre pytanie - sam się do niego przyłączam.

Jestem Europejczykiem.

a ja mam pytanko z innej manki. czy ktos porownywal np. e90 i l880? wiem cena ponad 1000pln wieksza ale czy roznica w brzmieniu az tak duza by doplacac. zastanawiam sie czy nie dozbierac do tych studio tylko czy warto.

Sorki za post pod postem

blomin warto jeżeli myslisz o dvd-audio lub SACD, przy normalnej myzuce/kinie różnica jest ale już mniejsza, studio L mają po prostu większe pasmo przenoszenia.

blackninja

wiesz z tym pasmem to wg. "audio" w cale nie tak duzo, w testach nawet do 30khz nie dobily a gdzie dopiero 40khz. ta czwordroznosc nawet im sie podobno udala spasowac, ale czy roznica w brzmieniu, dynamice az tak znacznie wyprzedza e? nie wiem. Ty pewnie porownywales, ja to podepne pod hk970 (z reszta od Ciebie) i kino nie wchodzi w rachube a sacd czy az jest tak dostepny nie wiem, niesmiertelne zwykle stereo z cd chyba dalej kroluje.

blackninja

od Ciebie i tak bym nie kupił,od Twojego kolegi locosroko też nie-nie lubię takich co klepią wszędzie i wszystkim (oczywiście bezinteresownie) że wszystko co najlepsze ma firma A (zgadnijcie czyja) oraz prowadzą długie zażarte i bałwochwalcze dyskusje między sobą na temat sprzętu którego mają akurat za dużo w magazynie na wszystkich możliwych poczytnych forach audio-video.

A tak nawiasem -kupiłem Wafle 9.5 i jestem zajebiście zadowolony po części dzięki wpisom chyba Uramturam-a -i o dziwo nic na tym nie zarobił.

A jak ktoś ma doswiadczenia w temacie Wafli to niech mi podpowie jakiś ciekawy wzmacniacz do nich-bo obecny JVC trochę przy 9.5 cieniuje.

Pozdrowienia

blomin, różnica jest słyszalna ale przynajmniej dla mnie nie usprawiedliwia ceny, zresztą sam mam w dmou E-90 i na razie nie słysze potrzeby zmieniać.

rae0113 nie ty byś nie kupił, tylko ja bym Ci nie sprzedał, wiesz to tak jaj z ferrari, może się pochwal za ile kupiłeś wafle i zobaczymy ile przepłaciłeś

obawiam się że ty sprzedałbyś nawet podpalaczowi zapałki (oczywiście poprzedzone prezentacją w domu klienta)

dałem 1500 łącznie z kosztami przesyłki - i jestem zadowolony.

jak napiszesz że ty masz za 1200-to od razu uznajmy te 300 jako podatek na rzecz zwalczania nieuczciwej konkurencji i chamskiego marketingu.

Ja zapłaciłem firmie której ufam.I która nie próbuje zmieniać mojego gustu na potrzeby handlu.

Czekam na odpowiedź.

Widzisz,tylko ja nie piszę o tej akurat sytuacji.Mam duzy niesmak jeśli chodzi o poczynania twojego kolegi Locoloco-dlatego jestem tak uprzedzony.Jeśli cię jednak uraziłem przepraszam.

• 3 miesiące później...

gdzie w łodzi mozna posłuchać E80?może nawet kupić i za ile?

pozdrawiam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a jak wypadą E80 z Denonem 1055 albo innym?bo widze że większość na HK z E80 jedzie.

Mam pełną zgodność co do kolumn z moją dziewczynom,wyobraście sobie że otwarłem AV nr10/05 na str.28 tam jest foto siedmiu testowanych kolumn razem i pytam sie -Kture mam na oku? ....oczywiście wskazala JBL!!:-). wkoncu to absolwentaka szkoły muzycznej fortepianu i fletu poprzecznego ;-))

pozdrawiam

a ja spytam WHY JBL E-80? co w nich jest takiego poza wyglądem ze az tak bardzo chcesz je kupic? ja miałem okazje je słyszec, i słyszec także E-90. i jesli juz wziałbym JBL, to na pewno większe. E-90 trafiają sie po 1800, 1700zł.

jedno jednak jest pewne-jak na taką budowe, i 2 basowce, to te kolumny bassem nie grzeszą. pod względem sceny i przestrzeni równiez nie warte ceny.

• 2 miesiące później...

Próbuj swoich sił:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.