Skocz do zawartości
IGNORED

Jocko Clocko

Lenny

Rekomendowane odpowiedzi

Poskładałem wszystkie elementy smd, mimo że muszę zakówać do egzaminu specjalizacyjnego. Nie było to wcale takie trudne, jednak mam prosbę do tych, którzy zmontowali clocka, lub do samego Twórcy. Pewnie w końcu wymysliłbym jak polutować diody led, ale mam mało czasu oraz boje się że coś sknocę mimo wszystko. Diody mają od spodu symbol w kształcie litery "T" . Mógłby ktoś dorysowac do fotek, które wkleję jak je umieścić przy założeniu, że literka "T" jest od spodu- czyli tak jak diody sa lutowane na płytce. Jeśli ktoś dorysowałby sznureczek literek w pionie, oraz oznaczył "samotną" diode w ten sam sposób, byłbym bardzo wdzięczny, i pewnie nie tylko ja.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5130-100001470 1170292986_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powodzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polaryzację diod można jeszcze sprawdzić bateryjką 1,5 V lub omomierzem po wlutowaniu, wtedy jest pewność że dobrze zostały ułożone

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Mógłbym zrobić kolejną partię ale ile jest ewentualnych chętnych ? Niestety części SMD musze kupować min. po 100szt. a i płytki są nieco tańsze przy większej ilości więc dobrze byłoby żeby zebrało się parę osób. Niniejszym otwieram więc wstępną listę na nowe kity. Proszę o wpisy zainteresowanych.

De Tom - gdyby zbywało Ci części SMD do jednego kompletu a najlepiej pozostałych też to z chęcią będę chętny

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

W takim razie spróbuję

Indel TSD 2.5/007M 12V-0.21A około 16.00 PLN

I w takim razie mam drugie pytanie, zasilacz machnę przy zegarze a co z trafem dawać przy zasilaczu czy ciągnąć niskie napięcie prez pół CD'ka?

Wiesz jeśli musisz już z jakimś napięciem jeździć przez pół CD to zawsze to najlepiej aby było to napięcie stałe. Jeśli z powodu braku miejsca zmienne to niskie. Jak masz miejsce to zabuduj zasilacz z trafo koło zasilacza CD i do zegara pociągnij DC.

Miejsca w sumie nie braknie. Boję się że stałe może nałapać po drodze jakichś śmieci.

To może tak : Trafo i diody koło starego trafo a stabilizacja przy zegarze?

Gdzie wtedy dać duże kondy od strony diod czy przy stabilizacji?

>Miejsca w sumie nie braknie. Boję się że stałe może nałapać po drodze jakichś śmieci.

To po to masz stabilizację w zegarze aby się tych śmieci pozbyć, masz tam oscony które doskonale filtrują zakłucenia.

>To może tak : Trafo i diody koło starego trafo a stabilizacja przy zegarze?

>Gdzie wtedy dać duże kondy od strony diod czy przy stabilizacji?

No to jeśli już to pierwszą filtracje trzeba dać koło diod.

Udało mi się wszystko pogodzić- uruchomiłem clocka i zdałem egzamin!

Pierwsze wrażenia po wmontowaniu do cd 471.

Stary rozklekotany cedek zamienił się w profesjonalistę, bardzo wyrażna poprawa rytmu, kontroli basu, sceny, odgłosów tła. Czasami jestem zdziwiony słysząc dzwiek, który wczesniej był maskowany, jakby go wcale nie było.

Jeśli ktoś twierdzi, że wymiana kwarcu na porządny clock to podstawa tunningu to się z nim zgadzam. To słychać.

Plamuję jeszcze w tym cd: oddzielne zasilanie dla TDA 1541, i oddzielne dla op ampów.

Drugi clock idzie do Rotela Rcd 02- mam nadzieje ,że zaskoczy równie miłą poprawą.

DeTom- szacunek!

Ukryta Zawartość

post-5130-100001388 1170293096_thumb.jpg

post-5130-100001389 1170293094_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

reszta fotek

Ukryta Zawartość

post-5130-100001385 1170293101_thumb.jpg

post-5130-100001386 1170293099_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.