Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIOFEELING - audycja Radia Jazz

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze ok. 22 (moze wczesniej) bedzie dostepna nowa audycja - prosze nie dziwic sie jej nazwie (sam ja wydumalem - po przesluchaniu audycji) mysle ze jej tresc wszystko wyjasni. Milego sluchania

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• Redaktorzy

i Józwa mądrze w niej prawi ;) - w razie czego jakby były pytania co to za trzaski - mikrofon podczas audycji zaczął siadać (u Irka teraz trzeszczy jeszcze bardziej i sam o tym mówił)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

kaszanka7, ales to nazwal :D juz chcialem to skasowac bo myslalem przez chwile ze film wrzucasz ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Eee, czepiacie się :] Wg mnie gość ciekawie opowiadał! Jedyna audycja która była denna wg mnie to ta z PAL - goście to już zupełną ciemnotę wciskali, a na pytania się wykręcali...

Wiadomo, że każdy bedzie zachwalal swoje rozwiązania a inne negował (np docinki do Baltlaba że ktoś kto mówi że w tranzystorowej integrze nie ma sprzezen zwrotnych albo kłamie albo sie nie zna itp). Ale wbrew pozorom jakby się dobrze przysluchac trzem konstruktorom wzmakow ktorzy byli do tej pory w audycji to poglądy w pewnych względach mają jednak podobne...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Właśnie sobie słucham ostatniej audycji... ale żenada... "porządkowanie pola magnetycznego Ziemi"... ręce opadają. Jak tacy ludzie bez odrobiny rozsądku i krytycyzmu dostają się do radia? I potem się dziwić że w audiofilach widzi się dziwaków...

Misfit - mysle ze to chyba nie tak. Panowie w studio mowili o roznych dodatkach audio i o tym co o nich pisza producencji tych cudow - ja czesto w wypowidziach wyczuwalem ironie i rozbawienie, ale to tylko takie moje odczucie moze sie myle.

pozdrawiam kaszanka7

Ja tam ironii i rozbawienia nie dostrzegłem :) Jedynie co do tego wieszaka byli nieco sceptyczni - czemu akurat do niego - nie wiem :) po prostu audycja była denna jak flaki z olejem. Bez obrazy, ale brzmiało to tak jakby paru gości spod budki z piwem zaczęło rozmawiać o przejeżdzających samochodach. Ten mówi że chętnie by pojeździł BWM bo słyszał że dobre, a inny że raz go stryjek przewiózł audi :)

A mogła być ciekawa audycja... wystarczyło by zaprosić jednego zadeklarowanego sceptyka (np twórcę stronki audiovoodoo), jednego audiofila i np jednego producenta akcesoriów - mogło by być ciekawie. Albo chociaż w trakcie jak leci muzyka wrzucać na żywo te podkładki pod CD - może nawet radiosłuchacze by usłyszeli różnicę ;-)

PS: Dzięki za udostępnianie audycji na sieci!!

Najlepszy numer tej audycji, to ten jak zadzwonił szef Stryjeckiego na komórkę Waszczyszyna, żeby opieprzyć Stryjeckiego co za głupoty wygaduje, tzn. dlaczego hi-end taki drogi. I to poszło na antenie ! Dopiero jak Stryjek wziął komórke do łapy, żeby pogadać z szefem to poszła jakaś muzyka. No cóż, jak żenada, to tylko w audycji audiofilskiej :-)

• Redaktorzy

"Ja tam ironii i rozbawienia nie dostrzegłem :) Jedynie co do tego wieszaka byli nieco sceptyczni - czemu akurat do niego - nie wiem :) po prostu audycja była denna jak flaki z olejem. Bez obrazy, ale brzmiało to tak jakby paru gości spod budki z piwem zaczęło rozmawiać o przejeżdzających samochodach. Ten mówi że chętnie by pojeździł BWM bo słyszał że dobre, a inny że raz go stryjek przewiózł audi :)

A mogła być ciekawa audycja... wystarczyło by zaprosić jednego zadeklarowanego sceptyka (np twórcę stronki audiovoodoo), jednego audiofila i np jednego producenta akcesoriów - mogło by być ciekawie. Albo chociaż w trakcie jak leci muzyka wrzucać na żywo te podkładki pod CD - może nawet radiosłuchacze by usłyszeli różnicę ;-)"

Hmm. Jak to tam było? Pole elektromagnetyczne Ziemi? Do dziś nie jestem pewien, czy takie coś istnieje, chyba jednak nie. Grawitacyjne na pewno, magnetyczne też, coś tam zdaje się jest nad biegunami, jakieś pasy naładowane elektrycznie, ale to daleko, daleko... Cóż, w audycji wziął udział jeden producent i dwóch raczej sceptycznych redaktorów, mało było? Jeśli poruszałem jakieś tematy związane z piwem, przepraszam, niechcący.

jozwa maryn, nie chcialem Cie urazic - to miala byc raczej konstruktywna krytyka :) Wg mnie to byla jedna z gorszych audycji i tyle. Te z konstruktorami były dużo ciekawsze, bo zawsze można się było czegoś ciekawego, OBIEKTYWNEGO dowiedzieć... a tutaj nuuuda (jak po raz czwarty było powtarzane gdzie dokładnie te podkładki trzeba kłaść żeby porządkowały to pole to myślałem że padnę - gdzie tutaj był sceptycyzm?) - może trzeba było faktycznie po piwku przed audycją, to by było ciekawiej :) Pozdrawiam!

Misfit, 19 Mar 2006, 22:27

>Wiadomo, że każdy bedzie zachwalal swoje rozwiązania a inne negował (np docinki do Baltlaba że ktoś

>kto mówi że w tranzystorowej integrze nie ma sprzezen zwrotnych albo kłamie albo sie nie zna itp).

Facet z Baltlaba się nie zna, to oczywiste ale ma rację mowiąc, że ktoś twierdzący iż w tranzystorowej integrze nie ma sprzężen zwrotnych kłamie albo się nie zna. W przypadku integry i nie-integry, tranzystorowej i lampowej, zawsze wystepują sprzężenia zwrotne - wynikają one z samych właściwości elementów wzmacniających i samego układu w którym pracują. co najwyżej można mówić że dany wzmacniacz nie posiada globalnej pętli sprzężenia albo pętli lokalnych.

P.S. Jak ktoś twierdzi że Stryjek nie ma szefa to dopiero jest łgarstwo ! Każdy ma szefa, najwyżej o tym nie wie.

• Redaktorzy

'Każdy swego pana ma, ponad sobą i odwrotnie". To był kiedyś taki przebój, kandydat na najbardziej wstrząsająco idiotyczny tekst III RP. :-)

• 3 tygodnie później...

Wlasnie wgrywam nowa audycje z Radia JAZZ - dzisiejsza byla poswiecona tematyce sluchwek i wzmacniaczy sluchawkowych. Gosciem byl Mirosław Tomaszewski z Linnarta

pozdrawiam kaszanka7

Przepraszam, z przyczyn technicznych, ftp.hardwired.pl zostaje chwilowo wylaczone, w sobote wroci...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 1 rok później...

Dawno nikt tu nie zagladal, a jesli wszystko dobrze zrozumialem to Radio Jazz wraca, albo juz wrocilo do starej audycji.

Zmieniaja sie tylko 2 rzeczy:

1. Prowadzacy

2. Dzien nadawania - czwartek godz. 19.00

Pozdrawiam kaszanka7

ps. przypominam wszystkim niezorientowanym ze audycji mona sluchac na zywo przez internet.

No wlasnie. Pytanie czy nagrywac? A jesli tak - to czy wszystko. Wczoraj byla audycja poswiecona technice nie audio lecz video.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.