Skocz do zawartości
IGNORED

Jocko Clocko

Lenny

Rekomendowane odpowiedzi

DeTom dzięki zegary dotarły.

Mam jedno pytanie: jeden z kwarcy został zgodnie z umową uruchomiony tylko nie wiem na jakim kwarcu tj. jakiej częstotliowści, domyślam się, że na 16... Mhz. Czy tak?

Koledzy kolejna edycja jest możliwa ale nie przy tej ilości chętnych ponieważ wszystko wyjdzie o wiele drożej. Mam jeszcze cztery komplety niezmontowane a widzę że chętnych jest pięć osób. Zrobimy tak odezwijcie się na maila, kto pierwszy ten lepszy.

De Tom,

zegarki przepiękne doszły, kwarycki też, dzięki.

Pytko: nie ma wlutowanego CZ2 100u, niepotrzebny czy .... Jeśli potrzebny, ma być oscon?

Pytko: w miejscu kwarca są wlutowane piny-tulejki. Wylutować i kwarca w to miejsce jak rozumiem?

pozdro.

Ponieważ okazało się że jednak nie zdążyłęm, jestem chętny na zegarek przy kolejnym zamówieniu...

chyba że ma ktoś do "odstąpienia" clock, najchętniej już polutawany, Kwarc 16.9344, proszę o info na PW

Pozdr.

Zamontowany zegar wraz z zasilaczem w Marantz CD-53

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15604-100000099 1194776164_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A u mnie zamontowany w Sony CDP-970.

W środku jest bałagan ale czekam na stabilizator 15V bo na razie mam 12V w przyszłym tygodniu zrobie porządek i zamontuje drewniane boczki jak w ES-ach, CD już sobie zasłużył na nie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fajnie zamontowane, ale najciekawsze co stało się z dźwiękiem, bo nie zawsze musi wynik wyjść na plus, może powstać "sterylność" dźwięku, która nie jest przyjemna

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Powiem tak, po przeróbce ścieżek bramki zegara było ok a po włożeniu do Marantza zegara zrobiło się jakby bardziej szczegółowo, lepsza punktualność basu ale za sterylnie, za "sucho" za mało "ciepła". Miałem jednak zzasilanie z cd i nie porównałem do zasilania z dodatkowego trafa.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Wisz Rambo ja nie jestem takim wyrobionym słuchaczem... mówie poważnie, dla mnie jest dobrze... może to dlatego, że gram wyłącznie poprzez Kustagona, czyli ten Marantz to dla mnie praktycznie transport.

Poprawa jest drastyczna w każdych aspektach brzmienia ,

reszta zależy od potencjału pozostałego sprzętu .

Po zamontowaniu Jocko z kwarcem z mojego Marantza 63Se po małym tuningu to już starcie wykosił mój drugi Cd Rotel CD - RCD-02 który jest nie ruszany .

Przekonałem się jak ważny jest dobry pre stabilizator z zewnętrznym trafem .

Po trzech godzinach odsłuchu i dziesiątkach pomiarów okazało się że najlepiej brzmi na wyjściu za stabilizatorem jest LM317 jest 14,60V , a Vcc jest wtedy 5,12V

Wieśćcie mi i nie to sami posłuchajcie !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.