Skocz do zawartości
IGNORED

Jocko Clocko

Lenny

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wysłałem zestawy bez montażu co widać. Za miłe słowa dzięki. Niestety dopiero dziś płytki są montowane (gorący okres w firmie) więc postaram się zestawy w wersji z montażem płytki wysłać w tym tygodniu (prawdopodobnie w czwartek). Ostatnie przesyłki (uruchomione) wyślę koło poniedziałku. Wtedy też będę wiedział czy coś zostanie. Mam problem z 30szt 2SD438 mają być ale... Oczywiście podane terminy nie dotyczą kolegów którzy zamawiali również kwarce, które do tej pory niestety nie dotarły (no chyba że się jeszcze pojawią). Za obsuwy czasowe przepraszam.

Witam!!!

Jak podłączyć tego clocka do SONY CDP-970??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

DeTom! Mistrzu!

Dzięki za płytki i kwarc , swietna robota ! aż szkoda wkładac je do środka ;-)

Wstawiłem narazie kwarc do 950 tki...ja pier...! ale to chodzi! cały czas mam ciary ;-)

spawel pisałem na maila ale masz skrzynkę przepełnioną zrób coś z tym :-) Rzeczywiście sprawdziłem i mam jeden za dużo więc się pomyliłem. Doślę go.

Jak koledzy zauważyli wysłałem już większość przesyłek, zostało kilka do których nie mam tranzystorów ale mają być u mnie lada dzień. Wszystkich którzy jeszcze czekają uspokajam i przepraszam za opóźnienie.

Proszę jeszcze o chwile cierpliwości tych co wyrazili gotowość zakupu zegara, mam jeszcze parę płytek ale nie wiem jak będzie z ww. tranzystorami oraz kondensatorami więc nie wiem jeszcze co mogę zaoferować. Do wszystkich którzy pisali na maila i na PW postaram się odezwać jak już będę miał jasność w sprawie.

niemożliwe, nie czytam poczty przez www tylko odbieram,

zapełnienie skrzynki mam w tej chwili poniżej 1%

co do kwarcu to dobrze że się odnalazł, czekam zatem i mam nadzieję że do 1 listopada dojdzie

pozdrawiam

postanowiłem dzisiaj polutować zegar i oto co z tego wyszło

pytanie do DeToma: jakiego szczegółu brakuje? ;-)

żartowałem, wysłałeś już ten kwarc?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piękny zegarek, ja na swoj dalej czekam. Jak jest zasilany i jak go dokładnie podłączyć kilka wpisów wyżej jest schemat z CDP-970 jakby ktoś mi dokładnie opisał, nie chce popsuć takiego fajnego clocka:)

Zrobiłem taki zasilacz do tego Clocka. Będzie dobry?? jest bardzo mały i nie będzie problemu z umieszczeniem w CD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

damper, 2 Lis 2007, 17:40

>skąd masz takie PCB

Kupiłem na Allegro od użytkownika Hizal ale widzę że już nie ma, jak ktoś będzie chętny to mam jeszcze 7szt z tego 3szt mogę odstąpić (maź 1szt na osobę) jak ktoś będzie potrzebował do Clocka to mogę odstąpić.

Z zasilaczem nie ma co bardzo kombinować na pokładzie zegara pół płytki to zasilacz. Oczywiście dobrze jest dać dodatkowy niezależny od CD. Jako pre stabilizator myślę że LM317 lub nawet 7815 wystarczy.

sorki za offtop ale nie wiem gdzie zapytac....

czy ktoc moze wie jak moze byc wykonana cewka L 301 lub w jaki sposob ja pominac . nie moge nic na jej temat znalezc a bardzo mi zalezy na wykonaniu tego clocka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

damper, 2 Lis 2007, 17:40

>skąd masz takie PCB

Są aktualnie wystawione po 1,5zł oraz symetryczne po 2zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.