Skocz do zawartości
IGNORED

Jocko Clocko

Lenny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zgłaszam się na 1 komplecik na pewno.

Możliwe żę wezmę odrazu 2 szt tylko mam takie pytanko do szanownych kolegów a mianowicie czy da się go zaprzęgnąć do CD Pioneer PD-S 505 oraz co sądzicie na temat celowości takiego zabiegu?

Panowie w odpowiedzi na pytania znajdę jeszcze zegary ale zmontowane (mogę też uruchomić) i nawet jeszcze ze trzy kwarce z Omigu mi się walają po szufladzie. Poskładałem w locie ostatnią formatkę na maszynie więc jeśli ktoś chętny to zapraszam.

• 1 miesiąc później...

Bardzo proszę o podpowiedź, bo już lekko sie zakręciłem :-(

Chodzi o podłączenie zegara do Denona DCD-735 - z tego co się domyślam powinienem wylutować kondensatory C302 i C303, WY2 zegara podłączyć do XTI, a co z XTO? zostawić puste?

Zegar będzie zasilany z oddzielnego zasilacza, czy w takim przypadku wystarczy podłączyć zegar do XTI, czy powinny również być połączone masy zegara z masą CD?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

masy powinny byc polaczone. sygnal w miejsce c303.

mase tam gdzie masa kondensatora a sygnal z clocka w miejsce drugiej nogi konensatora. powinno dzialac. nie wiem jaki jest poziom sygnalu z clocka ale ja zabezpieczylbym sie rezystorem np100R. (spalilem sobie jeden scalak podpinajac sygnal bezposrednio do nogi ukladu)

nie wiem jak ludzie na forum sie wypowiedza wzgledem mojego zabezpieczenia ale przynajmniej dziala...

co do 2 wolnej nogi z litera O(ut): mozna w miejsce starego kwarcu wstawic rezystor 1MR tak jak jest we wszystkich cd czyli polaczyc obie nogi ukladu za pomoca rezystora 1 mega ohm.

zapomnialem o kondensatorach. oczywiscie wylutowac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Rambo

30 stycznia napisałeś pozytywnie o jocko. Czy masz już przy kwarcu 16 ... MHz prostokąt czy sinusoidę? Czy poczyniłeś zmiany/wymiany części? Dużo wcześniej pisałeś i pokazywałeś zdjęcia przebiegów zegara - nie były dobre.

• 3 miesiące później...

mad_z to wlutuj ten, który ci siedzi w CD obecnie, ajak bedzie kolejne zamowienie to wlutujesz i po sprawie. Dla mnie różnica między omigowskim a fabrycznym była niewielka. Do tego mialem takiego farta, ze omigowski mi padł, a stary kwarc z CD przeprosilem i gra do dziś.

Pozdrawiam

haej, Panowie. Nie ma więcej chetnych na wznowienie tego projektu ?

Jak dla mnie zdecydowanie in plus dla dźwięku...nie sluchal;em innych przyznam, ale ten wydaje mi sie ciekawy i przystepny cenowo(ostatnio płytka+komplet klamotów bez kwarcu to zdaje się 60zł było)

Pozdrawiam

bartezzz, nawet nie pisz takich rzeczy bo tylko się wpieniam;)...dopóki nie ma dokumentacji rzecz jasna.

Pisalem do Tomka...na razie cisza....może Lenny ma jakieś info ?

Tylko, czy Lenny też gdzieś nie zniknął ?

Ma ktoś kontakt ?

Pozdrawiam

Witam :)

Melduję się na posterunku. Ostatnio tylko czytam (bo atmosfera na forum coraz mniej zachęca do udzielania się).

Nie mam niestety żadnych wieści od Tomka ostatnio i nie wiem czy będzie robił kolejną partię płytek. Byłem tylko pomysłodawcą całego zamieszania :).

pozdrawiam,

L.

Lenny, OK...może warto skombinować projekt płytki...?

Wielka by była szkoda, gdyby ten pomysł przepadł...zegar uważam fajny tak ze chętni co jakiś czas napewno się znajdą. Jezeli załatwisz dokumentacje(pisałem do tomka, ale cisza) to moge sie podjac wykonania plytek...choc nigdy tego nie robiłem...moze ahaja by pomógł...w kazdym razie podstawa to rysunek ściezek.

Pozdrawiam

Lenny - co myślisz o zastosowaniu szybszej bramki 04?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Cześć.

Rzeczywiście ostatnio mało się udzielam na forum ale sprawy natury prywatnej trochę mnie pochłonęły. Wrócę do życia forumowego już we wrześniu choć w temacie audio ciągle u mnie się coś dzieje :-) może z pożytkiem dla nas wszystkich ;-) Ok ale dość już wynurzeń do rzeczy. Więc mogę pozbierać zamówienie na Jacko. Proponuje uzupełnić listę o to na co kto reflektuje, czyli do wyboru :

1) płytka + dokumentacja

2) 1 + wszystkie części

3) 2 + zmontowane SMD

4) 3 + zmontowany i uruchomiony układ

Zamówienie pozostawiam otwarte. Ceny posprawdzam ale pewnie wiele się nie zmieniły. Podam je w tygodniu.

Pytanie czy jest potrzeba organizowania kwarców z Omigu przy okazji ? Jeśli tak to dopiszcie też do listy potrzebny kwarc.

Przypominam że zegar bez przeróbek działa dla typowych częstotliwości 11,... oraz 16,.... występujących w CD.

Pozdrawiam.

lista chętnych:

1) lancaster 3 szt.

2) saczek_XTRM 1 szt.

3) P.P 3 szt.

4) andy777 1 szt.

5) SDS12 2 szt.

6) zoltar7 1 szt. (zmontowane smd)

7) crossover64 - pozycja 2 (płytka+dokumentacja+wszysstkie części) 2szt.

ps. DeTomo czekamy na cennik :)

lista chętnych:

1) lancaster 3 szt.

2) saczek_XTRM 1 szt.

3) P.P 3 szt.

4) andy777 1 szt. - wersja uruchomiona z OMIG 16M

5) SDS12 2 szt.

7) crossover64 - pozycja 2 (płytka+dokumentacja+wszysstki e części) 2szt.

lista chętnych:

1) lancaster 3 szt.

2) saczek_XTRM 1 szt.

3) P.P pozycja 2-3 szt.

5) SDS12 2 szt.

lista chętnych:

1) lancaster 3 szt.

2) saczek_XTRM 1 szt.

3) P.P pozycja 2-3 szt.

5) SDS12 2 szt.

8)koziol 2szt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.